Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Evet canım ben de araştırdım da kimyasal gebeliğin hemen ertesi ayında hamile kalanlar da var. Tabi aslında siklusun 3. haftasında 5'ten yüksek olmalı diyorlar beta hcg değeri için teorik olarak. Bu yüzden de belki 2,8 veya 1.00 kimyasal gebelik olarak yorumlanmayabilir. Normalde 0-5 arası zaten ölçülüyormuş gebe olunmasa da. Bilemiyorum. Kimyasal gebelik yaşadım diyenlerin çoğunda 15ten yukarıda çıkmış....

Dış gebelik konusuna gelince, genellikle adet gecikmesi görülüyormuş dış gebelikte ama sende olmadı yanlış hatırlamıyorsam?
Şiddetli ağrı (bazen omuz kısmına kadar vururmuş), baygınlık hissi ve tansiyon düşmesi...
Bunlar da yok çok şükür sende.
Ama kesin tanı vajinal ultrason ve beta hcg tahliliyle konuluyormuş, bence sen tahlilini yaptır.
Ama pıhtı olayına takılma bence, benim bekarkenden beri sürekli olarak pıhtı gelir adetlerimde. Pıhtıyı neyin oluşturduğunu bilemezsin ki. Rahim duvarından kopan parçalar da olabilir...

Adı kimyasal gebelik değilse bile diğer aylardan farklı bir şeyler yaşadığımı hissediyorum. Ve ben 2 ayda da günümde adet oldum. 33.güne sarkmadı çok şükür. O açıdan biraz içim rahat. İnşallah bir sorun yoktur diyorum. Ama yine bir kan testiyle doğrulamak içimi rahatlatır sanıyaorum. İnnnşallah en hayırlı zamanda da sağlıklı gebelikler yaşarız. :KK49:

Adı kimyasal gebelik değilse bile diğer aylardan farklı bir şeyler yaşadığımı hissediyorum. Ve ben 2 ayda da günümde adet oldum. 33.güne sarkmadı çok şükür. O açıdan biraz içim rahat. İnşallah bir sorun yoktur diyorum. Ama yine bir kan testiyle doğrulamak içimi rahatlatır sanıyaorum. İnnnşallah en hayırlı zamanda da sağlıklı gebelikler yaşarız. :KK49:

İnşallah canım, temennimiz o.
Allah hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah :KK49:

Çok emin değilim ama çatlatma iğneleri LH ihtiva ediyor sanırım canım. Yumurta LH hormonu salgılandığında uyarılarak çatlıyor, dolayısıyla yumurtayı çatlatmak için kullanılan ilaçlar, iğneler LH ihtiva eder diye bir yorum getiriyorum. Ovulasyon testin bu sebeple pozitif veriyor olabilir. Zaten doktor kontrolundeysen ve iğne olduysan doktorunun dediği günlerde çatlamıştır. Doktor hangi günler çalışmanızı önerdi?

HCG İğneleri
HCG hormonunun gebelik üzerindeki olumlu etkilerini taklit etmek amacıyla üretilmiş bir takım preperatlar (ilaçlar) mevcuttur. Bunlardan en önemlileri ilaçla veya kendiğinden (spontan) olgunlaşan yumurtayı çatlatmak için uygulanan ve halk arasında “çatlatma iğnesi” olarak da bilinen iğnelerdir.

selam kızlar ya ben çift çizgi yakalayamadım ovulasyon günlerim 21 ile 26 aralık arası 20 aralıktan beri testi deniyorum bi türlü yakalayamadım ikinci çizgiyi koyu göremedim bügün ve yarın acaba olabilir
mi :44:

kızlar gecen gun ovulasyon testı yapmıstım 2 koyu cızgı anında cıkmıstı dun yıne yaptım kopkoyu cıktı sn yede.daha nekadar boyle cıkarkı yumurtlama gunum normalde bugun bıtıyor hayırlısı bakalım

selam kızlar ya ben çift çizgi yakalayamadım ovulasyon günlerim 21 ile 26 aralık arası 20 aralıktan beri testi deniyorum bi türlü yakalayamadım ikinci çizgiyi koyu göremedim bügün ve yarın acaba olabilir
mi :44:

SAT ne zaman ve kaç günde bir adet görüyorsun?

kızlar gecen gun ovulasyon testı yapmıstım 2 koyu cızgı anında cıkmıstı dun yıne yaptım kopkoyu cıktı sn yede.daha nekadar boyle cıkarkı yumurtlama gunum normalde bugun bıtıyor hayırlısı bakalım

Bende ovulasyon testi 2 gün kopkoyu ve 1-2 günde koyuya yakın oluyor. Daha sonra düşüyor sanırım LH. o yüzden birkaç gün belki pozitif verebilir...Geçen gün derken hangi gün?

ateş takibi yapmadım hiç. akıntı da her zaman adet bittikten 2-3 gün sonra aşırı oluyordu ama bi haftadır oda yok hiç bişi anlamadım pazartesi de yapıyım bakalım test :44:

Son düzenleme:
Ovulasyon zamanı yapışkan uzayan akıntı oluyor canım. Ateş takibi de iyi bir yöntem yumurtlama takibi için.

Slm bişeey sormak istiyorum .. Ovulasyon testi kullanırken antibiyotik kullanmak sakıncalımı?? Dişim için dr antibiyotik verdi ve şu sıralar ovulasyon zamanıma çok yaklaştım sizce kullanmalımıyım:KK59:

Slm bişeey sormak istiyorum .. Ovulasyon testi kullanırken antibiyotik kullanmak sakıncalımı?? Dişim için dr antibiyotik verdi ve şu sıralar ovulasyon zamanıma çok yaklaştım sizce kullanmalımıyım:KK59:

Testi etkilemiyor diye biliyorum. Ayrıca bir yerde ovulasyondan önce kullanılan ilaçların bebeğe etkisi olmadığı kabul edilir diye okumuştum ama yine de doktorunuza sormakta fayda var.

Bilmiyorum ama göğüs ucundaki hassasiyet belirti diye biliyorum. Yani dokunamama, acıması vs. böyle şeyler oluyor da kaşıntı bilmiyorum. Hayrola? :44::KK34:

Günaydın canım. 2-3 gün göğüste, uç kısma doğru inanılmaz bir kaşıntı oldu. Biraz araştırdım, hamileliğinde böyle belirti yaşayanlar da var...Ama dün azaldı, bugün de pek olmadı. Bilemiyorum, ilk kez başıma geliyor benim de.

Günaydın canım. 2-3 gün göğüste, uç kısma doğru inanılmaz bir kaşıntı oldu. Biraz araştırdım, hamileliğinde böyle belirti yaşayanlar da var...Ama dün azaldı, bugün de pek olmadı. Bilemiyorum, ilk kez başıma geliyor benim de.

Günaydın canım, nasılsın? Kaç gün kaldı regline? Kaşıntı direk işaretlerden bir tanesi ama biliyorsun işaretlere çok güven olmuyor. Başka bir şey var mı?

Günaydııııın. Hadi hayırlısı canım. İnşallah güzel şeylerin işaretleridir bunlar. :KK34:

Testi etkilemiyor diye biliyorum. Ayrıca bir yerde ovulasyondan önce kullanılan ilaçların bebeğe etkisi olmadığı kabul edilir diye okumuştum ama yine de doktorunuza sormakta fayda var.

Anladım tşk ederim .. Benim korktuğum bugün yarın yumurtlama dönemine giricem acaba ters etki yaparmı .. Olurmu olmas mı ..

Günaydın canım, nasılsın? Kaç gün kaldı regline? Kaşıntı direk işaretlerden bir tanesi ama biliyorsun işaretlere çok güven olmuyor. Başka bir şey var mı?

Ufak tefek belirtiler var. Yorgunluk, halsizlik, hafif bulantılar, kasık/karın ağrıları gibi...
Ama dediğin gibi güvenilmiyor belirtilere.
Bugün 30. gün...Perşembe, büyük gün...

X