- 29 Ekim 2010
- 2.527
- 44
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #12.121
Evet canım ben de araştırdım da kimyasal gebeliğin hemen ertesi ayında hamile kalanlar da var. Tabi aslında siklusun 3. haftasında 5'ten yüksek olmalı diyorlar beta hcg değeri için teorik olarak. Bu yüzden de belki 2,8 veya 1.00 kimyasal gebelik olarak yorumlanmayabilir. Normalde 0-5 arası zaten ölçülüyormuş gebe olunmasa da. Bilemiyorum. Kimyasal gebelik yaşadım diyenlerin çoğunda 15ten yukarıda çıkmış....
Dış gebelik konusuna gelince, genellikle adet gecikmesi görülüyormuş dış gebelikte ama sende olmadı yanlış hatırlamıyorsam?
Şiddetli ağrı (bazen omuz kısmına kadar vururmuş), baygınlık hissi ve tansiyon düşmesi...
Bunlar da yok çok şükür sende.
Ama kesin tanı vajinal ultrason ve beta hcg tahliliyle konuluyormuş, bence sen tahlilini yaptır.
Ama pıhtı olayına takılma bence, benim bekarkenden beri sürekli olarak pıhtı gelir adetlerimde. Pıhtıyı neyin oluşturduğunu bilemezsin ki. Rahim duvarından kopan parçalar da olabilir...
Adı kimyasal gebelik değilse bile diğer aylardan farklı bir şeyler yaşadığımı hissediyorum. Ve ben 2 ayda da günümde adet oldum. 33.güne sarkmadı çok şükür. O açıdan biraz içim rahat. İnşallah bir sorun yoktur diyorum. Ama yine bir kan testiyle doğrulamak içimi rahatlatır sanıyaorum. İnnnşallah en hayırlı zamanda da sağlıklı gebelikler yaşarız.