Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Ovalüasyon tamamlanınca ateş yükselir bu yumurtlama olduğunun belirtisidir. Yumurtlamadan sonra artan progesteron hormonu ateşin yükselmesini sağlar. Eğer regl gününde gecikme olur ve ateşin düşmezse o zaman bunu hamilelik belirtisi olarak görebilirsin canım ama şimdilik sadece yumurtlamanın olduğunu gösteren bir işaret.

Teşekkür ederim saolll. Başka bir belirti yok bundan biraz umutluydum :KK43: Ama o da belirti değilmiişş :KK43: offffff

2 gündür çok halsizim, bulantılar vs. de olunca bugün ne akla hizmetse test yaptım. Elbette ki negatif; zaten öyle olacağını da biliyordum. Daha regle 6-7 gün var. Nefsimi rahatlatmış oldum sanırım....

Son düzenleme:
2 gündür çok halsizim, bulantılar vs. de olunca bugün ne akla hizmetse test yaptım. Elbette ki negatif; zaten öyle olacağını da biliyordum. Daha regle 6-7 gün var. Nefsimi rahatlatmış oldum sanırım....

Ne güzel senin en azından belirtilerin var. Benim de reglime 7 gün var ama hiçbir belirtim yokkk :KK50:

Canım ben kürtaja gerek olacağını sanmıyorum. Kimsayasal gebelikse ve otomatikman arkasından bir düşük yaşandıysa,henüz hücre boyutunda zaten nasıl kürtaj yapacaklar.
Benim bir arkadaşım ikinci bebeğine hamile kalmıştı. 1-2 gün adeti gecikir gecikmez hemen yakaladı gebeliği. Bebeği de istemiyordu. Henüz çok küçük olduğundan doktorlar kürtaj yapamayacaklarını söylediler. Kürtaj için de bebeğin büyümesini beklettiler, haftalarca.Bu bekleme esnasında, bebek kendiliğinden düştü. Neredeyse 7-8 haftalık bebek bile kanamayla, kürtaja gerek kalmadan düştü. Hatta belki de daha da büyüktü bebek. Kimysal gebelikte kürtaja gerek olduğunu sanmıyorum yani.
Normalden de az sürdü bu ayki reglim. 2.5 gün normal bir şekilde devam etti ama sonra damla damla ve çok seyrek geliyor. Neden bilmiyorum ama dış gebelik vs. korktum ki onun belirtisi nedir onu da bilmiyorum. Normalden az olunca şüphelendim ama doktora gidesim de yok şuan. Beta Hcg en son 7 idi ve hani üstüne görme gibi bir durum olamayacak kadar adet gördüm ama normalde 4 gün yoğun son 2 gün az olmak üzere 6 gün sürer benim reglim ki kimyasal gebelik sonlandığında uzun sürmüş herkesin. Benim niye normalden az sürdü onu merak ediyorum. O beni acaba tam düşmedi mi şüphesine götürdü. Şimdi dış gebeliği araştırayım biraz diyorum. Allah muhafaza bir de o çıkmasın başımıza.:KK20:

Ayyy bblau hadi hayırlısı inşallah. Umarım güzel şeylerin habercisidir bunlar.:KK16:

Normalden de az sürdü bu ayki reglim. 2.5 gün normal bir şekilde devam etti ama sonra damla damla ve çok seyrek geliyor. Neden bilmiyorum ama dış gebelik vs. korktum ki onun belirtisi nedir onu da bilmiyorum. Normalden az olunca şüphelendim ama doktora gidesim de yok şuan. Beta Hcg en son 7 idi ve hani üstüne görme gibi bir durum olamayacak kadar adet gördüm ama normalde 4 gün yoğun son 2 gün az olmak üzere 6 gün sürer benim reglim ki kimyasal gebelik sonlandığında uzun sürmüş herkesin. Benim niye normalden az sürdü onu merak ediyorum. O beni acaba tam düşmedi mi şüphesine götürdü. Şimdi dış gebeliği araştırayım biraz diyorum. Allah muhafaza bir de o çıkmasın başımıza.:KK20:

Ayyy bblau hadi hayırlısı inşallah. Umarım güzel şeylerin habercisidir bunlar.:KK16:

benim adetim 3-4 gün sürer ama kimyasal da tam 10 gün sürdü çünkü benim değerim 90 idi sıfırlana kadar sürdü bildiğin adet kanaması gibi değil ilk üç gün her zamanki gibiydi sonraki günler ise peçeteye silince kırmızı damla şeklindeydi ama ilk defa 10 gün sürdü doktor demişti sıfırlana kadar sürer diye. senin değerin düşüktü ya o yüzden bu şekilde olmuştur cnm

Normalden de az sürdü bu ayki reglim. 2.5 gün normal bir şekilde devam etti ama sonra damla damla ve çok seyrek geliyor. Neden bilmiyorum ama dış gebelik vs. korktum ki onun belirtisi nedir onu da bilmiyorum. Normalden az olunca şüphelendim ama doktora gidesim de yok şuan. Beta Hcg en son 7 idi ve hani üstüne görme gibi bir durum olamayacak kadar adet gördüm ama normalde 4 gün yoğun son 2 gün az olmak üzere 6 gün sürer benim reglim ki kimyasal gebelik sonlandığında uzun sürmüş herkesin. Benim niye normalden az sürdü onu merak ediyorum. O beni acaba tam düşmedi mi şüphesine götürdü. Şimdi dış gebeliği araştırayım biraz diyorum. Allah muhafaza bir de o çıkmasın başımıza.

Peki canım üstüne görme olabilir mi? Ben doktoruma geçen ay yoğunluğu az regl gördüğümü anlattığımda, üstüne görme olabileceğini söylemişti. Benim de normalde 2 gün çok yoğun, 3. gün daha az yoğun ve 1 gün de azar azar ve kahverengimsi olmak üzere 4 gün sürer. Bazen 5 gün oluyor ama nadir. Bu sefer ki 2-2,5 gün sürdü. Miktar olarak azdı ama, rengi normaldi. Ama doktor yine de üstüne görme olabileceğini söylemişti. İstersen bi beta hcg baktır tekrar. Ya da kontrole git ki kafan rahatlasın...

Bilmiyorum ki canım...Fazla net belirtiler değil. Ama hani sen demiştin ya bir sabah kalktım ve sonunu düşünmeden şuursuzca test yaptım diye, benimki de öyle oldu. Yoksa normalde de oluşabilecek tarz belirtiler....Zaten düşünmem lazımdı, hadi o 21. gün yaşadığım implantasyon kanaması olsun, e yine de üstünden sadece 5,5 gün geçmiş, testte çıkar mı? :KK47:
Çıkmaz da nefsime yenik düştüm. Negatifi de görsem, yaptım rahatladım, o test bana batıyordu herhalde :KK19:

bblaucum o kadar iyi anlıyorum ki bu ay eve test mest almayayım diyorum ama işe giderken 20 tane eczanenin önünden geçiyorumdur belki. Birisinden almasam birisinden alabilirim. O ihtimal de var. :KK9: Hamilelik olsa bile testte çıkmayacağını bile bile niye test yapıyoruz hakikaten araştırılması gereken bir konu. :KK9:

Şu benim adet kanamasına gelince benim beta Hcg'm düşüktü, 7.07 idi, çok yükselmediği için diğer kimyasal gebelik geçiren arkadaşlardan farklı olarak onlar kadar yoğun bir kanama yaşamamam normal ama önce aylarda olduğum regliden daha az olması beni dış gebelik vs. birşeylere yönlendirdi, şüphelendim yani. Üstüne görme olduğunu sanmıyorum bblaucum, belirti filan kalmadı çünkü. Beta hcgmin yükselmeye başladığı dönemlerde mide bulantısı, kasık ağrısı herbir şey yaşıyordum ben, 2,5 gün bildiğin adet kanaması gibi oldum ama benim normalde 4 gün sürer o yoğun kanama sonra 2 gün azalır. Bu sebeple dış gebelik filan aklıma geldi. Onlarda nasıl oluyor hiçbir bilgim yok. Allah muhafaza bir de onu aklıma getirmiyim diyorum ama doktora gitmediğim için korkuyorum da. Doktoruma hiç gidesim yok ve yeni doktor araştırıyorum. Duyduğum her doktor hakkında birisi iyi derken birisi kötü diyor. İnsanın kafası bulanıyor. E zaten yeni taşınmışım bu şehire, çok tanıdığım yok. Belli kimselere soruyorum, o sebeple halen daha doktor bulamadım. 2 doktor var ama ikisi de erkek. Ben de bayan doktora gitmek istiyorum. N'apıcam bilmiyorum.:44:

Peki şöyle birşey yapamaz mısın? İyi olduğu bilinen bir hastanenin doktorlarından birini denesen? Yani en azından ismi referans olabilecek bir hastanede, doktor da sanırım iyi olur? Benim bir ablam var Gebze'de oturuyor, ona sorabilirim, sen Gebze'ye uzak mısın peki? Merkezdesin sanırım?

Peki şöyle birşey yapamaz mısın? İyi olduğu bilinen bir hastanenin doktorlarından birini denesen? Yani en azından ismi referans olabilecek bir hastanede, doktor da sanırım iyi olur? Benim bir ablam var Gebze'de oturuyor, ona sorabilirim, sen Gebze'ye uzak mısın peki? Merkezdesin sanırım?

Aslında ilk geldiğimde öyle yaptım. Bilinen en iyi özel hastanenin bir doktoruna gittim ve geçenlerde öğrendim ki 9 aylık hastasını başka bir doktora yönlendirmeden evlenmiş ve balayına gitmiş, kadın doğum için hastaneye gittiğinde doktorunun olmadığını öğrenmiş. Bunu duyunca şok oldum. Zaten kendisini soğuk, ilgisiz buluyordum, bunu duyunca hiç güvenim kalmadı. İnsan başka bir doktora yönlendirir. O hastaneden de memnunum aslında, herkes ilgili ve yeni doğan ünitesini çok iyi diyorlar. Sanki doğurdum da yeni doğan ünitesine bakıyorum. :KK9: Orada başka doktor mu yok derseniz, bir erkek doktor var onu iyi diyorlar, ama işte benim önceliğim bayan doktor olması, bulamazsam artık ona gidicem, napıyım. Başka kadın bir doktor var, ona da 5 aylık hamile bir arkadaşım gidiyor. Ona da erken doğum yapıyorsun dedi, kız 1 hafta yattı, iğneler vs. sonra başka bir doktora gitti ki hiçbir problemi yokmuş, bebeğin erken doğum gibi bir durumu hiç yokmuş, kız diyor ki o korkuyla hakikaten erkenden doğuracaktım diyor. E şimdi ona da güvenim kalmadı. Teşhis konusunda çok iyi değil demek ki. Üniversite hastanesini araştırıyorum, sanki orası işini daha iyi yaparmış gibi geliyor insana nedense. Oradakiler de erkek. Artık sanırım ya özel hastanedekine ya da üniversitedekine gidicem. Başka yol kalmadı gibi görünüyor. :44: Gebze baya uzak bize bu arada. Çok sağol ilgin için bblaucum. Zaten yaza kadar birşeyler olmazsa İstanbul'a gitmeyi kesin kafama koydum da. Yaza kadar muayene olmam gerekirse kime gidicem onu bilmiyorum.

arkadaslar mrb bu ay klomen+merional iğne + çatlatma iğnesi kullandım.İğneyi salı günü 21 aralıkta yaptırdım.(reglden sonraki 14.gün)Ovulasyon testi almıstım dün elime gecti kullandım hemen 2.çizgi cıktı bugun yaptım 1.çizgiden dahada koyu cıktı dr iğneyi yaptığında 36 saat sonra çatlar ve ilişki olsun demişti benim yumurtacık yeni mi çatlıyor sizce ilişkiye devam edelim mi bi fikir verin güzeller bide preseed kullandım bu ay ilk kez bakalım :KK69:

Anladım canım...Aslında her doktorun yanlış teşhis koyması riski var maalesef. Sonuçta insan gözüyle bakıyorsun, yoruma dayalı bir iş yapıyorsun. Elindeki verilerle, bilinen gerçekleri kıyaslıyorsun. İşte burda çok ince bir çizgi var doğruyla yanlış arasında.
Ben rahmetli babam hastayken, tedavisi süresince kaybettim doktorlara güvenimi. Nihayetinde yoruma dayalı bir iş yapıyorlar ve bu yorum bakan gözden bakan göze, yorum şeklinden bir diğerine çok değişiyor.
Herhalde en bakabileceğin kriter tecrübesi oluyor bu durumda...Hata yapmamış doktor yoktur sanırım da, en azından sorumluluk sahibi biri seçilebilir.

Anladım canım...Aslında her doktorun yanlış teşhis koyması riski var maalesef. Sonuçta insan gözüyle bakıyorsun, yoruma dayalı bir iş yapıyorsun. Elindeki verilerle, bilinen gerçekleri kıyaslıyorsun. İşte burda çok ince bir çizgi var doğruyla yanlış arasında.
Ben rahmetli babam hastayken, tedavisi süresince kaybettim doktorlara güvenimi. Nihayetinde yoruma dayalı bir iş yapıyorlar ve bu yorum bakan gözden bakan göze, yorum şeklinden bir diğerine çok değişiyor.
Herhalde en bakabileceğin kriter tecrübesi oluyor bu durumda...Hata yapmamış doktor yoktur sanırım da, en azından sorumluluk sahibi biri seçilebilir.

Evet haklısın canım. Tecrübeli bir doktor da zamanında hata yapmıştır tabi ama insan daha tecrübeli, sorumluluk sahibi ve ilgili bir doktora daha çok güveniyor. Önce Allah'a güvenip sonra da içimize sinen bir doktora kendimizi emanet etmemiz gerekiyor. Ben de o doktoru en yakın zamanda bulurum inşallah. Dış gebeliği araştırdım da en yakın zamanda doktora gidemesem bile beta Hcg testi yaptırıp 0.10a düşmüş mü ona bakmam lazım. Ben testten kaçtıkça test beni buluyor. :KK9:

arkadaslar mrb bu ay klomen+merional iğne + çatlatma iğnesi kullandım.İğneyi salı günü 21 aralıkta yaptırdım.(reglden sonraki 14.gün)Ovulasyon testi almıstım dün elime gecti kullandım hemen 2.çizgi cıktı bugun yaptım 1.çizgiden dahada koyu cıktı dr iğneyi yaptığında 36 saat sonra çatlar ve ilişki olsun demişti benim yumurtacık yeni mi çatlıyor sizce ilişkiye devam edelim mi bi fikir verin güzeller bide preseed kullandım bu ay ilk kez bakalım :KK69:

Çok emin değilim ama çatlatma iğneleri LH ihtiva ediyor sanırım canım. Yumurta LH hormonu salgılandığında uyarılarak çatlıyor, dolayısıyla yumurtayı çatlatmak için kullanılan ilaçlar, iğneler LH ihtiva eder diye bir yorum getiriyorum. Ovulasyon testin bu sebeple pozitif veriyor olabilir. Zaten doktor kontrolundeysen ve iğne olduysan doktorunun dediği günlerde çatlamıştır. Doktor hangi günler çalışmanızı önerdi?

Evet haklısın canım. Tecrübeli bir doktor da zamanında hata yapmıştır tabi ama insan daha tecrübeli, sorumluluk sahibi ve ilgili bir doktora daha çok güveniyor. Önce Allah'a güvenip sonra da içimize sinen bir doktora kendimizi emanet etmemiz gerekiyor. Ben de o doktoru en yakın zamanda bulurum inşallah. Dış gebeliği araştırdım da en yakın zamanda doktora gidemesem bile beta Hcg testi yaptırıp 0.10a düşmüş mü ona bakmam lazım. Ben testten kaçtıkça test beni buluyor. :KK9:

Normali 0,10 muymuş? Dış gebelikte hemen fiziksel rahatsızlıklar başlar diye biliyorum ama....Şimdi bi araştıracağım...
Bu arada, ben de o zaman Ekimde kimyasal gebelik yaşadım...
Nedense buna seviniyorum, eğer kimyasal gebelikse, en azından hamile kalabiliyorum :KK9:
Şimdi Ekim takvimine baktım da, regle 3 veya 4 gün kala yaptırmıştım beta hcgyi yanlış hatırlamıyorsam 2,8 çıkmıştı. 1 gün gecikmeli regl olmuşum o ay.
Eylülde 0,10du ve Aralıkta 0,4tü.
Yani demek ki Ekimde bir yükselme var. Değişik yani sonuç...
Sen nasıl yorumlarsın canım bu durumu?

Normali 0,10 muymuş? Dış gebelikte hemen fiziksel rahatsızlıklar başlar diye biliyorum ama....Şimdi bi araştıracağım...
Bu arada, ben de o zaman Ekimde kimyasal gebelik yaşadım...
Nedense buna seviniyorum, eğer kimyasal gebelikse, en azından hamile kalabiliyorum :KK9:
Şimdi Ekim takvimine baktım da, regle 3 veya 4 gün kala yaptırmıştım beta hcgyi yanlış hatırlamıyorsam 2,8 çıkmıştı. 1 gün gecikmeli regl olmuşum o ay.
Eylülde 0,10du ve Aralıkta 0,4tü.
Yani demek ki Ekimde bir yükselme var. Değişik yani sonuç...
Sen nasıl yorumlarsın canım bu durumu?

Normali 0.10 mu bilmiyorum. Ben hamile değilken hep 0.10 çıktı. O yüzden eski haline geri dönmüş mü ona baktırmam lazım. Bu arada ben 31.günümde kan testinde 7.07yi görmüştüm ya bir önceki ay da sana demiştim, yine implantasyon lekelenmesini gördüm 3-4 gün önce ve idrar testinde de hafif bir silik vardı. Kanda baktırdım 31.günümde 1.00 çıktı beta Hcg. 32.gün adet olmuştum. Ben önceki ay da kimyasal gebeliğe benzer birşey yaşadığımı düşünüyorum. Senin durumun da ona benziyor bence. Normalde 0.10 ve neden 1'e 2'ye yükseliyor ya da 7'ye? bence birşeyler başlıyor o yüzden. Geçen ay ben o 1.00 gördüğüm zaman adetimde pıhtı gibi birşeyler olmuştu, bu ay o olmadı. Ondan biraz dış gebelik mi yoksa kürtaj mı gerekli vs. diye düşündüm. Bildiğimden değil ama korktuğumdan öyle yorumladım. Dış gebelik ağrılı vs. oluyormuş ama yine de beta Hcg ile bence kesin olarak 0.10a geri dönmüş müyüm diye görerek emin olmam lazım. Allah korusun öyle birşeyden. İnşallah sağlıkla gebe kalırız en hayırlı zamanda. Ve evet eğer kimyasal gebelik geçirmişsek gebe kalabiliyoruz demek çok şükür ve kimyasal gebelik konularını araştırdım, hemen ertesi ay normal hamile kalan da var. 3-4 veya 7 ay sonra hamile kalan da var. Kimyasal gebelikten sonra bir süre de geçse hamile kalan çok. O yüzden ben de umutluyum. İnşallah en hayırlı zamanda biz de sağlıklı bebişlere gebe kalırız.:KK49:

Normali 0.10 mu bilmiyorum. Ben hamile değilken hep 0.10 çıktı. O yüzden eski haline geri dönmüş mü ona baktırmam lazım. Bu arada ben 31.günümde kan testinde 7.07yi görmüştüm ya bir önceki ay da sana demiştim, yine implantasyon lekelenmesini gördüm 3-4 gün önce ve idrar testinde de hafif bir silik vardı. Kanda baktırdım 31.günümde 1.00 çıktı beta Hcg. 32.gün adet olmuştum. Ben önceki ay da kimyasal gebeliğe benzer birşey yaşadığımı düşünüyorum. Senin durumun da ona benziyor bence. Normalde 0.10 ve neden 1'e 2'ye yükseliyor ya da 7'ye? bence birşeyler başlıyor o yüzden. Geçen ay ben o 1.00 gördüğüm zaman adetimde pıhtı gibi birşeyler olmuştu, bu ay o olmadı. Ondan biraz dış gebelik mi yoksa kürtaj mı gerekli vs. diye düşündüm. Bildiğimden değil ama korktuğumdan öyle yorumladım. Dış gebelik ağrılı vs. oluyormuş ama yine de beta Hcg ile bence kesin olarak 0.10a geri dönmüş müyüm diye görerek emin olmam lazım. Allah korusun öyle birşeyden. İnşallah sağlıkla gebe kalırız en hayırlı zamanda. Ve evet eğer kimyasal gebelik geçirmişsek gebe kalabiliyoruz demek çok şükür ve kimyasal gebelik konularını araştırdım, hemen ertesi ay normal hamile kalan da var. 3-4 veya 7 ay sonra hamile kalan da var. Kimyasal gebelikten sonra bir süre de geçse hamile kalan çok. O yüzden ben de umutluyum. İnşallah en hayırlı zamanda biz de sağlıklı bebişlere gebe kalırız.:KK49:

Evet canım ben de araştırdım da kimyasal gebeliğin hemen ertesi ayında hamile kalanlar da var. Tabi aslında siklusun 3. haftasında 5'ten yüksek olmalı diyorlar beta hcg değeri için teorik olarak. Bu yüzden de belki 2,8 veya 1.00 kimyasal gebelik olarak yorumlanmayabilir. Normalde 0-5 arası zaten ölçülüyormuş gebe olunmasa da. Bilemiyorum. Kimyasal gebelik yaşadım diyenlerin çoğunda 15ten yukarıda çıkmış....

Dış gebelik konusuna gelince, genellikle adet gecikmesi görülüyormuş dış gebelikte ama sende olmadı yanlış hatırlamıyorsam?
Şiddetli ağrı (bazen omuz kısmına kadar vururmuş), baygınlık hissi ve tansiyon düşmesi...
Bunlar da yok çok şükür sende.
Ama kesin tanı vajinal ultrason ve beta hcg tahliliyle konuluyormuş, bence sen tahlilini yaptır.
Ama pıhtı olayına takılma bence, benim bekarkenden beri sürekli olarak pıhtı gelir adetlerimde. Pıhtıyı neyin oluşturduğunu bilemezsin ki. Rahim duvarından kopan parçalar da olabilir...

Son düzenleme:
Çok emin değilim ama çatlatma iğneleri LH ihtiva ediyor sanırım canım. Yumurta LH hormonu salgılandığında uyarılarak çatlıyor, dolayısıyla yumurtayı çatlatmak için kullanılan ilaçlar, iğneler LH ihtiva eder diye bir yorum getiriyorum. Ovulasyon testin bu sebeple pozitif veriyor olabilir. Zaten doktor kontrolundeysen ve iğne olduysan doktorunun dediği günlerde çatlamıştır. Doktor hangi günler çalışmanızı önerdi?

tsk ederim bende öle tahmin etmiştim aslında 36 saat sonrasını önermişti dr:78:

Doğrudur canım. Belgisel arkadaşımızın doktoru, yumurta çatladıktan sonraki 2 gün de üst üste çalışma öneriyormuş ama, uygulama kararı sana kalmış tabi.
İstersen şimdilik kendi doktorunun tavsiyelerinden çıkma :KK16:

X