- 13 Aralık 2010
- 1.396
- 558
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #12.061
Ben de 32-33 günde adet görüyorum. Ovulasyon testi en koyu haline 15. günde geliyor. Sanırım akabinde de ovulasyon oluyor. Ama ateş takibi ile de desteklemek lazım. Test pozitif verdikten ne kadar sonra ovulasyon gerçekleşiyor ondan emin değilim. Akıntını kontrol et, ateş ölç istersen...
Günaydın kızlar
Ben bu ay da kendimi rahat bıraktım, rutin testlerimi bile yaptırmadım ama doktorum haftaya pazartesi cagirdigi icin ona gitmek zorundayım. Onun dışında yine ilaç almamı söyledi ve ilacımı mecbur içiyorum. Bunun dışında ne ovalüasyon takip edeceğim ne ateş ölçeceğim bu ay. Yeni yıla az kaldı yeni yıl planları yapıyorum, kendime güzel bir hediye aldım, kendimi mutlu edecek şeylere odaklandım. Bir de rahat ve kafaya takmadan deneyelim bakalım. Olmazsa da en azından psikolojim kötü etkilenmeyecek.
Sen nasılsın bblau'cugum? Var mı bir belirtin kaçıncı gün oldu bugün?
Günaydın kızlar
Ben bu ay da kendimi rahat bıraktım, rutin testlerimi bile yaptırmadım ama doktorum haftaya pazartesi cagirdigi icin ona gitmek zorundayım. Onun dışında yine ilaç almamı söyledi ve ilacımı mecbur içiyorum. Bunun dışında ne ovalüasyon takip edeceğim ne ateş ölçeceğim bu ay. Yeni yıla az kaldı yeni yıl planları yapıyorum, kendime güzel bir hediye aldım, kendimi mutlu edecek şeylere odaklandım. Bir de rahat ve kafaya takmadan deneyelim bakalım. Olmazsa da en azından psikolojim kötü etkilenmeyecek.
Sen nasılsın bblau'cugum? Var mı bir belirtin kaçıncı gün oldu bugün?
Günaydın.Çok iyi yapmışsın Belgisel. Benim de doğum günüm yaklaşıyor, eşim ne hediye alsam diye düşünüyor bense yeni yıla, yeni yaşıma hazırlanmaya çalışıyorum. Çok hayaller kurmuştum, iptal etmedim ama erteledim bir kısmını. Önümüzdeki 5-6 ay rahatım. Yaza kadar ateş ölçmem, ov.testi de yapmam sanırım, belki bu ay ilk ayı teyit etmek için devam edebilirim ama sonra devam edeceğimi sanmıyorum. Bu kadar rahat olmam normal mi bilmiyorum ama fazla rahatım. Adetimi keyifli bir şekilde geçirmeyi istiyorum. Karın ağrım halen devam ediyor. Biraz hafiflerse daha rahat geçirebilirim.
bblaucum bugün bakmaya çalıştım o yabancı sitelere ama bağlantıdan mıdır ya da benim bilgisayarımdan da kaynaklanabilir açamıyorum sayfaları. Ya da o sayfalarda bir problem var. En yakın zamanda Geçmiş Sayfalarda duruyordu hepsi, ama hangi sayfaydı bulabilmem için açılması lazım. Okula gidince bakarım vaktim olursa, oradaki bilgisayar açar belki. Aklımda yani implantasyon kanamasının adetle ovu. arasında olduğunu yazan sayfaları senin için bulmak. En kısa zamanda ulaştırırım inşallah.
Ateş ölçmek güvenilir olurmu bilmiyorum ama ne kadar fark etmesi lazım ovulasyon dönemiyle normal dönem arasındaki derecenin ?
Ateş ölçmek en güvenli yöntemlerden biri. Ovulasyonla birlikte bazal vücut ısısı yükseliyor ve regle kadar öyle devam ediyor. Eğer beklenen regl tarihin geldiğinde ateş düşerse regl görüyorsun, hem gecikme olup hem de ateşin yüksek devam ederse muhtemelen hamilesin....
Artık pek takmıyorum derken cidden takmıyormuşum
Adet tarihimi 28 aralık sanıyordum da, 30 aralıkmış :44:
Onu bile karıştırmışım ne çeşit bi rahatlık hasıl olduysa artık
Günaydın canım. En iyisini yapıyorsun bence, insanın kafası zamanla uzaklaşıyor, bende öyle oldu.
Sen zaten çok dirayetlisin, kafanı uzaklaştırırsın buna eminim.
Bugün benim 24. günüm. Doğrusunu istersen bir belirtim yok, ara ara kasık ağrıları oldu ama soğuklara bağlıyorum. Kendimi de dinlemiyorum. Dün akşam eve dönerken epey şiddetli bir bulantım oldu, biraz açık havada yürüyünce hafifledi. Ama tansiyona bağladım. Benim masif tansiyonum var. Yükselmeye çok müsait 140/100dü dün akşam ölçtüğümde. Herhalde ondan, bir belirti olduğunu sanmıyorum yani bulantının. Hayırlısı artık, bu ay çok rahatım, 24. güne nasıl geldiğimi bile anlamadım. Günleri saysam geçmek bilmezdi. 28 Aralıkta normal regl tarihim. Bakalım göreceğiz. Hayırlısı Allahtan diyorum.
Kesinlikle en doğrusu olduğuna inanıyorum. Sanki herşeyi kontrol edebileceğimizi zannedip birşeyleri sürekli takip ediyoruz, yorumlamaya çalışıyoruz. Bizim planımız zaten yapılmış. Kaderimiz zaten belli. Bunu değiştiremeyeceğimize göre zorla birşeyleri elimize almaya çalışıyoruz. Alnımızda yazılan ve bizi bekeyen kaderi sakinlikle tevekkül ederek beklesek, O'a güvenip dayansak... O'ndan dilesek istediklerimizi ve sadece beklesek, umut ve dua ile.. Yeter zaten... Zorlayarak, illa olacak, illa şimdi olacak diye bazı şeylerde ısrarcı olmamak gerektiğini işin sonucunda görüyoruz. Bence en iyi bblau, adetin geleceği varsa geliyor zaten. Ha 28i diye beklesen, ha 30u diye beklesen ne olur ki, en iyisi bence unutup hayatını yaşamak. Bu günler bir daha geri gelmeyecek. Bir arkadaşım hamile kalmadan yapmak istediğin ne varsa yap sonra vakit bile bulamayacaksın demişti. O aklıma geldi. Gitmek istediğim yerlere gidip yapmak istediklerimi yapacağım inşallah. Sonra da bebeği düşünüp beklerken hiçbir şey yapmadım demek istemiyorum. Spora devam edebilirim, diyetimi yapabilirim, gezmek istediğim şehirleri gezebilirim. Biraz bu düşünceden uzaklaşıp unutmak istiyorum herşeyi. Tadını çıkarmak istiyorum bulunduğum konumun ve sahip olduklarımın. Ay ben de çok rahatım bu ay, hayırdır inşallah.
Kesinlikle en doğrusu olduğuna inanıyorum. Sanki herşeyi kontrol edebileceğimizi zannedip birşeyleri sürekli takip ediyoruz, yorumlamaya çalışıyoruz. Bizim planımız zaten yapılmış. Kaderimiz zaten belli. Bunu değiştiremeyeceğimize göre zorla birşeyleri elimize almaya çalışıyoruz. Alnımızda yazılan ve bizi bekeyen kaderi sakinlikle tevekkül ederek beklesek, O'a güvenip dayansak... O'ndan dilesek istediklerimizi ve sadece beklesek, umut ve dua ile.. Yeter zaten... Zorlayarak, illa olacak, illa şimdi olacak diye bazı şeylerde ısrarcı olmamak gerektiğini işin sonucunda görüyoruz. Bence en iyi bblau, adetin geleceği varsa geliyor zaten. Ha 28i diye beklesen, ha 30u diye beklesen ne olur ki, en iyisi bence unutup hayatını yaşamak. Bu günler bir daha geri gelmeyecek. Bir arkadaşım hamile kalmadan yapmak istediğin ne varsa yap sonra vakit bile bulamayacaksın demişti. O aklıma geldi. Gitmek istediğim yerlere gidip yapmak istediklerimi yapacağım inşallah. Sonra da bebeği düşünüp beklerken hiçbir şey yapmadım demek istemiyorum. Spora devam edebilirim, diyetimi yapabilirim, gezmek istediğim şehirleri gezebilirim. Biraz bu düşünceden uzaklaşıp unutmak istiyorum herşeyi. Tadını çıkarmak istiyorum bulunduğum konumun ve sahip olduklarımın. Ay ben de çok rahatım bu ay, hayırdır inşallah.
Birkaç yabancı site okudum şimdi. Merak ettiğim iki konu var implantasyon kanamasının zamanı ve miktarı. İmplantasyon kanaması ile fazla araştırma yokmuş aslında. Her sitede de farklı bilgiler var. Periyodu 28 günden uzun sürenler için regle 2-4 gün kala olabilir diyor bir sitede. Diğer bir sitede ovulasyondan 3-6 gün sonra…Çelişkili bilgiler...
Benim miktar olarak da azdı. Bunu da merak ettim...1,5-2 mm çapında 5-6 küçük leke vardı. Açık kırmızı, öyle çok da pembe değil. Daha sonra, afedersiniz tuvalet kağıdına açık pembe geldi birkaç kez. Çok açık pembe...Hemen bir saat içinde kesildi.
Sitede dediğine göre birkaç gün süren bir kanama olabileceği gibi, sadece birkaç ya da sadece bir küçük noktacık kan lekesi şeklinde de olabiliyormuş. Pembe yada kahverengi. Ya da açık kırmızı…
Bu kısım benimkiyle örtüşse de zaman olarak tutmuyor bence.
Benim ki olsa olsa ov.kanaması olabilir diyorum. İmplantasyon ihtimali pek görmüyorum bunları okuduktan sonra...
Senin tam ovalüasyon gününü bilmiyoruz ama implantasyonun zamanı kişiden kişiye değişir canım. Yumurtlamadan sonraki 24 saatte yumurta döllenir ve ortalama 3 gün tüplerde yol alır. Rahme düştükten sonra ise tutunması için geçen süre kişiden kişiye değişir ama bir çok kaynak 3-7 gün arası diyor. Demek ki implantasyon kanaması en erken ovalüasyondan 6 gün sonra eğer geç döllenme yoksa en geç 10 gün sonra olur. Geç döllenme varsa bu durumda regle yakın olabilir. Bir de rahme geç ulaşma ve tutunma gibi şeyler var ama olağan şartlarda senin ki implantasyon olabilir diye düşünüyorum. 21. gün diyorsun, eğer 14. günde yumurtladıysan bu 7 günlük süre zaten ortalama süredir. Kanamanın şekli ve miktarı bence de değişik olabilir buna bakarak yorum yapmak zor ama eğer implantasyon olduysa 3 gün geçmiş demektir bir kaç güne kadar belirtilerin başlar zaten. İnşallah bu ay olmuştur ve yeni yıla senin güzel haberinle gireriz.
Ateş ölçmek en güvenli yöntemlerden biri. Ovulasyonla birlikte bazal vücut ısısı yükseliyor ve regle kadar öyle devam ediyor. Eğer beklenen regl tarihin geldiğinde ateş düşerse regl görüyorsun, hem gecikme olup hem de ateşin yüksek devam ederse muhtemelen hamilesin....
ayy bunuda yeni öğreniyorum sağol canım bilgilendirdiğin için
hamilelik belirtileride bu şekilde zaten canım inşallah hamilesindr