Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

oylemı cok tebrık ederım cnm ıns dıledıgın gıbı olurhersey
umarım bende reglı olmam
ve ısteyen herkese rabbım en kısa zamanda nasıpe tsın

Teşekkür ederim Boncuk. İnşallah sağlıklı bir gebeliğin başlangıcıdır yaşadıklarımız. Allah'tan dileğim hayırlısını versin hepimize. İnşallah sende güzel haberlerini verirsin en kısa zamanda bize.

Slm .. Bugün benim adetimin 5.günü ve adetim ortalama 32-33 günde bir oluyor .. Sizce benim yumurtlama dönemim ne zamandır ? Her yerde farklı yazıyor, kafam karışıyor ..

Slm .. Bugün benim adetimin 5.günü ve adetim ortalama 32-33 günde bir oluyor .. Sizce benim yumurtlama dönemim ne zamandır ? Her yerde farklı yazıyor, kafam karışıyor ..

canım muhtemelen 16-17-18-19. günlerdir senin yumurtlama tarihlerin.ama sen ovulasyon testi yapacaksan 14.gün başla yapmaya kesin anlarsın zaten hangi gün yumurtladığını.her ay değişebilirde yumurtladığın gün.o yüzden o 4 günü boş geçirme sakın.

Ben de genellikle 32 günde bir adet görürüm. 11.gün test yapmaya başladım. 14-15.günler en koyu halini gördüm. 16 . gün ovulasyonum gerçekleşti. Mümkünse test yapmaya erken başla, ov.gününü kaçırmamış olursun.

Ben de 32-33 günde adet görüyorum. Ovulasyon testi en koyu haline 15. günde geliyor. Sanırım akabinde de ovulasyon oluyor. Ama ateş takibi ile de desteklemek lazım. Test pozitif verdikten ne kadar sonra ovulasyon gerçekleşiyor ondan emin değilim. Akıntını kontrol et, ateş ölç istersen...

Gönderir misin canım o siteleri. Ben de birkaç sitede bu şekilde okudum, ama bir sitede regl günü civarlarında diye okudum. Belgisel de öyle olmuş ya...Ondan dedim...

bblaucum az önce şiddetli bir ağrı ile kanamam başladı. Size haber vermek için girdim. İnşallah bir dahaki girişime o okuduğum siteleri gönderirim sana. "Implantation bleeding" diye aratmıştım. Şuan karnım çok ağrıdığı için çıkacağım hemen. Yarın okuduğum siteleri sana bulur yollarım inşallah.

Bu arada adet olmayı bekliyordum ve bugün olduğu için sevindim. Beta Hcg daha da artarsa dış gebelik olursa filan diye korkmuştum. Sanırım şimdi buna kimyasal gebelik diyoruz. Hayırlısı olsun diyorum, mutsuz değilim onu biliyorum. En azından hamile kalabildiğimi, daha doğrusu yumurtladığımı gördüm bu ay. Böyle bir sorunum olup olmadığını bilmiyordum. Ateş ölçmekten, ovulasyon zamanımdan bihaberdim. Bunları öğrenmiş oldum ve gelecek aylarda daha bilinçli bir şekilde hareket ederim diye düşünüyorum. En azından ovulasyon zamanımı bilmeden gidip kan testi yaptırıyordum daha yerleşme bile olmadan. Kendimi heba etmişim boşuna. :) Şimdi ovulasyon ne demek, implantasyon ne demek, beta Hcg ne zaman artar, bunları biliyorum veeee 3.aşamayı mutlu atlatacağım dair size verdiğim sözü tutacağım. Kadın olduğum için, Rabbim bana sağlıklı bir beden verdiği için, çok sevdiğim bir eşim olduğu için, gelecek aylarda bebeğimiz olacağına dair kalbimde umudu yeşerten Allah'ıma sonsuz şükrediyorum. Yarın çıkıp kendime hediye alacağım. Ve adet olduğum için üzülmek yerine sevineceğim, düzenli adet oluyorum, Allah'ıma şükürler olsun sağlığım yerinde. Üzülürsem şükürsüzlük etmiş olurum. Allah muhafaza.

Ve şimdi yeni tarihim 20 Ocak!

Karnım çok ağrıdığı için çıkıyorum şimdi. Görüşmek üzere kızlar. Tüm desteğiniz ve sorularıma verdiğiniz cevaplarınız için bblau, Belgisel ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Allah hepimizin gönlüne göre versin.

Çok üzüldüm canım bu ay senden çok umutluydum. Bence sen çok iyi bir doktora git, döllenme oluyor ama belki progesteron hormonun düşüktür ve bu tutunmayı etkiliyordur. Sakın moralini bozma, hayırlısı ne zamansa o zaman olacak.

Canım benim, üzüldüm doğruyu söylemek gerekirse. Ben de çok umutluydum, hatta kesin gözüyle bakıyordum. Ama hayırlısı Allahtan. Belgisel'in dediğine katılıyorum en kısa sürede iyi bir doktorla görüş, bu kimyasal gebelik mi, yoksa normal bir gidişat mı öğren...Belki de kimyasal gebelik de değil. Ya da bir sorun da değil.
Benim de 2 ay önce adetime 1-2 gün kala 2,10du beta hcg, belki adet gününde seninkiyle aynı değerlere çıkmıştı, 2-3 gün de gecikmeli adet gördüm. Kimyasal mıydı neydi bende bilmiyorum.
Çünkü ondan önceki ay 0,10 du ve bu ay da 0,4 tü. O ay farklıydı değer... Belki de seninle aynı durumdu. Ateşim de aynen senin gibiydi, hatta daha da yüksekti 37,2lerde seyretti son güne kadar. Düştü ve ertesi gün regl oldum... Ekimde oldu bu olay...Sanırım senin durumunla örtüşüyor.
Şu an iyi olmana, kendini iyi hissetmene çok sevindim. Seni böyle okumak moral oldu bana.Güçlü olman, umudunu yitirmemen gerçekten örnek bi davranış canım.

canım cvbın için tşk ederim ben 28 günde bir adet oluyorum 14. gün ovulasyon testi yaptığımda ikinci çizgi belirgin ama çok koyu değil bunu demek istedim

Ben de bütün belirtileri yaşayınca çok umutlanmıştım. Nasip değilmiş. Burada bir doktor araştırıyorum henüz bulamadım. Ama ya burada ya da yakın bir şehirde bir doktor bulup muayene olmayı ben de istiyorum. Eşimle yaza kadar bekleyelim diyoruz ama. Daha 6 aylık evliyiz ve birkaç aydır deniyoruz. En azından birkaç ay daha oluruna bırakmak istiyorum. Kafam hiç bu kadar rahat olmamıştı. Üzüldüm ama umutsuz ve karamsar olmama sebep değil. Görelim Mevlam neyler... Neylerse güzel eyler. :)

Evet belki seninki de öyle olmuştur bblau. Bunun sebepleri önemli tabi. İyi bir araştırma gerektirebilir. Ancak geçen ay ve bu ay testler, bekleyiş vs. bizi çok yordu. Eşim de ben de bunun farkındayız. En azından birkaç ay, bahara kadar oluruna bırakmak istiyoruz. Yazın yeni bir doktorla başlarız eğer olmazsa o zamana kadar. Hem içimize sinen bir doktor da bulmuş oluruz o zamana kadar inşallah. Hayırlısı Allah'tan, dilemek kuldan... :)

Yalancı gebelik yaşayan arkadaşım 26 yaşında. Üstelik bir oğlu var . Ve ikinci gebeliğiydi. Hamile kalmayı da çok istiyordu. Allah herkese hayırlısını versin

Bazı markalarda ikinci çizgi hiçbir zaman çok koyu olmuyor. İkinci çizgi daha fazla koyulaşsın diye beklerken ovulasyon gününü kaçırmamanı tavsiye ederim. Bence koyuya yakın çizgi elde ettiğinde günaşırı çalışmak doğru olur.

sağol canım zaten o çizgide 24 saat içinde yumurtlayacağımı gösteriyor spermlerde 72 saat yaşarmış sanırım

Gönderir misin canım o siteleri. Ben de birkaç sitede bu şekilde okudum, ama bir sitede regl günü civarlarında diye okudum. Belgisel de öyle olmuş ya...Ondan dedim...

bblau ben de dün akşam Dr. Kağan Kocatepenin sitesinde okudum. İmplantasyon , ovulasyondan sonra 2 ile 7 gün arasında değişebiliyor.

Kıızzlaaaarr çok kötü kasıklarımda ağrı var. Bugün 23. günüm. Kendimi rengl olacak gibi hissediyorum. Karnımda da kocaman bir şişlik var. Ben galiba bu ay tutturamadım.

sağol canım zaten o çizgide 24 saat içinde yumurtlayacağımı gösteriyor spermlerde 72 saat yaşarmış sanırım

Canım testler pozitif verdikten sonra, 72 saate kadar çıkabiliyormuş yumurtlama. Sen yine de ona göre ayarla çalışmalarını, hemen 24 saat sonrası diye şartlanma.
Tam koyu çizgi çıkmaması da testlerin hassasiyetine bağlı sanırım.

bblau ben de dün akşam Dr. Kağan Kocatepenin sitesinde okudum. İmplantasyon , ovulasyondan sonra 2 ile 7 gün arasında değişebiliyor.

Ben de takip ediyorum Dr.Kağan Kocatepeyi, ama demek dikkat etmemişim. Bir daha okuyayım canım. Sağol. Ama sanmıyorum, nedense ümidim yok pek bu ay.

Hatta ben garanti ye almak için adetimin bitiş gününden itibaren her gün test yapayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…