Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Kızlar aklımdayken söyleyim. Bir bayanın hiç bir sağlık sorunu yokken , sadece stres altında olması bile hamileliğine engel olmasına yetiyor. Bu durumun tıpta açıklaması da şöyle: Sperm ve yumurta , fallopi
tüplerinde karşılaşıyor ve döllenme işlemi de fallopi tüplerinde gerçekleşiyor. Sonra tüp içindeki villusların yumuşak hareketiyle döllenen yumurta uterusa doğru yol alıyor. Bu anlattığım normal geçen süreç. Eğer bir bayan sitres altındaysa tüplerde kasılma ve büzüşme ( tabi stresinin ne derece olduğu da önemli ) gerçekleştiğinden yumurtanın sperm tarafından döllenmesini engelliyor.
Hepimizin kulağına küpe olsun..

Kızlar aklımdayken söyleyim. Bir bayanın hiç bir sağlık sorunu yokken , sadece stres altında olması bile hamileliğine engel olmasına yetiyor. Bu durumun tıpta açıklaması da şöyle: Sperm ve yumurta , fallopi
tüplerinde karşılaşıyor ve döllenme işlemi de fallopi tüplerinde gerçekleşiyor. Sonra tüp içindeki villusların yumuşak hareketiyle döllenen yumurta uterusa doğru yol alıyor. Bu anlattığım normal geçen süreç. Eğer bir bayan sitres altındaysa tüplerde kasılma ve büzüşme ( tabi stresinin ne derece olduğu da önemli ) gerçekleştiğinden yumurtanın sperm tarafından döllenmesini engelliyor.
Hepimizin kulağına küpe olsun..

Harika bir bilgi teşekkür ederim canım :KK71:

Yapmayın kızlar bu kadar uğraşmak gerçekten hamile kalmayı olumsuz etkiliyor. Ben bu ay hormon testlerimi bile yaptırmadım rahat olmak için. Son 6 aydır bunların hepsini bende yaptım. Ateş ölçümü, idrar kiti ile ovalüasyon takibi, tükürük ile takip, rahim ağzı kontrolü ne varsa uyguladım. Regl günü yaklaştıkça çeşit çeşit marka ile test yaptım, yetmedi kan testi yaptırdım o da yetmedi ertesi gün yeniden testlere başladım. Yapmadığım şey kalmadı ama sonuçta sadece stres, üzüntü, gerginlik yaşadım. Geçen ay ilaç kullandım ve 3 yumurtam oldu, tam yumurtalama günleri çalıştık ama olmayınca olmuyor işte. Bu ay kararlıyım test yok, kafaya takmak yok, ateş yok.... Doktora yine gideceğim yarım kalsın istemiyorum, dediği günlerde ilişki olacak ama sonrasını bırakacağım. İnsan isteyince oluyor yeter ki siz rahat olmak isteyin. Zaten ancak böyle hamile kalabilirim diye düşünüyorum, kendinizi yıpratmayın. Keyifli keyifli yapalım şu bebekleri :KK49:

Evet canım haklsın, güya ben de bu sebeplerle ateş ölçmeyi bıraktım, test de yapmıyorum ama bu seferde böyle arada bişeyler yapınca, hepten kafası karışıyor insanın.
Ben de bi dahaki ay hormon testlerini yaptırsam mı bir ay daha mı beklesem bilemedim.

Canım , bugün benim de siklusumun 20. günü. Aynı gün adet olmuşuz. (28 Kasım ) Siklusumuz da aşağı yukarı aynı devam ediyor. Belki ovulasyonun senin tahmininden daha önce olmuş olabilir. Ovu testi yapmamışsın , ateş de ölçmemişsin. Burada bir arkadaş 40 günde bir adet görüyormuş , 9. gününde yumurtlamış. Kendi bile inanamadı.
Hepimiz biliyoruz ki ovulasyonun da hamileliğin de bir çok belirtisi var . Ancak hiçbiri bize kesin bilgi vermiyor. Evdeki halimi görsen gülmekten kendinden geçersin. Bir yandan ovu test yapıyorum. Bir yandan ateşe bakıyorum. Sabah uyanır uyanmaz mikroskoptan bakıyorum. Sürekli kendimi dinliyorum. Ne gibi değişiklikler yaşıyorum diye. Elimdeki verilerin hiç biri birbirini tutmuyor. Ovu testinde çift çizgiyi görüyorum. Ama mikroskopta eğrelti otu desenini göremiyorum. Ateşim başını aldı gidiyor. Bir yükseliyor bir iniyor. Profösör bile yorumlayamaz herhalde. :KK52:
Bizim önce şu kafacağızımızı feraha çıkarmamız lazım :KK1:

Evet canım ben de 28 Kasımda adet oldum. Siklusum 32-33 gün gibi.
E peki o siklusu 40 gün süren arkadaş 9.u gün nasıl yumurtlamış? Yani ovulasyondan ortalama 14 gün sonra regl olunması gerekmiyor mu?

E peki o siklusu 40 gün süren arkadaş 9.u gün nasıl yumurtlamış? Yani ovulasyondan ortalama 14 gün sonra regl olunması gerekmiyor mu?

Normalde luteal faz 14 gün canım ama bazı insanlarda daha az ya da çok olabiliyor. Az olursa adına luteal faz defekti diyorlar. Luteal fazın 14 günden uzun olduğu kişilerde var 16 güne kadar normal kabul edilebiliyor bildiğim kadarıyla ama bünyeye göre daha da uzun olabilir. Luteal fazın kısa olması sorunken uzun olması ile ilgili bir sorun hiç bir sitede karşıma çıkmadı. Belki de bazı aylar hormon dengesine bağlı olarak uzayabiliyordur.

Ben dün akşam Lh testi yaptım. Benim de 20Aralık beklenmeyen adet tarihim. Dün ov.dan sonra 12.günümdü. Test baya belirgin çıktı. Neredeyse kontrol çizgisine yakın. Az sonra bir daha yapmayı düşünüyorum.:KK53:

cnm merhaba benımde beklenmeyen reglım 20 aralık
benım hıc bır belırtım yok goguslerım acıyordu gıttı akıntım basladı ama korkum akıntım regle 1 2 gun kala baslar hep benım
ovulasyondan sonra benımde 10.cu gunumdu bugun ovulasyon testınde dıgerıne yakın cıft cızgı gorunce umutlandım ama bu reglım yaklastıgı ıcınde olabılırmıs oyle seyler okudum ve morelım bozuldu
tukuruk testınıde otlu gordum bugun ama bılemıyorum :KK43:
umarım hamılesındır zaten gebelıkte sılık cıkmıs ıns dahada koyulasır cnm

mrb kızlar bişey sorcam medismartın sitesinden ovu. testi sipariş verdim acaba ordan alan var mı ilk defa alıcam gelir mi merak ediyorum

Evet tatlım. Aynen söylediğin gibi oluyor. Ben de öyle biliyorum. Okuduğumdan aklımda kalan 40 gün gibi bir süre adet olmamış. Adet olduktan sonra da 9. gün çift çizgiyi yakalamış. Hatta daha sonra da 65 gün yine adet olmamış. Benim de garibime gitmişti. O nedenle aklımda yer etmiş. Ben arasıra farklı topiclerdeki yazılara göz gezdiriyorum. Eğer tekrar denk gelirse topiğini sayfasını veririm sana.

Kızlar , son adet tarihlerimizi içeren bir liste hazırlamamı ister misiniz?
Cevabınız evet ise bana son adet tarihlerinizi bildirin. Hep birlikte takip yapalım.

HAMİŞ ADAY LİSTESİ ( Bismillah )
SAT

1- ebrumoda 28-Kasım

atetablosu.jpg

14dpo.jpg

Kızlar biraz önce test yaptım. Bu kadar silik çıktı testim. Dünki de böyle silikti. Perşembe günkü bunlardan biraz daha belirgindi. Sizce bu kadar silik olması normal mi? Adetime 2 gün kaldı. Bugün 30.günüm. Yumurtalamadan sonra 14.günüm. :44: 12.gün Nova markayla, 13.gün One Step Rapid testle, bugün Acon diye bir markayla yaptım testlerimi. Hepsi farklı olduğu için siliklikleri farklı olabilir mi? Aynı markayla mı yapsaydım? Pazartesiyi nasıl beklicem ben? Çok merak ediyorum.:18:

cnm merhaba benımde beklenmeyen reglım 20 aralık
benım hıc bır belırtım yok goguslerım acıyordu gıttı akıntım basladı ama korkum akıntım regle 1 2 gun kala baslar hep benım
ovulasyondan sonra benımde 10.cu gunumdu bugun ovulasyon testınde dıgerıne yakın cıft cızgı gorunce umutlandım ama bu reglım yaklastıgı ıcınde olabılırmıs oyle seyler okudum ve morelım bozuldu
tukuruk testınıde otlu gordum bugun ama bılemıyorum :KK43:
umarım hamılesındır zaten gebelıkte sılık cıkmıs ıns dahada koyulasır cnm

Gebelik testi yaptın mı? Ben 3 sabahtır yapıyorum. Pazartesiyi beklerken heyecandan varsa da olmayacak Allah korusun. Sakin olmaya çalışıyorum ama test yapmadan duramıyorum. Rüyamda test yapıyordum. Hayırlısı Allah'tan. İnşallah yeni yılda kucaklarımız bebişlerle dolar.:emir_bebek:

atetablosu.jpg

14dpo.jpg

Kızlar biraz önce test yaptım. Bu kadar silik çıktı testim. Dünki de böyle silikti. Perşembe günkü bunlardan biraz daha belirgindi. Sizce bu kadar silik olması normal mi? Adetime 2 gün kaldı. Bugün 30.günüm. Yumurtalamadan sonra 14.günüm. :44: 12.gün Nova markayla, 13.gün One Step Rapid testle, bugün Acon diye bir markayla yaptım testlerimi. Hepsi farklı olduğu için siliklikleri farklı olabilir mi? Aynı markayla mı yapsaydım? Pazartesiyi nasıl beklicem ben? Çok merak ediyorum.:18:

SevdeBilge bence sen hamilesin tatlım :emir_bebek:

SevdeBilge bence sen hamilesin tatlım :emir_bebek:

Ay inşallah ebrucum. Ben de çok merak ediyorum hamile miyim diye. Testlerim çok silik. Gerçi fotoğrafta daha silik çıkmış. Normal halinde bakar bakmaz ayırt edilebiliyor. Resim çok net değil. Ama yine de silik sonuçta. Acaba artmıyor mu beta Hcg'm, kimyasal gebelik mi diye çok korkuyorum. Allah korusun.

Evet tatlım. Aynen söylediğin gibi oluyor. Ben de öyle biliyorum. Okuduğumdan aklımda kalan 40 gün gibi bir süre adet olmamış. Adet olduktan sonra da 9. gün çift çizgiyi yakalamış. Hatta daha sonra da 65 gün yine adet olmamış. Benim de garibime gitmişti. O nedenle aklımda yer etmiş. Ben arasıra farklı topiclerdeki yazılara göz gezdiriyorum. Eğer tekrar denk gelirse topiğini sayfasını veririm sana.

Günaydın canım. O zaman o arkadaş pko.lu olabilir....

Kızlar , son adet tarihlerimizi içeren bir liste hazırlamamı ister misiniz?
Cevabınız evet ise bana son adet tarihlerinizi bildirin. Hep birlikte takip yapalım.

HAMİŞ ADAY LİSTESİ ( Bismillah )
SAT

1- ebrumoda 28-Kasım

SevdeBilge 19-Kasım

Ayyy iki gün kaldı adetime. Çok heyecanlıyım.:KK52:

Ay inşallah ebrucum. Ben de çok merak ediyorum hamile miyim diye. Testlerim çok silik. Gerçi fotoğrafta daha silik çıkmış. Normal halinde bakar bakmaz ayırt edilebiliyor. Resim çok net değil. Ama yine de silik sonuçta. Acaba artmıyor mu beta Hcg'm, kimyasal gebelik mi diye çok korkuyorum. Allah korusun.

SevdeBilgecim günaydın. Ateş tablon çok güzel. Bu ev tipi kitlerde bile silik çıkıyor, hem de her markada. Bence var bişeyler Allahın izniyle. Ki bu testler hiç hassas değil, e idrara zaten geç çıkıyor. Her marka silik veriyor, hepsi mi hatalı canım, inşallah 2 güne alacağız bayram haberini :KK34:

SevdeBilgecim günaydın. Ateş tablon çok güzel. Bu ev tipi kitlerde bile silik çıkıyor, hem de her markada. Bence var bişeyler Allahın izniyle. Ki bu testler hiç hassas değil, e idrara zaten geç çıkıyor. Her marka silik veriyor, hepsi mi hatalı canım, inşallah 2 güne alacağız bayram haberini :KK34:

Ya içimdeki güzel seslerden birisi hamile olduğumu söylüyor. Ama diğer sesler ya geçen ayki gibi olursan diyor, ya kimyasal gebelikse, ya adet olursan haftaya.:18: İçimdeki sesler korosunu susturup sakin olmaya çalışıyorum. Bu sefer de pazartesi gelmek bilmiyor. Bir test yaptırsam ya diyorum. Ay çok karışık hallerdeyim. Dün oturdum ağladım hönküre hönküre. Bu kadar duygusallık da hamilelik belirtisi olabilir mi? :KK9: Hayırlısı Allah'tan. Ay inşallah size güzel haberler verebilirim, siz de bana! Allah'ım dualarımızı kabul et, yeni yılda hepimizin kucağını bebişlerle doldur. Aminnn.

Ya içimdeki güzel seslerden birisi hamile olduğumu söylüyor. Ama diğer sesler ya geçen ayki gibi olursan diyor, ya kimyasal gebelikse, ya adet olursan haftaya.:18: İçimdeki sesler korosunu susturup sakin olmaya çalışıyorum. Bu sefer de pazartesi gelmek bilmiyor. Bir test yaptırsam ya diyorum. Ay çok karışık hallerdeyim. Dün oturdum ağladım hönküre hönküre. Bu kadar duygusallık da hamilelik belirtisi olabilir mi? :KK9: Hayırlısı Allah'tan. Ay inşallah size güzel haberler verebilirim, siz de bana! Allah'ım dualarımızı kabul et, yeni yılda hepimizin kucağını bebişlerle doldur. Aminnn.

Amin canım. Evet bu kadar duygusallık da hamilelik belirtisi olabilir. Bu ruh hali de zor. Bir bekleyiş, belirsiz bir bekleyiş. Hayatımda hiç bu kadar belirsiz bir dönem yaşamamıştım. Düşünsene dua etmekten başka çaren yok. Acizsin. Hayatımda hiç bu kadar aciz olduğum, elimden gelen bir şey olmadığı dönem de yok.
İnanç bizi ayakta tutuyor böyle dönemlerde.
Dün ben de hönküre hönküre ağladım desem artık pes, bu kadar da benzerlik olmaz der misin
:KK52:

X