Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Yapayım o zaman ben de...Geçen ay benim o kadar fazla belirtim vardı ki, negatif çıkınca şok oldum. Bu ay o kadar yok ama en belirgin olanı kasık ve karın ağrısı sanki adet görecek gibi...Bakalım ne olacak...Hayırlısı artık...

Çok istediğimiz için çoğu belirtiyi biz oluşturuyoruz. Benim bir kızım var kismet olursa ikinciyi istiyorum. Kızıma hamileyken hiç bir belirtim yoktu sadece adetim gecikti ve adet gecikmesinden 1 hafta sonra testlerde çıktı daha önce negatif veriyordu yani geç döllenme olmuş. Şimdi her ay belirtim oluyor ama bebek yok :gitme:

Kendimi fazla dinlememeye çalışıyorum ama kafamdan bu düşünceyi de atamıyorum. Bu ay reglim geçene kadar test yapmayacağım ama o kadar zaman nasıl geçer o da ayrı konu..

Yapınca sonucu buradan da yaz canim, ben de merak ettim seninki nasıl çıkacak.

Allah kızına uzun ömürler versin canım. Benim ilk olacak inşallah...2,5 senelik evliyim, geçen ay karar verdik bebek için.Geçen ay olmadı.Bu ay ovulasyon testi kullandım, ateş ölçümüyle takip ettim.Tam ovulasyon tarihinde grip olunca ateş ölçme yöntemi yattı.Yeni yeni iyileşiyorum.Bu sabah ölçtüm 36,9 çıktı.Normale göre yüksek epey.O da umutlandırdı beni.Bu ay aklımdan baya atmıştım aslında, rahattım, kendimi sıkmadım öyle hamile kalacakmıyım acaba diye ama adet tarihi yaklaşınca içim kıprdanmaya başladı...Test yapınca yazarım, sen de haberdar et. Bakarsın ikimiz de hamilemiymişiz, süper olur

Geçmiş olsun canim. Aslında olacağı varsa oluyor kızımda hiç dikkat etmemiştim ateş ölçmeyi de, ovalüasyon testini de bilmiyordum. Hatta bebeğe hazır bile değildim tam bir sürpriz olmuştu. Şimdi ise ateşimi ölçüyorum,test yapıyorum, kürler deniyorum ama olmuyor :gitme:

En iyisi rahat olmak, bir çok yerde okudum stres hamileliği engelliyormuş. Stres yapmayı bırakmadıkça bu iş zor ama nasıl bırakacağız o ayrı konu.

Seni tanımıyorum ama sanki bana hamileymişsin gibi geliyor, umarım sezgilerimde yanılmıyordumdur :CüvCüv:

Ay inşallah canım ya, ne güzel geldi böyle birşey duymak...Bekleyemedim akşamı yaptım ovulasyon testini ama çok silik bir çizgi var...Gerçi ovulasyon testi LH hormonunu ölçüyor, gebelikte ß-HCG saptanması lazım ama...Biraz bozulmadım da değil :) Ama bozmuyorum moralimi.
Adetim geciksin, eczaneden bir kit alır yaparım artık...

Sabah az çıkıyor ben de daha önce denemiştim, yumurtlama takip ediyordum yanlışlıkla sabah yapmıştım ve çizgi silikti akşam üzerine yaptığımda ise çok daha netti. LH hormonu sabahları daha az olurmuş bildiğime göre. Canını sıkma yarın akşama doğru bir daha yaparsın.

Adetin geçmeden gebelik testi yapma. Erken testler bile güvenilir değil çok araştırdım, erken testte negatif sonuç görüp hamile olanı. En iyisi adetin geçmesini beklemek, bir daha acaba erken mi test yaptım diye düşünmek istemiyorum :umursamaz:

Kesinlikle çok haklısın. TEsti yaptığında da rahatlamıyor ki insan, negatif de çıksa, umut beslemeye devam ediyor. Adet görene kadar. Geçen ay ben kan testi yaptırmış olmama rağmen, ikna olmadım negatifliğe. Taa ki adet görene kadar...Verdiğim kanın haddi hesabı kalmadı -tatlicadiarzu-

Ben adet görünce bile ikna olmadım acaba üzerine mi gördüm diye bir daha test yaptım kaydirigubbakcemile3

Bir hamile kalayım 10 tane gebelik testi alacağım sırf o iki çizgiyi görmek için. Takıntılımıyım ne :jeyyar:

Tabi canım ben de test yaptıktan sonra çift çizgi çıkarsa, başka markayla deneyeceğim sonra kan testi yaparım, yine de ikna olmam doktora giderim akannehir
psikopat gibiyiz sempatiksalakcinni

canım geçmiş olsun.. Tüp bebek tedavisine ne kadar hamile kalamadıktan sonra başaladın

canım 2008 martta de evlendim hemen hamiş kaldım düştü sonra 2010 yılına kadar yanii 2 yıl olmadı 2010 nisan ayında yaptık tüp bebeği sonra mayıs sonunda gebe kaldım doğal yoldan düştü banada 5 ay oldu işte düşüğe

Sana katılıyorum, adet gününü beklemek lazım.. Adet günü gelmeden test yapınca çıkmayınca insan üzülüyor ama halen bir umut besliyor...

Birşey soracağım, ovulasyon testi negatif çıkarsa kesin hamile değiliz demek değil dimi ? 25 Ekim'e kadar hala umutla yaşamak istiorum da :)

Tabi canım ben de test yaptıktan sonra çift çizgi çıkarsa, başka markayla deneyeceğim sonra kan testi yaparım, yine de ikna olmam doktora giderim akannehir
psikopat gibiyiz sempatiksalakcinni

Kesinlikle katılıyorum Allah'ım sen aklımıza mukayet ol delikafadulden

Birşey soracağım, ovulasyon testi negatif çıkarsa kesin hamile değiliz demek değil dimi ? 25 Ekim'e kadar hala umutla yaşamak istiorum da :)

Ovalüasyon testi pozitif çıkıp regl gorenlerde var bence kesinlikle kesin bir sonuc degil. Yani hamile olabilirsin :CüvCüv:

nerdeeeeeeeee regl arılarım başladı bile 25 ini bekliorum

Regl ağrıları ile hamilelik belirtileri aynı bu nedenle regli mi, hamilelik mi bilemiyoruz canim. Sen yine olumlu düşünmeye çalış ama fazla ümitlenince de insan çok üzülüyor, kendimden biliyorum.:gitme:

Galiba sakin beklememiz lazım tabi becerebilirsek eyvahedigeldismile

of yaa beklemek çok kötü. keşke ilişkinin ertesi günü hamile kalındığı bir şekilde tespit edilebilse... 3 aydır tık yok. ovulasyon testini bugün yine yaptım negatif. pazartesi pozitifti, her gün çalıştık. kesin yumurtlama gününü yakalamış olmamız lazım. bu sefer de olmassa ne yapacam bilemiyorum benimki de 5 kasımda falan belli olur heralde.

Hayırlısı olsun canım. Aslında ben bu konuyu araştırdım. Yumurtlama zamanı ostrojen hormonu artarmış, yumurtlamadan sonra döllenme olmazsa düşermiş, olursa daha da yükselirmiş. Yani yumurtlama zamanımda ostrojeni test ettirsem ve yumurtlamadan sonra bir daha test ettirsem öğrenebilirim belki diye düşündüm ama tam ne zaman iner düşer bilmiyorum yani her gün de bakamacağım için vazgeçtim. Çok mu sabırsızım ne zemuszemus

Östrojen hormonunu nasıl ölçtürebiliyoruz?sositososito
Ona sararım ben şimdi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…