Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Bence devam et, yani hamile kalacaksan da bi zararı olmayacaktır. Ama diyelim ki olmadın, sonrasında tekrar yumurtlama olur belki, Rabbim in ne zaman mucize vereceğini bilemeyiz ...

Ates takibini nasil yapiyorsunuz adet bittikten sonra hem ovulasyon testine hem ates takibine baslamayi dusunuyorum yardimci olurmusunuz
O zaman sizi bu başlığa bekliyoruz:)
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/ates-olcme-yontemi.392878/
İlk mesajında çok geniş bilgi bulabilirsiniz. Yardıma ihtiyacınız olursa ben de oraya yazmanız halinde diğer arkadaşlar da seve seve yardımcı oluruz.
Aslında oldukça basit: Ateşinizi her sabah aynı saate alarm kurup, uyanır uyanmaz yani yataktan kalkmadan iş ölçüp kaydetmeniz gerekiyor.
Yumurtlamanın peşi sıra (salınan progesteron hormonu sebebiyle) vücut sıcaklığı en az 0.2 derece artışa geçiyor ve artık döngünün sonuna kadar o seviyede kalıyor. Ateş ölçme yönteminin tek dez avantajı yumurtlama gününü önceden değil, geçtikten sonra tespit etmesi. Fakat birkaç ay bu yöntemi uygularsanız, eski tablolarınıza göre yumurtlama gününüzü öngörebilirsiniz.

Çok tesekkür ederim dedikletinizi uygulayacagim saolun

Kızlar bu testler arızalı olabilir mi? Çünkü 11. Ve 12. Gün böyle çıktı

Eklentiler

• 6AD322EE-E6DA-4974-8CCE-2EE568BAB67A.jpeg
    23,9 KB · Görüntüleme: 112
  • A4E0137E-AACF-4673-8229-33F051A46C6B.jpeg
    13,2 KB · Görüntüleme: 95
8 şubatta regl oldum. Ortalama 31 günde regl oluyorum. Geçen ay 34. Gün başladı regl. İkisi tam koyu olmadı ama silik koyuya yakın gördüm. Su içmeden yapmak gerekiyormuş. Bazen dalıyorum. Ama son 2 yaptığımda dikkatbettim. Yumurtlamış mıyım??? Şeffaf uzayan akıntım var. Adetim bitti 9-10-11. Gün yapmadık. 12-14-16 şeklinde gidiyoruz. Ama testleri anlayamadım ben

Kızlar programa göre yumurtlamam yarın ama bugün ovü testinde çıkan sonucuma bakar mınız bu testler bozuk mudur nedir ya hepsi böyle yamuk yumuk çıkıyor bir de bu programdan takip edip hamile kalan var mı aramızda?

Eklentiler

• F2389495-CD60-4F41-8CF2-F216287E85D2.jpeg
    47,4 KB · Görüntüleme: 90
kızlar benim kafam karıştı. ben 21 Şubatı pik değer olarak düşünmüştüm. 21 ve 22 sinde ilişki oldu. Silikleşti sonra ama 24 unde sanki yeniden koyu gibi bana mı öyle geliyor bilemedim

Fotoğrafları günler sonra çektiniz sanırım, testlerin rengi değişmiş. Yanıltıcı olabiliyor o şekilde. Bazıları da dağılmış. testin bozuk olması ya da fazla idrar damlatmış olabilirsiniz.
15. Gün pozitif olabilir. 16'dan sonra test devam ettiniz mi?

Ovu testi eklememişsiniz. Programı tanımıyorum ama eğer ateş değeri, ovu test sonucu gibi verilerinize göre tahmin yapan akıllı bir uygulama değilse eğer, tamamen kadınlarda görünen ortalama değerleri gösteriyordur size. Misal 28 gün döngü için ortalama ovu günü 14 sayılır; ama bu kimi kadında 12 kiminde 16 vs olabilir

24 koyu duruyor sahiden. Ama sanki T çizgisi C'den daha açık renk gibi. Asıl pozitif gün 21'i olabilir. Bazı kadınlarda ovulasyondan birkaç gün sonra LH tekrar yükselebiliyormuş. Önceki sayfalarda yabancı bir makale ve grafikler paylaşmıştım. LH her kadında farklı bir grafik izliyor. Kimi iki pik görebiliyor

Acaba dedim tekrardan mı yumurtlama oluyor, bilemedim... 21 i pic diye o gün ve 22 sini değerlendirdik bakalım ne olacak.. Rabbim inşallah herkese nasip eder anne olmayı..

Acaba dedim tekrardan mı yumurtlama oluyor, bilemedim... 21 i pic diye o gün ve 22 sini değerlendirdik bakalım ne olacak.. Rabbim inşallah herkese nasip eder anne olmayı..
Amin, cümlemize...
Çift yumurtlama durumunu merak edip araştırmıştım bir ara. Öyle birkaç gün arayla olması pek olası değişmiş. Aynı gün içinde gerçekleşiyormuş çoğunlukla, bu yüzden testlerle yakalamak pek mümkün olmuyormuş.

Anladım canım çok sağol cevaplar için. :)

Hımm tamam doğru diyorsunuz teşekkürler

evett kuzu ettimm 17. Ve 18. Gün

Eklentiler

• IMG_2928.JPG
    17,9 KB · Görüntüleme: 104
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…