• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ovulasyon testleri ve sonuçları hakkında

yalel

Begüm'ün Annesi...
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
5.494
45
363
İstanbul
doktor bey merhaba,

çok kısa sorup, hiç meşgul etmeyeceğim sizi.

erkek bebek sahibi olmak istiyorum. baby choise takvimine ve benim yumurtlama günlerimi kabaca hesaplamış olduğum duruma göre, erkek bebek şansım yok önümüzdeki 1 yıl içinde.

diğer metodları denemeye çalışıyorum.

en akla makul geleni, yumurtlama günü takibi yapmak gibi geldi bana.

bir prensibe göre, yumurtlama günü öncesindeki ilişki ile kız bebek, sonrasındaki ilişki ile erkek bebek sahibi olma şansı yükseliyormuş. x ve y'lerin hızlılık ve hayatta kalma kapasiteleri ile ilgili bişey, bundan bahsediyorum.
buna göre, yumurtlama günümü net belirlemem lazım. hemen hemen 15. gündür gibi bi belirsizlikle idare edemeyecek durumdayım.

yumurtlama testi almaya karar verdim. ama ne alacağıma karar veremedim.
dijital mi tavsiye edersiniz? tek kullanımlık çubuklu olanları mı? hatta marka tavsiye ederseniz daha da iyi olur. (özel mesajdan da alabilirim tavsiyenizi)

ve en önemlisi, bu testlerde (gülen yüzü veya çift çizgiyi görünce) pozitifi görünce ne demek oluyor tam olarak?

benim bahsettiğim, yumurtlama günü sonrası içeri sperm gönderme mantığına göre, bu pozitif sonucu aldıktan ne kadar zaman sonra ilişki olması gerekiyor?
lütfen yardımcı olur musunuz?

ilginiz için çok teşekkürler şimdiden.

doktor bey,

ben bişey daha sorabilir miyim?
acaba ben mi yanlış hesaplıyorum, bir de siz bakar mısınız lütfen?

son dönem adet tarihlerim:

14 ocak (kürtaj)
12 şubat
12 mart
7 nisan
7 mayıs
4 haziran

bunlar sizce düzenli mi? tam kaç günde bir regl oluyor sayılıyorum ben acaba? yumurtlama günlerim nasıl oluyor sizce?

doktor bey merhaba,

çok kısa sorup, hiç meşgul etmeyeceğim sizi.

erkek bebek sahibi olmak istiyorum. baby choise takvimine ve benim yumurtlama günlerimi kabaca hesaplamış olduğum duruma göre, erkek bebek şansım yok önümüzdeki 1 yıl içinde.

diğer metodları denemeye çalışıyorum.

en akla makul geleni, yumurtlama günü takibi yapmak gibi geldi bana.

bir prensibe göre, yumurtlama günü öncesindeki ilişki ile kız bebek, sonrasındaki ilişki ile erkek bebek sahibi olma şansı yükseliyormuş. x ve y'lerin hızlılık ve hayatta kalma kapasiteleri ile ilgili bişey, bundan bahsediyorum.
buna göre, yumurtlama günümü net belirlemem lazım. hemen hemen 15. gündür gibi bi belirsizlikle idare edemeyecek durumdayım.

yumurtlama testi almaya karar verdim. ama ne alacağıma karar veremedim.
dijital mi tavsiye edersiniz? tek kullanımlık çubuklu olanları mı? hatta marka tavsiye ederseniz daha da iyi olur. (özel mesajdan da alabilirim tavsiyenizi)

ve en önemlisi, bu testlerde (gülen yüzü veya çift çizgiyi görünce) pozitifi görünce ne demek oluyor tam olarak?

benim bahsettiğim, yumurtlama günü sonrası içeri sperm gönderme mantığına göre, bu pozitif sonucu aldıktan ne kadar zaman sonra ilişki olması gerekiyor?
lütfen yardımcı olur musunuz?

ilginiz için çok teşekkürler şimdiden.

Size mümkün olduğunca mantıklı bir cevap vermeye çalışacağım. bebek cinsiyetinin baby choice, yumurtlama öncesi veya sonrası ilişki ile belirlenebildiği iddiaları bilmsel olmayan ve %100 olmayan yöntemlerdir. Böyle olsaydı yurtdışında Tüp bebek ve sex selection işlemleri uygulanmazdı (%100). Bir hekim olarak söyleyebileceğim tek şey var, bu yöntemlerle bebek cinsiyeti %100 doğru belirlenememektedir. Gebe kalmanız ve sağlıklı doğum yapabilmeniz dileğiyle...

doktor bey,

ben bişey daha sorabilir miyim?
acaba ben mi yanlış hesaplıyorum, bir de siz bakar mısınız lütfen?

son dönem adet tarihlerim:

14 ocak (kürtaj)
12 şubat
12 mart
7 nisan
7 mayıs
4 haziran

bunlar sizce düzenli mi? tam kaç günde bir regl oluyor sayılıyorum ben acaba? yumurtlama günlerim nasıl oluyor sizce?

25-30 günde bir adet görüyorsunuz. 10-12-14-16-18. günler ilşikiye girerseniz yumurtlama gününü yakalayabilirsiniz. Doktor kontrolünde daha kolay gebe kalabilirsiniz.

Size mümkün olduğunca mantıklı bir cevap vermeye çalışacağım. bebek cinsiyetinin baby choice, yumurtlama öncesi veya sonrası ilişki ile belirlenebildiği iddiaları bilmsel olmayan ve %100 olmayan yöntemlerdir. Böyle olsaydı yurtdışında Tüp bebek ve sex selection işlemleri uygulanmazdı (%100). Bir hekim olarak söyleyebileceğim tek şey var, bu yöntemlerle bebek cinsiyeti %100 doğru belirlenememektedir. Gebe kalmanız ve sağlıklı doğum yapabilmeniz dileğiyle...

%100 netice garantisi olmadığının elbette farkındayım doktor bey :)
ilk bebeğimin kız olmasını çok istemiştim, bu dediğiniz 12-14-16-18-20. günlerde deneyerek, sanırım 14. gündeki ilişki neticesinde (öyle olduğundan eminim hatta) hamile kalmıştım. ilk ay denememde olmuştu.

sadece hamile kalmak için uğraşıyor olsaydım, bu dediğiniz elbette öyle.
ama ben erkek bebek için hamile kalmaya çalışıyorum. henüz çalışmadım, doğru zaman için araştırmalardayım.

güzel dileğiniz için de teşekkürler.

25-30 günde bir adet görüyorsunuz. 10-12-14-16-18. günler ilşikiye girerseniz yumurtlama gününü yakalayabilirsiniz. Doktor kontrolünde daha kolay gebe kalabilirsiniz.

tam düzenli olamadı evet ocaktaki kürtajımdan sonra bi türlü. eskiden net 29 günde bir idi.
tam yumurtlama günü tespiti için, sanırım evde yapılabilen testleri tavsiye etmiyorsunuz.

teşekkür ederim doktor bey. kolaylıklar dilerim.

Doktor bey, ben bişey daha sormak istiyorum.
Pre-s..d isimli bir jel varmış, bugün farkettim, incelemeye çalışıyorum ama, sizin fikrinizi almak daha mantıklı geldi bana.

Sanırım hamileliği kolaylaştırıyormuş bu jel.

Kullanmayı tavsiye eder misiniz?

Back