- 23 Aralık 2018
- 3.738
- 2.893
- 32
Canım çok sağol ilgin için bunlara baktırdım ama gayet normal tiroidim yüksekti 2 ah önce düşürdük ilaçla ama doktorum PCO filan demedi gayet temiz dedi ama anlamadım neden benim testler böyle sinirimi bozdu artık bu ayda olmazsa ovu yapmıcam zaten oluruna bırakçam hayırlısı inşallahBazı böbrek üstü hastalıklar ve troit bezinin normalden yavaş çalışmasıda bunların aracındaymış arkadaşım
- Menopoza giriş: Menopoz yaklaştığında ve özellikle de menopoza girişle birlikte FSH hormonu ve LH normal değerlerin üzerine çıkar.
- Hipofiz adenomu (hipofiz bezi tümörleri): Hipofiz bezinde ortaya çıkan bazı tümörler vücutta Luteinleştirici Hormonun aşırı miktarda üretimine neden olur. Aslında çoğunlukla iyi huylu olan bu tümörler, kişide hormon bozukluklarına yol açar.
- Bazı genetik hastalıklar: Kadınların yaşadığı Turner sendromu ve erkeklerin yaşadığı Klinefelter sendromu vücutta Luteinleştirici Hormon seviyesinin normalden fazla olmasına sebep olur.
- Polikistik Over Sendromu (PCOS):Kadınların yumurtalıklarında çok sayıda kistlerin olduğu, yumurtlamanın bozukluğunun yaşandığı ve adet düzensizliklerinin olduğu bir hastalıktır. Bunların yanında Polikistik Over Sendromunda kadının vücudunda ekstra kıllanma görülebilir. Bu durum vücuttaki insülin direnci ile ilişkili ve kadının FSH hormonu normal veya düşük olmasına rağmen LH hormonu yüksek seyreder.
- Alkol kullanımı: Kişinin uzun süreli ve fazla miktarda alkol kullanımı testislerde yetersizliğe neden olur ve bundan dolayı da Luteinleştirici Hormon seviyesi yükselir.
- Kadınlarda yumurtalık, erkeklerde testis yetmezliği: Farklı sebepler dolayısıyla testislerin veya yumurtalıkların fonksiyonlarını yeterince yerine getirememesi sorunudur. Genellikle radyasyon almak, kemoterapi, birtakım ameliyatlar, enfeksiyonlar, travmalar, tümörler ve çeşitli hastalıklar yumurtalık ve testis yetmezliklerine neden olabilir.a
Naplım kısmet hayırlısını rabbim nasip etsinSanmıyorum canım benim
Naptn canim adet mi oldun yoksa leke olarak kaldimi ne drumdasin suanSlm kızlar adetim gecikti bu ay ve bi hafta önce test yaptırdım kanda negatif çıktı pazartesi günü aşağıdaki resimdeki gibi akıntım vardı bu üzerine görme olabilirmi
Canım leke leke devam ediyor tam manası ile adrtte olmadım idrar tahlili yaptım oda olumsuzNaptn canim adet mi oldun yoksa leke olarak kaldimi ne drumdasin suan
Neyden olduki acaba ilac faln bisey mi kullaniosunCanım leke leke devam ediyor tam manası ile adrtte olmadım idrar tahlili yaptım oda olumsuz
Aaa evet bu ay Euthyrox diye bi ilaç kullanmaya başladım acaba o böyle adet düzensizliği yaparmıNeyden olduki acaba ilac faln bisey mi kullaniosun
Arkadaşlar post eski ama ben yazmak istedim . Bende klomen tedavisi gördüm ve 8 gün önce çatlatma iğnesi oldum ovülasyon testinin gebelik gösterdiğini öğrendim . Çatlatma iğnesinin 5,6,7 ve 8. Günü yani bugün yaptığım ovülasyon testlerim böyle çıktı bugünkü sanki silik . Acaba iğne etkisi mi bugün de bu kadar koyu çıkması adetime 5 gün var2 şey olabilir ya 2.kere yumurtluyorsun ya da gebelik habercisidir.
Gebelik testi varsa birde onu yap canim pozitifse hamilesindir.
Arkadaşlar post eski ama ben yazmak istedim . Bende klomen tedavisi gördüm ve 8 gün önce çatlatma iğnesi oldum ovülasyon testinin gebelik gösterdiğini öğrendim . Çatlatma iğnesinin 5,6,7 ve 8. Günü yani bugün yaptığım ovülasyon testlerim böyle çıktı bugünkü sanki silik . Acaba iğne etkisi mi bugün de bu kadar koyu çıkması adetime 5 gün var
Canım bende çatlatma iğnesi oldum ve iğneden 5. Günbaşlayıp ovülasyon testi yaptım hamileliği gösteriyormuş diye bugün iğnenin 8. Günü ve son ovülasyon testim en alttaki adete 5 gün var iğne etkisi mi hamiş miyim bilemedimcanım merhaba hamişim :) yni bende yumurtlama testi gebelik gösterdi :) beni etiketlemedin diye göremedim kusura bakma.inşallah rabbim dualarını kabul etsin senin içinde dua edecegım bu ay takibi aksatma bana sorabilirsin ne istersen mutlaka tutacaktır içini ferah tut
Canım bende çatlatma iğnesi oldum ve iğneden 5. Günbaşlayıp ovülasyon testi yaptım hamileliği gösteriyormuş diye bugün iğnenin 8. Günü ve son ovülasyon testim en alttaki adete 5 gün var iğne etkisi mi hamiş miyim bilemedim
Adetime 5 gün var çatlatma iğnemin 8. Günü. İğnenin 5. Gününden itibaren ovülasyon testlerim böyle en alttaki az önce yaptığım test yani iğnenin 8. Günü ve adete 5 gün var hamiş miyim sizceSelam kızlar...
Adetinize çok az gün kala yapılmış olan ovülasyon testinin iki çizgisinin de aynı koyulukta ya da testin 2. çizgisinin tavan yapması yani pik olması, hamile olduğunuzun bir göstergesidir...
Sebebini şöyle açıklayayım;
Hormon tetkiklerinize bakarsanız (önceden yaptırdıysanız tabi) LH referans değerlerine; foliküler fazda düşük LH değeri olur, ovulasyonda çok yüksek değerlere çıkar, luteal faz dediğimiz ovulasyondan sonra ise tekrar düşük değerlerdedir. Bir de LH gebelik değerlerine bakın, tıpkı ovülasyondaki gibi yüksek referans aralıklarındadır... Yani tıpkı ovülasyon günündeki gibi PİK yapmış değerlerdedir... Yani kısacası gebelikte de LH hormonu PİK yapar ve gebelikle direk bağlantılıdır. O yüzden bazı kişiler adetine yakın idrarda Beta HCG'de pozitifi görmeden önce LH hormonu tespiti yapan ovulasyon testinde ya iki çizgiyi aynı koyulukta ya da PİK vaziyette görür ve böylece hamileliğini öğrenmiş olur...
Ama unutmayın ki, 2. çizginin silik çıkması gebelik ifade etmez, çünkü LH her daim vücudumuzda var.
Zaten ovulasyon testinin pozitif olması iki çizginin de aynı koyulukta olması ya da 2. çizginin daha koyu olması demektir. Kullanma talimatında da yazar bu, hatta fotoğrafla da gösterilir...
Unutmayın; gebelik varlığı için iki çizginin de aynı koyu (ikinci ilk çizgiye çok çok yakınsa da olur) olması ya da 2. çizginin daha koyu olması gerekiyor...
Cok erken yapmışsınız henüz iğnenin etkisi geçmemiştir bile.Arkadaşlar post eski ama ben yazmak istedim . Bende klomen tedavisi gördüm ve 8 gün önce çatlatma iğnesi oldum ovülasyon testinin gebelik gösterdiğini öğrendim . Çatlatma iğnesinin 5,6,7 ve 8. Günü yani bugün yaptığım ovülasyon testlerim böyle çıktı bugünkü sanki silik . Acaba iğne etkisi mi bugün de bu kadar koyu çıkması adetime 5 gün var
AnladımCok erken yapmışsınız henüz iğnenin etkisi geçmemiştir bile.
Bu da benim ovülasyon ve gebelik testim adete 3 gün kaldıMerhaba, sırf örnek bir fotoğraf atayım diye üye oldum:) 4+3 günlük gebeyim, üstteki ovülasyon alttaki gebelik testim, az önce yaptım. Ovülasyonda T çizgisi daha koyu çıkıyor gebelik varsa.
Eki Görüntüle 2269185
. Çatlatma ipnesinin 9. Günü idrar gebelik testimBu da benim ovülasyon ve gebelik testim adete 3 gün kaldı