tam anlamiyla pazartesi adet oldum derken? adetin baslangici ilk kani gordugun gundur. bir damla bile olsa adetinin birinci gununu pazar alman gerekir. yogunlasmasinin ikinci gune denk gelmesi normal. benim de oyle oluyor. hatta benim ilk gun bir damla, ikinci gun uc bes damla, ucuncu gun aciliyor.
ama evet ovulasyon testlerinin sonuc olarak yaptigi sana iliski gununu soylemek. gunlerini biliyorsan, iki gunde bir mantikli olabilir.
eger esinin sperm sayisinda ya da hareketliliginde sorun yoksa her gun iliski kotu etki yapmaz. ama iki gunde bir iliski en ideal olani.
yalniz adet dongun uzuyorsa 22 yi daha gec bir tarihe at. cunku ben uc ay bebek calismasi yaptim her ay ovulasyon tarihim daha ileriye gitti.
bu arada benim adet dongum uzadiginda bana sen hamile kalirsin artik demislerdi. hakikaten ucuncu BAT beklememde bebis geldi :) ben her ay ovulasyon takibi yaptim, fakat hamile kaldigim ay buralara cok takilamadim. saglik sorunlarim vardi onlarla ilgilenmek durumunda kaldim. yani bir nevi bebegi cok dusunemedim. belki en iyisi baska bir mesgale bulmak