• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ovulasyon Testi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Katinaninelindemakasi35

Atlas'ım
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2017
561
617
53
32
Virginia
B6F75E4B-9C9D-41FF-AA2B-D0D06985E989.jpeg
Kızlar Sat 6 Ocaktı. Dün gece test yapıp pozitifi görünce değerlendirdik. N yazan testler gece yaptıklarım, yani akşama kadar bile olsa hormonlar çok değişiyor yumurtlama zamanı. Bu sabah ilişki sonrası yaptığım teste göre, Ne diyorsunuz bugün yumurtlamış mıyım sizce ? Ben peak (pik) yazdım ama:-)

Eki Görüntüle 2577337 Kızlar Sat 6 Ocaktı. Dün gece test yapıp pozitifi görünce değerlendirdik. N yazan testler gece yaptıklarım, yani akşama kadar bile olsa hormonlar çok değişiyor yumurtlama zamanı. Bu sabah ilişki sonrası yaptığım teste göre, Ne diyorsunuz bugün yumurtlamış mıyım sizce ? Ben peak (pik) yazdım ama:-)
Evet cannim oyle gozukuyor bugun belirginlesmis

Merhaba bende 2 aydır korunmuyorum. Ve bebek düşünüyoruz. Bugün bende ovülasyom testi sipariş ettim. Şuan adet dönemimdeyğm. Kızlar sizde adetim bittikten sonra kaçıncı gün başlamam gerekiyor.

Merhaba bende 2 aydır korunmuyorum. Ve bebek düşünüyoruz. Bugün bende ovülasyom testi sipariş ettim. Şuan adet dönemimdeyğm. Kızlar sizde adetim bittikten sonra kaçıncı gün başlamam gerekiyor.
Takvimim diye bir uygulama var ovulasyon testleri gelene kadar ordan takip edebilirsiniz.

Evet cannim oyle gozukuyor bugun belirginlesmis
Takvimim diye bir uygulama var ovulasyon testleri gelene kadar ordan takip edebilirsiniz.
Bende peapp diye bir uygulamayı kullanıyorum 2 aydır. Ma sanırım normalde 29-30 gündeki döngüm bebek beklediğimiz için artıı 28 güne 40 güne değişimlere neden olmaya başladı. Bakalım idrar testi ile inşAllah yakalarım 🙏🏼 Allah isteyen herkese nasip eder inşAllah

İlk 2 ay adet biter bitmez başla çünkü kimisi erkenden yumurtlayabiliyor az çok belli olmuş olur sonra ortalamaya göre yaparsın

Teşekkürler denicem. Şuan hastayım bittiğinde başlayacağım. Her gün mü yapmam doğrı yoksa 1 gün bırakıp yapmak mı ?

Hergün aynı saatte yap. Bende bu ay başladım geçen ay tahmini akıntı ile başlayıp yakaladım ama garanti olsun diye bu ay adet biter bitmez başladım. Saat 14-15 gibi ideal gibi duruyor.
Yapmadan 2 saat önce sıvı alımını kes.
Gün atlama çünkü birden yumurtlama yapabilir genelde de ertesi gün çatlama olduğu için silikleşme oluyor kaçırırsın

Hergün aynı saatte yap. Bende bu ay başladım geçen ay tahmini akıntı ile başlayıp yakaladım ama garanti olsun diye bu ay adet biter bitmez başladım. Saat 14-15 gibi ideal gibi duruyor.
Gün atlama çünkü birden yumurtlama yapabilir genelde de ertesi gün çatlama olduğu için silikleşme oluyor kaçırırsın
Anladım. Doğru söylüyorsun. O zaman her gün aynı saatte yapmaya özen göstereyim. Çalıştığım için öğle aralarında anca yapabilirim. 2 saat önce sıvı alımını bırakcam okeydir. Çok teşekkür ederim. Umarım yakalarız isteyen herkese Allah nasip etsin 🙏🏼 Bakalım denicem bu yöntemle gebe kalmak daha kolaymış. Baya araştırdım. Umarım yakalayabilirim.

Bir de tam görücem dimi ikinci çizgiyi. Ondan sonraki zamanı değerlendirmem gerekiyor. İnternetten araştırdığımda ikinci çizgiyi net görürseniz 24 saati değerlendirin diyor. Acaba ne kadar doğru. Çünkü gündüz görsem de çizgiyi akşam anca değerlendirebilirim o sürede zamanı kaçırmış olur muyum acaba ?

Bir de tam görücem dimi ikinci çizgiyi. Ondan sonraki zamanı değerlendirmem gerekiyor. İnternetten araştırdığımda ikinci çizgiyi net görürseniz 24 saati değerlendirin diyor. Acaba ne kadar doğru. Çünkü gündüz görsem de çizgiyi akşam anca değerlendirebilirim o sürede zamanı kaçırmış olur muyum acaba ?

Cve t çizgileri oluyor ovülasyon testinde c her zaman koyu oluyor zaten t de silik çizgi bazen hiç yok gibi filan olur. Önemli olan t çizgisi. T çizgisi c çizgisinden koyu olmalı yada aynı koyulukta olmalı. Öyle olduğunda pik derler yani yumurtlama. Ertesi gün testi yine tekrarlıyorsun t silikleşti ise çatlama olmuş oluyor. Bazen 2 gün pik yapıp 3. Gün çatlama da olabiliyor ondan pik olunca yine yap silikleşene kadar.
Pik olduğu gün yani yumurtladığı gün ve sonraki 3 gün ilişki öneriyorlar. Kimisi akşam yapıyor testi 20 gibi internette vardı saatleri bir bak istersen öyle de deneyebilirsin.

İnşallah Allahım aratmadan isteyen herkese nasip eder. Yumurtlama yakalandığı için bu şekilde hamile kalmak daha kolay tam günü değerlendirildiği için

Cve t çizgileri oluyor ovülasyon testinde c her zaman koyu oluyor zaten t de silik çizgi bazen hiç yok gibi filan olur. Önemli olan t çizgisi. T çizgisi c çizgisinden koyu olmalı yada aynı koyulukta olmalı. Öyle olduğunda pik derler yani yumurtlama. Ertesi gün testi yine tekrarlıyorsun t silikleşti ise çatlama olmuş oluyor. Bazen 2 gün pik yapıp 3. Gün çatlama da olabiliyor ondan pik olunca yine yap silikleşene kadar.
Pik olduğu gün yani yumurtladığı gün ve sonraki 3 gün ilişki öneriyorlar. Kimisi akşam yapıyor testi 20 gibi internette vardı saatleri bir bak istersen öyle de deneyebilirsin.

İnşallah Allahım aratmadan isteyen herkese nasip eder. Yumurtlama yakalandığı için bu şekilde hamile kalmak daha kolay tam günü değerlendirildiği için
Bilgilendirm çin çok teşekkğr ederim trstim bugğn geldi ama şuan adetliyim yarın biticek. Başlicam ve hergün aynı saatlerde yapıcam bakaşım inş çatlamayı görebilirim

Bilgilendirm çin çok teşekkğr ederim trstim bugğn geldi ama şuan adetliyim yarın biticek. Başlicam ve hergün aynı saatlerde yapıcam bakaşım inş çatlamayı görebilirim
Hakkında hayırlısı tez vakitte güzel haberi alırsın inşAllah

Back