Gebeliğe Hazırlık Ovulasyon Testi Ve Deneyimlerimiz:))

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Olabilir canım her ay gelişecek diye bir şey yok sonuçta. Maalesef her ay yumurtlamıyoruz. Adetin 3.günü gittiğinde kan tahlili yapacaktır. Mutlaka yaptır bakalım. Benim hamilelik olmasaydı bende baktıracaktım. Belki LH hormonun yüksek ondan testler silik göstermiyor? Elinde kan değerlerin olur doktor ona göre yol izler.
Testleri 2-3. Ay önce yaptırmıştım adetin 3. Günü . Normal çıktı hepsi bir sorun yok diyor doktorlar 2-3 Farklı doktora gittim

Testleri 2-3. Ay önce yaptırmıştım adetin 3. Günü . Normal çıktı hepsi bir sorun yok diyor doktorlar 2-3 Farklı doktora gittim
Eşine bakıldı mı peki? Tabi bunların çıktığı tek nokta daha zamanı olduğu :) Bu arada her özel doktoru iyi olacak diye bir şey yok. Ben de özelde bir doktora gittim bana kısır dedi daha tahlilimi görmeden sonucumu görmeden sırf kiloluyum diye sen çocuğu boşver falan dedi. Yani özel olması da çözüm değil :) Sen canını sıkma. Biraz akışına bırak başka şeylerle ilgilen.

Eşine bakıldı mı peki? Tabi bunların çıktığı tek nokta daha zamanı olduğu :) Bu arada her özel doktoru iyi olacak diye bir şey yok. Ben de özelde bir doktora gittim bana kısır dedi daha tahlilimi görmeden sonucumu görmeden sırf kiloluyum diye sen çocuğu boşver falan dedi. Yani özel olması da çözüm değil :) Sen canını sıkma. Biraz akışına bırak başka şeylerle ilgilen.
Yok eşime bakılmadı
Evet akışına bırakayım diyorum ama olmuyor :kızgın:

Acaba diyorum 4 yumurta oluştu demişti
Onlarla mı alakalı silik çizgi olmaması

Yok eşime bakılmadı
Evet akışına bırakayım diyorum ama olmuyor :kızgın:

Olur olur. Bende nasıl akışına bırakılıyor acaba diye düşünüyordum ama bırakılıyor yaa. Olacağı varsa oluyor. Ben bu ay olmayacağından çok emindim. Hatta önümüzdeki ay inofolic combi+spor+ovülasyon testi ile takip edecektim çok hazırdım yani bu ayı da amaan öylesine diye düşündüm hatta kocama dedim sen takip et ben bu ay hiiç takip etmicem. O takip etti oldu hah:KK48:

Olur olur. Bende nasıl akışına bırakılıyor acaba diye düşünüyordum ama bırakılıyor yaa. Olacağı varsa oluyor. Ben bu ay olmayacağından çok emindim. Hatta önümüzdeki ay inofolic combi+spor+ovülasyon testi ile takip edecektim çok hazırdım yani bu ayı da amaan öylesine diye düşündüm hatta kocama dedim sen takip et ben bu ay hiiç takip etmicem. O takip etti oldu hah:KK48:
eşin takibi nasıl oluyor canım :)

Yumurta takip etmedim ona takvimi dedim şu gün yumurtlama günü diye kendini ona göre ayarladı o ne zaman derse ilişki o zaman oldu :):):) öyle olunca İnsanın aklında hamilelik pek olmuyo hah :):):)
iyi bari takmamayı başarmışsın.. bizimki geri basıyor ben bugün dersem :))

iyi bari takmamayı başarmışsın.. bizimki geri basıyor ben bugün dersem :))
Canım benim 2 yılım öyle geçti korunmuyoruz ama eşim kendince öyle bir korunuyordu ki bence hesap yapıyordu yani yumurtlama dönemi asla yanaşmaz o kıymetli Minnoş spermleri serbest bırakmaz 2 yıl sonra hadi çocuk yapalım dedik bu sefer de yumurtlama günü ben yanaşıyorum olmuyo kendini kullanılmış hissediyormuş 2 ay yumurtlama zamanını değerlendiremedik bunun nazları yüzünden sonra bu ay ona Bıraktım da artık gurur meselesi mi yaptı naptıysa oldu işte :):)

Ovulason testini ne zaman ve nasıl yapmak gerekiyor. Deneyimli olanlar aciklarsa sevinirim. Çift çizgiyi görünce mi catlıyor yumurta yoksa çift çizgiden sonra mi catliyor. Cift çizgiden ne kadar zaman sonra denemeye devam edip bırakıyoruz. Ay ben bu işi anlamadım. Bu ay denedik sözde ama ben mantar enfeksiyonu oldum ve denemeler yarım kaldı. Ovulasyon testini de yarım bıraktım. Ama hep silik çizgi vardı hiç koyu çizgi gormedim. Zaten mantar da tam yumurtlama haftası başladı bence. Çünkü yapışkan akintim baya 5 gün sürdü. O yapışkan akıntı yumurtlamadan önce mi yoksa sonra mi başlıyor.

Takvim programi var telefonumda ama ordaki ile aynı mi bilmiyorum yumurtlama zamanını. Genelde 27 ile 28 günde gelir adetlerim. Ama 26 da veya 30 da geldiği de oluyor.

Takvim programi var telefonumda ama ordaki ile aynı mi bilmiyorum yumurtlama zamanını. Genelde 27 ile 28 günde gelir adetlerim. Ama 26 da veya 30 da geldiği de oluyor.
şimdi telefonla uymayabiliyor evet... ben akşam yaptım ovu testlerini sıvı alımına dikkat ederek... orda pik gördüğün zaman yumurtladın anlamına geliyor, silikleştiğinde de çatlamış anlamına geliyor.. benim de döngüm 26-31 arasında kürtajdan sonra oldu öyle kaymalar ama normal kabul ediliyor..
sen denemeye devam et testi o vakit.. pik gördüğün günlerde değerlendir cnm..
mantar da kötü bir durum eşli tedavi de gerekebiliyor en nihayetinde snden geçiyor eşine sonra ondan tekrar geri alabiliyorsun... şekerli yememeye abur cubur yememeye dikkat edersen epey rahatlarsın..

Kızlar benim başıma geldi bu sağlıksız yumurtlama. Bende nasıl oldu anlatayım size. Ben ovülasyon testinde 15.gün iki çizgi kıpkırmızı gördüm 16.gün silikleşti. 22.gün doktora gittiğimde doktor yumurtamın çatlamadığını bir kaç güne çatlayacak gibi durduğunu şekil bozukluğu olduğunu söyledi. Yani yumurtam aslında çatlamamış ve kiste dönüşmüştü adet ile de attım ama ben yine 15.gün kırmızı çizgiyi gördüm yumurta çatlamadığı halde sonrasında testlerim hep silikti. Geç yumurtlama illa sağlıksız olacak anlamına gelmiyor o zaman 3 ayda bir adet görenler nasıl hamile kalıyorlar çünkü yumurta geç olgunlaşıyor. Ama tabi çatlama problemi var mı yumurtlama sorunu var mı bunun için doktora danışmakta fayda var.

Canım.benim şimdi nasıl.bir yol izlemem gerek bu ayda olmıcak benim işim ya çünkü bugün afetimin 5.günü bitcek yani bu ayda umutlanmayım ben o zaman hamilelikten ne zaman doktora gitmem gerekiyor şimdi adetime 4 5 gün kala gitmiştim doktora.alttan muayene falan etti bir sorun yok gayet iyi demişti :(

Ben doktora gittim bu ay işte gelişmedi dedi böyle istersen takip et adet olunca 3. Gün gel dedi. Bide özel yani sinir oldum açıkçası :mapus:

Peki bi ay bçleyse diğer aylarda böle mi olcam acaba canım.biizm yumurtlama sorunumuz bi bilgin varmı of ben bu ay kaçırdım yine adetin 5.günü bugun

Günaydın siliklesmeye başladık galiba :)

Eklentiler

• 20181218_103526.webp
    20181218_103526.webp
    10,3 KB · Görüntüleme: 44
şimdi telefonla uymayabiliyor evet... ben akşam yaptım ovu testlerini sıvı alımına dikkat ederek... orda pik gördüğün zaman yumurtladın anlamına geliyor, silikleştiğinde de çatlamış anlamına geliyor.. benim de döngüm 26-31 arasında kürtajdan sonra oldu öyle kaymalar ama normal kabul ediliyor..
sen denemeye devam et testi o vakit.. pik gördüğün günlerde değerlendir cnm..
mantar da kötü bir durum eşli tedavi de gerekebiliyor en nihayetinde snden geçiyor eşine sonra ondan tekrar geri alabiliyorsun... şekerli yememeye abur cubur yememeye dikkat edersen epey rahatlarsın..
Pik gördüğüm günden itibaren siliklesene kadar mi değerlendirmek gerekiyor. Siliklestigi anda çatlama olayı olmuş mu oluyor. Çift çizgiden itibaren kac gun daha denemeliyim

Canım.benim şimdi nasıl.bir yol izlemem gerek bu ayda olmıcak benim işim ya çünkü bugün afetimin 5.günü bitcek yani bu ayda umutlanmayım ben o zaman hamilelikten ne zaman doktora gitmem gerekiyor şimdi adetime 4 5 gün kala gitmiştim doktora.alttan muayene falan etti bir sorun yok gayet iyi demişti :KK43:
Öncelikle sakin olman gerekiyor :) dur daaaa olacağı varsa olacak. İnan bana. Bir ay kendine bir izin ver bir sakin ol. Bu ay olursa olur olmazsa olmaz de mesela. Ovülasyon yine yap ama deli gibi onu bekleme. Kitap oku gez mutlu ol. Bu aylık sakin ol nasıl olsa doktora gidip kan vermeyi de kaçırdın olmazsa yine olmayacak bu ay kafanı rahat bırak bakalım :)

Öncelikle sakin olman gerekiyor :) dur daaaa olacağı varsa olacak. İnan bana. Bir ay kendine bir izin ver bir sakin ol. Bu ay olursa olur olmazsa olmaz de mesela. Ovülasyon yine yap ama deli gibi onu bekleme. Kitap oku gez mutlu ol. Bu aylık sakin ol nasıl olsa doktora gidip kan vermeyi de kaçırdın olmazsa yine olmayacak bu ay kafanı rahat bırak bakalım :)

:( Moralim sıfır

Adetin 21.günü yapılan ne testi oluyordu canım illa yumurtalar için 3.günü mü gitmek gerekiyor

Back
X