Ovulasyon Testi Pozitif, ancak yumurtlamaya zaman var dendi?!!

Ilk kez duydum. Cok tesekkurler arastirim

Foto ekte ayrica Clear Blue testinin "Gülen yüzü" LH yüksek diye düsünüyorum
1 2 güne çatlayacak 2 günde bir ilişki en ideal.Sen doktora bakma anlamıyorlar onlar bu testten.Benim ilk hamileliğimde günü uyuşmuyor senin adet tarihinle Dedi hayır ben biliyorum gününü şu gün döllendi dedim.Yok güvenme o testlere Dedi.Ama ben geç geliştiğini bildim umutlanmadım sonra da kürtaj oldum.Sen doktordan çok bu teste güven.Sızlama olacak mı ona dikkat et.Birde yumurta çatlatacagı Zaman ilişki sırasında tek tarafta agrı olur çatlayınca da o agrı biter bunlar aklında olsun.

Aynen. Ancak LH degerimin yüksek cikma nedenini anlayamadim o yüzden.

O testlerin calisma mekanizmasini bilmiyorum ama pkosta zaten lh degeri yuksek olur. Bir de lhnin 24-36 saat yuksek kalmasiyla ovulasyon olur.
Testlerin yanlis pozitiflik oranını bilmiyorum ama ovulasyonun en garanti sekli ultrasonla bakilmasidir. Doktorunuza guvenmeniz daha iyi olur. Ama fazla sevismekten zarar da cikmaz sonucta

Cok tesekkürler. Aynen agrim var dedim büyüor yumurta ondandir dedi

Ultrasonla yumurta takibi yaptırmıyor musunuz? 18-22 mm olması lazım küçükken döllenmiyor diye biliyorum.

"Ama fazla sevismekten zarar da cikmaz sonucta " eminmisin PKO lardaki yüksek LH degeri olayini cok kisa okudum bi yerde. Nedenini yazmamislar . Cok enteresan su insan vucudu yav.

Ovu testinin pozitif cikmasi yumurtlama oldu anlamina gelmiyor. Yumurtlama yakin demek oluyor.
Bildigim kadariyla pozitiften sonra 3 gun icinde yumurta catliyor. Doktorun 1 hafta demesi kafa karistirici gerci.

"Ama fazla sevismekten zarar da cikmaz sonucta " eminmisin PKO lardaki yüksek LH degeri olayini cok kisa okudum bi yerde. Nedenini yazmamislar . Cok enteresan su insan vucudu yav.

Onun sebebi lh yi artiran gnrh diye bir hormon var. Bu gnrh in salinim sıklığı fsh ya da lh yi artiriyor. Pkosta bozulmus gnrh salınım sıklığı lh nin artmasina sebebiyet veriyor. Lh nin artışı normal ovulasyon icin gerekli ama pkoslularda fsh salinimi bozulunca dengeler bozuluyor. Biraz karmasik yani. Ama pkosta belirgin olan patoloji lh ve fsh nin arasindaki bozulmus orandir. Testi kullanmanızı doktor mu onerdi?

hmm ok. Yok kendim denemek ve bakmak istedim. Dünde denk gelince aradaki baglantiyi merak ettim. Nitekim düsündügüm gibi cikmadi. LH yüksek olmasina ragmen yumurtanin daha sonra catlamasi benim gibiler icin normal demek ki. Tesekkürler

Aynı durum bende de var canım doktora geçen hafta Salı gittim en büyüğü 9 mm dedi ama cumartesi test te koyuluk vardi pazar siliklesti 5 günde büyüdüm acaba yumurtam resmi atayım

Eklentiler

• IMG_1861.PNG
    179,5 KB · Görüntüleme: 201
Buda bir gün sonrası yaptığım siliklesti testim iyice kafam karıştı

Eklentiler

• IMG_1861.PNG
    179,5 KB · Görüntüleme: 182
Buda bir gün sonrası yaptığım siliklesti testim iyice kafam karıştı

Benim de kafami cok karistirdi bunlar. Teste göre az daha var gibi görünüyor mesela. Yumurtalar da günde 1-2mm büyüyormus. Ama asil mevzu Polikistik overi olanlarda bu testler dogru sonuc vermiyormus (bu vesile ile ögrenmis oldum) doktorum da güvenme dedi. O yüzden testleri bi kenara attim. Bu ay ise ultrasonla takip ve catlatma ignesi ile denicez. bakalim hayirlisi. Dogru anladim polikistik var sende de dimi?

Aynı durum bende de var canım doktora geçen hafta Salı gittim en büyüğü 9 mm dedi ama cumartesi test te koyuluk vardi pazar siliklesti 5 günde büyüdüm acaba yumurtam resmi atayım
Senin koyulaşıyor işte git gide öbürleri çok Silikti .Kasık Ağrı'n var mı peki ara ara gelen

Can'ım asıl ultrason takiple garanti degil.Ben pkoyum ultrasonla bakıldığı ve 2 yumurta oldugu halde kaç ay tutmadı kendim testlerle denedim ilk ay hamile kaldım sonra bir defa daha denedim onda. Da ilkinde hamile kaldım.Bizim koyulaşma geç oluyor. Daha da.Herkes 14. Gün koyulaşırım bende 21 gün koyulaşma oluyor

Kisiye göre degisiyor bence. Cünkü ben bu testlere cok güvenmeyip, koyu kirmizi cizgiyi görmeme ragmen Clear Bluenun dijitalini de yaptim ayni anda . Yumurtlama günü bilgisi verdi o da ancak o gün yumurtam 9mm di mesela. Doktor minimum 1 haftan var dedi. Orada yaniltti beni test mesela. Zaten test aciklama kitapciginda da okudum (sonradan dank ediyor:)) PKO lularda dogru sonuc vermeyebilir uyarisi var. Ve gercekten 1 hafta sonra acayip bir agri cektim.

Can'ım bizde koyu çizgiden ziyade ikinci çizginin koyu olması gerekiyor o şekilde gördün mü hiç.Koyu olması Çatladıgı anlama gelmiyor ki.Silik oldugu gün çatladı dmeek oluyor.Benim de 11. Gün koyulaştı bu ay ama çatlama 21. Gün oldu mesela takibi bırakmadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…