• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ovulasyon testinde çift çizgi olmasi kesin yumurtlama var demek midir?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhabalar.
Yaklaşık 1 yıl kadar bir süredir korunmuyoruz ancak henüz bir sonuç alabilmiş değiliz. Bu sürenin de neredeyse 9 ayını ovulasyon testi ile beraber değerlendirdik. Her ay testte 12-16 gün aralığında çift koyu çizgi görüp yumurtlama olduğunu düşünüyordum (ki okuduklarim beni buna yönlendiriyordu) ancak son muayenem sırasında doktorum dominant bir folikül göremediğini söyledi ve amh testi istedi. Test sonucum 0.91 çıktı. Bir kaç vitamin yazıp önümüzdeki reglim sırasında gerçekleşecek muayene ile yeni bi plan yapacağımızı belirledik. Ben bu ayı tamamen kafamdan artık silmişken kendimi tutamadım yine ovulasyon testi yaptım merakimdan ve 16. Günümde pozitif sonucu gördüm.
Bu da bana şunu sorgulatti; ben kaç aydır yumurtladigimi düşünürken belki de yumurtlamamda bir sıkıntı vardi ve haberim yoktu.
Bilginiz varsa sormak istiyorum.. yumurtlama olmadan lh yükselir mi? Yani ovulasyon testi pozitif olur mu? Artık neye göre takip edeceğimi şaşırdım çünkü. Şimdiden teşekkürler.
Yumurtlama olmazsa 2 çizgi birden çıkmaz C çizgisi kırmızı olur ve T çizgisi hiç olmaz yada silik çıkar
Çünkü ben çok yaşadım pko luyum önceleri de deniyordum sadece C çizgisi koyu oluyordu T çizgisi hiç koyulaşmıyordu bende bırakıyordum yumurtlamıyorum diye
Bu ay adetim bittiği an teste başladım ve
Merhabalar.
Yaklaşık 1 yıl kadar bir süredir korunmuyoruz ancak henüz bir sonuç alabilmiş değiliz. Bu sürenin de neredeyse 9 ayını ovulasyon testi ile beraber değerlendirdik. Her ay testte 12-16 gün aralığında çift koyu çizgi görüp yumurtlama olduğunu düşünüyordum (ki okuduklarim beni buna yönlendiriyordu) ancak son muayenem sırasında doktorum dominant bir folikül göremediğini söyledi ve amh testi istedi. Test sonucum 0.91 çıktı. Bir kaç vitamin yazıp önümüzdeki reglim sırasında gerçekleşecek muayene ile yeni bi plan yapacağımızı belirledik. Ben bu ayı tamamen kafamdan artık silmişken kendimi tutamadım yine ovulasyon testi yaptım merakimdan ve 16. Günümde pozitif sonucu gördüm.
Bu da bana şunu sorgulatti; ben kaç aydır yumurtladigimi düşünürken belki de yumurtlamamda bir sıkıntı vardi ve haberim yoktu.
Bilginiz varsa sormak istiyorum.. yumurtlama olmadan lh yükselir mi? Yani ovulasyon testi pozitif olur mu? Artık neye göre takip edeceğimi şaşırdım çünkü. Şimdiden teşekkürler.

Merhabalar.
Takip ettiğin süreç içerisinde C ve T çizgisini aynı koyulukta gördün mü
Ayrıca yumurtlamazsan eğer LH hormonu salgılamıyorsun ve bu da ovülasyon testinin tek çizgi çıkması anlamına geliyor yani sadece C çizgisi belirginleşir
Kendimden örnek vericem önceden de test yapıyordum ve hiç C ve T çizgisini birlikte koyu yakalayamıyordum bende yumurtlamıyorum diye bıraktım
Ama bu ay adetim bittiği an test yapmaya başladım 13.günü pik i yakaladım 14.günü yumurtam çatladı sadece C çizgisi belirdi T çizgisi silindi
Demek istediğim adet bitiminden itibaren hemen başla ve sabırla devam etmelisin
Birde ben adetimin 2.ci günü bal tarçın çörek otuna başladım 12 gün boyunca kullandım faydasını gördüğüme inanıyorum yumurtaları kaliteleştiriyor ben de pko var bu hormon bozukluğu oluyor ama bitkisel olarak çözümler de bulabiliriz diye düşünüyorum Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Evlat kokusundan bizleri mahrum bırakmasın inşallah 🙏

Arkadaslar meraba bende ovulasyon testine yeni basladim ilk olarak ayin 19/20 yaptim dahada yapamadim siprisi verdim henuz gelmedi ama sık sık iliski devam oldu iki testim boyle cikdi yorumlarmisiniz kafam karisti doktorum gebelik sansin var belki gec yumurtlutosundur dedi

Si
Merhaba, vücudumuz her ay standart bir döngü gerçekleştiriyor ve bu döngü sırasında yumurtamız gelişip çatlamasa bile vücudumuzda lh değeri yükseliyor ve tekrar inişe geçiyor. Ben de 2 aydır aynı sorunu yaşıyorum, ovülasyon testim çift çizgi çıkmasına rağmen yumurta takibimde gelişen yumurta görünmüyor. Bu adet dönemimde bende gidicem yeniden muhtemelen yumurta geliştirici ilaç başlanacak
:110:
zcemi pikmi kizlar

Eklentiler

• IMG-20210126-WA0004.jpeg
    IMG-20210126-WA0004.jpeg
    68,5 KB · Görüntüleme: 101
Back
X