ovulasyon testi ile gebelige hazirlananlarin paylasim alani

Nick
Sat
Bat
Sonuc
GurbetGuzeli
06 nisan 2012
01 mayis 2012
36
7.. ay
isvicre
5.
calismalara basladi insAllah
kistler yokoldu
:KK50:

Beklenti
17 ocak 2012
17 subat 2012
30
16.ay
ilk
:KK49:
fbetuly
11 nisan2012
11mayis 2012
25
4.ay
yalova
2.
istanbulizmir
21 ocak 2012
19 mart 2012
2.ay
istanbul
ilk
gLssHh
16 ocak 2012
12 subat 2012
29
6.ay
istanbul
ilk
sevgen
20 subat 2012
16 mart 2012
25
3.ay
izmir
ilk
krdy
21 subat 2012
21 mart 2012
24
3.ay
bursa
ilk
cerol
_balim_
..:KK49:
naz034
15 subat 2012
17 mart 2012
30
8.ay
istanbul
ilk
efesude
31 ocak 2012
03 mart 2012
25
10 ay
kanada
ilk
sağ over kisti var 6 cm çapında
zeynepfaz
17 subat 2012
15 mart 2012
..
suay82
13 nisan 2012
10 mayis 2012
29
8.ay
ankara
ilk
belfü
2-3 mayis 2012
NarMik
15 nisan2012
11 mayis 2012
39
2. ay
izmir
5.
..
Emos61
06 mayis 2012
27
6.
..
..
..
..
KULLANIM TALİMATI
Lütfen, Test öncesi tüm kullanım talimatlarını ve “Sorular ve Cevaplar” bölümünü dikkatlice okuyunuz.

İlk testi ne zaman yapmalıyım ?
1) İlk testin yapılacağı günü tespit edebilmek için önce kendinizin siklus dönemi uzunluğunu hesap etmeniz gerekir.
Siklus dönemi uzunluğunuzu adet kanamanızın birinci gününden bir sonraki adet kanamanızın birinci gününe kadar sayarak hesaplayabilirsiniz.
2) Aşağıdaki tabloya bakarak siklus dönemi uzunluğunuzun karşısında bulunan günde ilk testi yapınız.
3) Siklus dönemi uzunluğunuz her ay değişiyorsa en kısa siklus dönemi uzunluğunu dikkate alarak tabloya bakınız.
4) İlk test günü sonuç negatif ise ertesi günler testi yapmaya devam ediniz.
5) Test sonucu pozitif ise ertesi günler test yapmaya gerek yoktur. Kalan testleri diğer aylar yapabilirsiniz.

TABLO:
Siklus dönemi uzunluğunuz 21 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak beşinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 22 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak altıncı gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 23 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak yedinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 24 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak sekizinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 25 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak dokuzuncu gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 26 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onuncu gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 27 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onbirinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 28 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onikinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 29 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onüçüncü gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 30 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak ondördüncü gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 31 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onbeşinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 32 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onaltıncı gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 33 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onyedinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 34 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onsekizinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 35 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak ondokuzuncu gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 36 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak yirminci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 37 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak yirmibirinci gün İlk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 38 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak yirmiikinci gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 39 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak yirmiüçüncü gün ilk testi yapınız

Siklus dönemi uzunluğunuz 40 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak yirmidördüncü gün ilk testi yapınız

1. Test Kitini koruyucu alüminyum poşetten çıkarınız.
2. a) Damlalığın pompasını sıkarak içine idrar alınız.
b) Damlalıkla aldığınız idrardan 4-5 damla test kasetinin ucundaki yuvarlak deliğe damlatınız.

SONUÇLARI OKUMA :
Lütfen test sonucunu 10 dakika sonra okuyunuz! Pozitif sonuç, süre uzasa da değişmez. Ancak negatif sonuçta 20 dakika sonra silik bir (T) çizgisi meydana gelebilir. 20 dakikadan sonra oluşacak sonuçları dikkate almayınız.

LH-Artması yok (test sonucu negatif)
(C) bölgesinde 1 çizgi test sonucu negatiftir.
veya (C) bölgesinde 1 çizgi ve (T) bölgesinde daha silik 1 çizgi test sonucu
yine negatiftir. (LH artması henüz başlamamış) Lütfen teste ertesi gün devam ediniz.

LH-Artması var (test sonucu pozitif)
(T) bölgesindeki çizgi, (C)bölgesindeki çizgi kadar koyu ise veya daha koyu ise, test sonucu pozitiftir. LH artması başlamıştır. 24-36 saat içersinde
yumurtlama olacaktır. Hamile kalmak isteyenler pozitif test sonucunu takip eden 2 gün üst üste cinsel ilişkide bulunmalıdır.
Bu siklus için başka bir test daha yapmanız gerekmez.

Çizgi yok
Test sonucu geçersizdir. 4 saat idrarınızı tuttuktan sonra, yeni bir test kasetiyle testi tekrarlayınız. Bu süre içersinde normalden fazla içecek tüketmeyiniz. Şayet testin tekrarı için ertesi günü beklerseniz, LH artmasını kaçırabilirsiniz.

Lütfen aşağıda, kullanılan idrarla ilgili kriterlere dikkat ediniz:
*Testleri hergün yaklaşık olarak aynı saatte yapmaya gayret gösteriniz (mesela hergün saat 15-16 gibi). Ancak sabah ilk idrarınızla test yapmayınız!
*Test öncesi 4 saat kadar idrar yapmayınız!
*Bu 4 saat içerisinde normal tükettiğinizden fazla su içmeyiniz! Fazla su hormonu inceltip, test sonucunun yanlış çıkmasına neden olabilir!

SORULAR VE CEVAPLAR :
MediSmart OVULASYON TESTİ nasıl çalışıyor ?
LH (Luteinise Hormon), yumurtayı harekete geçiren hormondur. Yumurtlamadan 24 ila 36 saat öncesi LH-konsantrasyonu 10 ila 20 kat artmaktadır. TMediSmart OVULASYON TESTİ idrarda bulunan bu hormonu tespit etmektedir. LH’nin artması ile yumurtlama başlangıcı, yani gebe kalma süreci başlamış oluyor.

MediSmart hamilelikten korunma için de kullanılabilir mi ?
Hayır. MediSmart OVULASYON TESTİ sadece yumurtlama (ovulasyon)’nun 24-36 saat öncesini göstermektedir. Ancak spermler, vücudun içersinde 72 saat kadar daha yaşayabilirler. Örnek olarak : 28 günlük bir siklus olduğunu varsayarsak, yani yumurtlama 14. günde gerçekleşiyorsa, cinsel birleşme ise 11. siklus gününde yapılırsa döllenme meydana gelebilir. 1. test gününüz, 12. siklus gününüzdür. Bundan dolayı hamilelikten korunma için kullanılması sakıncalıdır.

Hangi faktörler test sonuçlarını etkiler ?
Alkol ve çoğu bilinen ilaçlar test sonuçlarını etkilemez. Ancak fazla miktarda alınan sıvı (mesela su), LH konsantrasyonunu inceltir. Bundan dolayı testten 2 saat öncesine kadar mümkünse hiç içecek alınmamalıdır.

Yanlış sonucun sebepleri ne olabilir ?
Hamileyseniz, kısa süre önce hamilelikten çıktıysanız veya menopoz dönemindeyseniz, bu yanlış sonuç almanıza sebep olabilir. Aynısı, şayet gebe kalmak için tedavi görüyorsanız ve buna bağlı LH (Luteinise Hormon) veya hCG (Humanes Chorion Gonadotropin) arttırıcı ilaç alıyorsanız da geçerlidir -bu konuyla ilgili olarak önce hekiminize sorunuz. Clomifen ihtiva eden ilaçlar sonucu etkilemez, ancak siklus süresini etkileyebilirler. Bunun sonucunda bir paket daha alıp kullanmanız gerekebilir.

Yakın zaman önce korunma haplarını bıraktım. Test sonuçlarına etkili olabilir mi ?
Korunma haplarını veya başka bir hormonal korunma metodlarını bıraktıktan sonra, regl döneminin normale dönmesi birkaç gün alabilir. Bundan dolayı 2 dönem, siklusun normale dönmesini bekleyip, daha sonra test’e başlamanız daha mantıklı olur. Bunun avantajı, doğal siklus süresini öğrenmeniz ve ilk test gününüzü daha kesin belirlemenizdir.

Test sonuçlarını gün be gün karşılaştırmalı mıyım ?
Hayır. Test kasetinde bulunan iki çizgiyi birbirleri ile kıyaslamanız yeterlidir. Zira her test kesin bir sonuç vermektedir. Kullanılan test kasetleri 20 dakika içersinde uygun bir şekilde atılmalıdır.

Pakette bulunan 5 Test kasetini de bir ay içersinde kullanmalı mıyım ?
Hayır. LH artmasını tespit ettiyseniz, başka bir test daha yapmanız gerekmez. Eğer gerekliyse, geriye kalan test kasetlerini gelecek ay da kullanabilirsiniz.

Pakette bulunan 5 Test kasetini de anlatıldığı gibi kullandım ancak LH artmasını tespit edemedim. Ne yapmalıyım ?
5 Test kaseti, çoğu kadının LH artmasının tespiti için yeterli gelmektedir. Siklus süreniz 3 gün kadar oynuyorsa, LH artmasının tespiti için bir paket daha almanız gerekebilir. Çoğu kadına 5 Test kaseti yeterli gelirken, kadınların bir kısmı bir paket daha almak durumunda kalmaktadır. Ancak, siklus süresi içersinde yumurtlama olmayabilir de.

DİKKAT!
Kadınların büyük çoğunluğu ön sayfada yazılan tablodaki günler içersinde yumurtlamasına rağmen bazı kadınlar adet döneminin herhangi bir gününde yumurtlayabilir. Bu istisnayi durumu tespit edebilmek için adetin bittiğinin ertesi günden başlayarak diğer adetin başladığı güne kadar her gün bir test yapılmalıdır.

Döllenme meydana geldiğini nasıl ve ne zaman öğrenebilirim ?
Hamilemiyim ? Hamile olup olmadığınızı yumurtlamanın 10. gününden itibaren eczanelerde satılan MediSmart Erken Gebelik Testiyle test yaparak öğrenebilirsiniz.

UYARILAR!
*Her zaman doktorunuza ve eczacınıza danışınız,
*Kullanım talimatını dikkatlice okuyunuz!
*Çocuklardan uzak turunuz, yutulmamalıdır!
*Test kasetini açmayınız, parçalamayınız!
*Vakum yırtıksa, son kullanma tarihi geçmişse test uygulamasını yapmayınız!
*Atıkları biyolojik çöp olarak yok ediniz!
*Oda sıcaklığında muhafaza ediniz! (+4…+30°C)

TEKNİK VERİLER :
ÜRÜN ADI: MediSmart OVULASYON TESTİ
ÜRÜN KODU: MSO.01
ÜRETİCİ: Lobeck Concept AG, 5073 Oberfrick-, Switzerland
KULLANIM AMACI: LH değerlerinin ölçülmesi için vücut dışı kullanım amaçlı ve kendi kendine yapılabilir test.
PAKET İÇERİĞİ: 5 Test kaseti ve damlalık, 1 Kullanım Talimatı.
EK MATERYALLER: İdrar kabı ve zaman ölçücü.
SAKLAMA: Kapalı kutuyu oda sıcaklığında muhafaza ediniz (+4…+30°C). Folyonin açılmasından sonra, test 1 saat içersinde yapılmalıdır.
METHOD: Membranm bir ucundan verilen idrar anti-LH antikor komplekslerini hareketlendirir ve sabit anti-LH test bölgesi ile antikor tanıyan kontrol bölgesinden geçerek, membranın diğer ucuna ulaşır. LH’ın varlığında test çizgisinin yanında oluşan kontrol çizgisi idrarın membranın diğer ucuna vardığını gösterir.

TESTİN LİMİTLERİ: Yumurtalık kistleri ya da endokrin düzensizlikleri gibi bazı fiziksel durumlar, testin yorumlanmasını etkileyebilir. MediSmart Ovulasyon Testi hamilelik sırasında, menopozun başlamasından sonra ya da hCG iğnesinin vurulmasından sonra çalışmaz. Bu Testin sonuçları doğum kontrolü için yardımcı olarak kullanılamaz. Her teşhis prosedüründe de aynı şekilde olacağı gibi; doktor bu kitin kullanımıyla elde edilen verileri, diğer klinik bilgilerin ışığında değerlendirmelidir.

yeni gelenler tabloya eklenmek isterse ekleriz ins

kızlar bakın işte ben ilişkiye başladığım günde aynen böyle çıkmıştı testim sonra üst üste 3gün ilişki oldu da öyle hamile kaldım:emir_bebek:

ayy inşlaaahhh gelir bebıs bakalım bakalımm :KK52: :KK52: :KK52:

günaydın ayşecim
içindeki ses güzel demiş bende yarın akşamı bekliyorum canım
bugeceden yapmam gereken bişey varmı fındık,fıstık ceviz gibi :KK1: :KK1: :KK17: :KK17:

günaydın canım :)

canım ben eşime yedırıym ıcırym dedım ben savaşçılarıma güvenıyorum ekstra dopinge gerek yok

olimpiyatlara hile karıştırmak istemem dedi direttim ama yemedı ehehehe :) taze sıkılmış havuc suyu

türk kahvesi , fındık ceviz , keçiboynuzu falan yedırıyoalr genelde ama yımedı benımıı napaım anam :) :) :)

sen bı şansını dene bence :KK70:

yeni gelenler tabloya eklenmek isterse ekleriz ins

beni eklersen sevınırım canım :)

sat : 13 Nisan

Bat : 10 Mayıs

Kaçıncı ay : 2 ( martta düşük yaptım )

Kaçıncı çocuk : 4. ( fakat hiç yaşayan yok ilki 11 haftalık , ikincisi 28 haftalık ücüncüsü 6 haftalık )

1 kürtaj , bir normal doğum bir de normal düşük geçirdim

günaydın gelecegin güzel anneleri:KK16: nasılsınız bugun ben dün doktora gittim yumurtamda çatlama olmuş :KK34: aramızda hamiş varmış allah tamamına erdirsin çok sevindim tebrikler:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

beni eklersen sevınırım canım :)

sat : 13 Nisan

Bat : 10 Mayıs

Kaçıncı ay : 2 ( martta düşük yaptım )

Kaçıncı çocuk : 4. ( fakat hiç yaşayan yok ilki 11 haftalık , ikincisi 28 haftalık ücüncüsü 6 haftalık )

1 kürtaj , bir normal doğum bir de normal düşük geçirdim
Ayşecim acını tazelemek istemezdim ama 28 haftalık olan kaybının nedeni nedir ?

Kızlar Günaydın.bende şubat ayında ovulasyon testini kullandığım ay hamile kaldım.kızlar silik olanları dikkate almayın.bende 2.çizgi daha damlatır damlatmaz 2.çizgi belirdi ve kopkoyuydu.testi yapmaya devam edin lütfen.17.gün belirdi benimki ve sadece tek ilişkiyle hamile kaldım.yani 2 gibi testi yaptım ertesi günde 5-6 gibi ilişki olmuştu.o da tuttu.şimdi tekrardan başladım.mart'da kürtaj olmuştum.adetim tam 40 gün sonra geldi ve 4 gün sürdü.5.günden itibaren yapmaya başladım.inşallah pozitifi yakalar bebeişlerimize kavuşuruz.bende artık anne olmak istiyorum.bunun için çok çaba sarfettim.umarım bu sefer de tutar ve bebeğimi sağlıkla kucağıma almak nasib olur.Rabbim hepimize sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin.

Ayşecim acını tazelemek istemezdim ama 28 haftalık olan kaybının nedeni nedir ?

estf canım net bi sebebi söylenmedi bana doğum yaptıgımda çünkü bebegım cok sağlıklıydı bi sorun yoktu benım
sağlığımda yerındeydı hatta bebegımın gelısımı cok guzeldı bunu bi kaç farklkı doktora giderek onaylatmıstım yanı
bi cumartesi birden her tarafım şişti birazda halsizdim ayakalrım cok şişti yanı ayakkabılarımın ıkı katı oldu Allah Allah az uzanayı8m dedim

internetten baktım uzanın gecmezse dr gşidin dıodu uzanım dınendm baktım ınmıs ayakalrım ıı ok dedım
zaten daha cuma gunu dr gitmıstım olmadı pazartesı gene gıderım dr şimdi yoktr yanı bı de yenı gıttım bi sorun yoktu
hemde o ayalrda bı de yazın şişlik oluyo halıyle diye e ınınce de gıtmedım pazra gunu oldu aöf sınavım vardı
gne şişmiş ayakalrım allah allah uzandım falan azaldı giyindim cıktım sınava gittim pazartesi sabah kalktım kızım tekmelıyordu
acıkmıs rahgatsız olmustu....iş yerıen gıttım kahvaltımı yaptım öğle yemeıgnı yedık vs sv hareket yıok saat 2 - 3 oldu hareket yok
meraklandım hem su sıslıklerıde sorym dıe dr gittim iş çıkısı esım de geldı neyse dr dio bak cuma burdaydın pimpiriklenmene
gerek yok bebegın ciddi söyluyorum ki sağlıklı derken bi yandan da sıslıkelrımı kont edıodu evt sısmıs ama cok değil dedi
ultrasındada bak da rahatla dedi güle oynaya baktık ult kalp atmıo dr vuruo karnıam vuruo bişeler yapio ben anladım tabı
az çok anlıo ınsan kalbi atmıo dedım ama dünya basıma yıkıldı sankı sonra dr nası olur nası olur yasması lazımdı fln o da şok oldu benım kadar
neyse böle işte özeldeydı drum bebege otopsi arastırma yapılamsı ıcın devlete gıtmek ıstedım gittim önce preeklampsi dediler
ama preeklampside tansıyonda görülüyo benım tansıyonum gayet normaldi....yanı doktorlar kesın bişe söyleeyemdıelr
bebegımer otopsi yapıldı benım bütün testlerım yapıldı ne bebegımde ne bende anormal hiçbişey cıkmadı
doğpumdan sonra hematolojıde ıncelendım kan pıhtılaşması varmış genetık bu sebep olmus oalbilri diyorlar besleneememıs ve
ölmüştür diyorlar bundan sonra gebelıkte her gun bir iğne vurunmamı söyledıler ayrıca normal doğum yapmamı yasakladılar
kan kaybından kaybedilebilirmısım bir de hayat bıoyu bebe aspirini kullanıcam pıhtılaşmam olmasın die böle işte
üçünmcü bebegıme hamıle kalınca ıgnemı kullandım ama gene dustu dr talıhsızlık bu seferkı pıhtılaşmadan değil dedi...
yani böyle kzılar çok şükür bi sorunum yok bebekelrıdme sağlıklı gelısıyor sadece daha fazla dıkkat etmem gerekıyo sanırımm :26:
2010 haziranda yaptım doğumu sonra safra amelıyatı oldum (safram tas yapmsıtı stresten üzüntüden sanırırm) ara verdım ıste
2011 aralıkda tekrar denemeye baslaıdk şubatta hamıle kaldım martta düştü sımdı gene ugrasıyoruz ıstee

günaydın gelecegin güzel anneleri:KK16: nasılsınız bugun ben dün doktora gittim yumurtamda çatlama olmuş :KK34: aramızda hamiş varmış allah tamamına erdirsin çok sevindim tebrikler:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

günaydınnnn oo maşallahh :KK16:

Günaydınn kızlarrr :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

günaydınn :KK16:

estf canım net bi sebebi söylenmedi bana doğum yaptıgımda çünkü bebegım cok sağlıklıydı bi sorun yoktu benım
sağlığımda yerındeydı hatta bebegımın gelısımı cok guzeldı bunu bi kaç farklkı doktora giderek onaylatmıstım yanı
bi cumartesi birden her tarafım şişti birazda halsizdim ayakalrım cok şişti yanı ayakkabılarımın ıkı katı oldu Allah Allah az uzanayı8m dedim

internetten baktım uzanın gecmezse dr gşidin dıodu uzanım dınendm baktım ınmıs ayakalrım ıı ok dedım
zaten daha cuma gunu dr gitmıstım olmadı pazartesı gene gıderım dr şimdi yoktr yanı bı de yenı gıttım bi sorun yoktu
hemde o ayalrda bı de yazın şişlik oluyo halıyle diye e ınınce de gıtmedım pazra gunu oldu aöf sınavım vardı
gne şişmiş ayakalrım allah allah uzandım falan azaldı giyindim cıktım sınava gittim pazartesi sabah kalktım kızım tekmelıyordu
acıkmıs rahgatsız olmustu....iş yerıen gıttım kahvaltımı yaptım öğle yemeıgnı yedık vs sv hareket yıok saat 2 - 3 oldu hareket yok
meraklandım hem su sıslıklerıde sorym dıe dr gittim iş çıkısı esım de geldı neyse dr dio bak cuma burdaydın pimpiriklenmene
gerek yok bebegın ciddi söyluyorum ki sağlıklı derken bi yandan da sıslıkelrımı kont edıodu evt sısmıs ama cok değil dedi
ultrasındada bak da rahatla dedi güle oynaya baktık ult kalp atmıo dr vuruo karnıam vuruo bişeler yapio ben anladım tabı
az çok anlıo ınsan kalbi atmıo dedım ama dünya basıma yıkıldı sankı sonra dr nası olur nası olur yasması lazımdı fln o da şok oldu benım kadar
neyse böle işte özeldeydı drum bebege otopsi arastırma yapılamsı ıcın devlete gıtmek ıstedım gittim önce preeklampsi dediler
ama preeklampside tansıyonda görülüyo benım tansıyonum gayet normaldi....yanı doktorlar kesın bişe söyleeyemdıelr
bebegımer otopsi yapıldı benım bütün testlerım yapıldı ne bebegımde ne bende anormal hiçbişey cıkmadı
doğpumdan sonra hematolojıde ıncelendım kan pıhtılaşması varmış genetık bu sebep olmus oalbilri diyorlar besleneememıs ve
ölmüştür diyorlar bundan sonra gebelıkte her gun bir iğne vurunmamı söyledıler ayrıca normal doğum yapmamı yasakladılar
kan kaybından kaybedilebilirmısım bir de hayat bıoyu bebe aspirini kullanıcam pıhtılaşmam olmasın die böle işte
üçünmcü bebegıme hamıle kalınca ıgnemı kullandım ama gene dustu dr talıhsızlık bu seferkı pıhtılaşmadan değil dedi...
yani böyle kzılar çok şükür bi sorunum yok bebekelrıdme sağlıklı gelısıyor sadece daha fazla dıkkat etmem gerekıyo sanırımm :26:
2010 haziranda yaptım doğumu sonra safra amelıyatı oldum (safram tas yapmsıtı stresten üzüntüden sanırırm) ara verdım ıste
2011 aralıkda tekrar denemeye baslaıdk şubatta hamıle kaldım martta düştü sımdı gene ugrasıyoruz ıstee

günaydınnnn oo maşallahh :KK16:

günaydınn :KK16:

Canım başın sağolsun..Çok çok üzüldüm..Ben de ilk bebeklerimi kaybettiğim için bu konuda çok hassasım..Bir daha hamile kalırsan muhakkak riskli gebelik uzmanına git ve tek dr.a değil bir kaç dr. a git ve danış arkadaşım..Ayrıca erken doğum tehlikesine karşın celestone ciğer geliştirici iğne yaptırmanı tavsiye ederim..Zamanı gelince yine dr.una danışırsın..Yazdıklarından ben de preeklampsi mi acaba diye düşündüm...Çok çok dikkat et canım..Ben de haziran 2010 da doğum yaptım...

Canım başın sağolsun..Çok çok üzüldüm..Ben de ilk bebeklerimi kaybettiğim için bu konuda çok hassasım..Bir daha hamile kalırsan muhakkak riskli gebelik uzmanına git ve tek dr.a değil bir kaç dr. a git ve danış arkadaşım..Ayrıca erken doğum tehlikesine karşın celestone ciğer geliştirici iğne yaptırmanı tavsiye ederim..Zamanı gelince yine dr.una danışırsın..Yazdıklarından ben de preeklampsi mi acaba diye düşündüm...Çok çok dikkat et canım..Ben de haziran 2010 da doğum yaptım...

sağol canım senınde basın sağolsun ıkız mıydı ??? yoksa tek tek mıydı bebnekelrın kaç haftalıktı canım ???
senınkının sebebı neydı ??? yasayan bebegın var mı ?

kusura bakma ben de cok soru sordum ama insna merak edıo ahnı arastırmak ıcın bi de umutsuızluga kapğılmamak için
çünkü zamanla insan daha karamsar oluyo :KK43: :KK43: :KK43:

canım evet kesınlıkle bi riskli gebelıkelrmuzmanına gidicem hatta bı prof var rıza madazlı die ona gidicektım
kürtajdan sonra rand falan aldım ama eşim dedi şimdi gitsek bişi değişmiycek herseyımzı yapılmıs bence hamıle kalınca
gidelişm dedi haklı buldum cunku yapılcak bi tetkıkımız kalmadı artık hepsi yapıldı....ınsallah tekrar hamıle kalınca ona
gitmeyı dusunuyorum zaten gecmıs gebelıkelrıdme hep 2-3 dr birden gittim o önlemı aldım ama ıste
bi sorun olmuyo kı haber versınler bebek bırden kalbi duruo ama bundna sonra sık sık doppler ile
kontrol edilicekmısım....bi de hematologum söledi nromal doğum cok sakıncalı Allah korusun senı anında
kaybederıs masada kalırsın...sezeryan olmalısın...gebelıkelrın hep riskli geıcke bunu bil anne olman ımkansız demıyorum
ama biraz zor sabretmen ugrasman lazım seninde hakkın ama umudunu kaybetme dedi sağolsun cok yardımcı oldu bana

evet preeklampsiye benzıo ama preeklampsi cıkmadı snaıyorum tekrar hamıle kalırda 32-34 haftalara gelrısem
ciğer geliştirici yaparar cunku preklampsi help sendromu gibi durumalr olsuunca erken doğumla beebgı almak
gerekıyo hayatını kurtarmak ıcın umarım hıcbırını yasmaka zorudna kalmayız da sağlıkla gelır bebelerımzı canım

sağol canım senınde basın sağolsun ıkız mıydı ??? yoksa tek tek mıydı bebnekelrın kaç haftalıktı canım ???
senınkının sebebı neydı ??? yasayan bebegın var mı ?

kusura bakma ben de cok soru sordum ama insna merak edıo ahnı arastırmak ıcın bi de umutsuızluga kapğılmamak için
çünkü zamanla insan daha karamsar oluyo :KK43: :KK43: :KK43:

canım evet kesınlıkle bi riskli gebelıkelrmuzmanına gidicem hatta bı prof var rıza madazlı die ona gidicektım
kürtajdan sonra rand falan aldım ama eşim dedi şimdi gitsek bişi değişmiycek herseyımzı yapılmıs bence hamıle kalınca
gidelişm dedi haklı buldum cunku yapılcak bi tetkıkımız kalmadı artık hepsi yapıldı....ınsallah tekrar hamıle kalınca ona
gitmeyı dusunuyorum zaten gecmıs gebelıkelrıdme hep 2-3 dr birden gittim o önlemı aldım ama ıste
bi sorun olmuyo kı haber versınler bebek bırden kalbi duruo ama bundna sonra sık sık doppler ile
kontrol edilicekmısım....bi de hematologum söledi nromal doğum cok sakıncalı Allah korusun senı anında
kaybederıs masada kalırsın...sezeryan olmalısın...gebelıkelrın hep riskli geıcke bunu bil anne olman ımkansız demıyorum
ama biraz zor sabretmen ugrasman lazım seninde hakkın ama umudunu kaybetme dedi sağolsun cok yardımcı oldu bana

evet preeklampsiye benzıo ama preeklampsi cıkmadı snaıyorum tekrar hamıle kalırda 32-34 haftalara gelrısem
ciğer geliştirici yaparar cunku preklampsi help sendromu gibi durumalr olsuunca erken doğumla beebgı almak
gerekıyo hayatını kurtarmak ıcın umarım hıcbırını yasmaka zorudna kalmayız da sağlıkla gelır bebelerımzı canım

Canım ikizdi o bebeklerim de..Ben 18 haftalık normal doğum yapmak zorunda kalmıştım evde..Benim bebeklerimin gelişimi de çok sağlıklıydı..Hatta doğduklarında canlıydılar ve hareket ediyorlardı..Şu an yine ikizlerim var..İki hamileliğim de tedaviyle olmuştu..Bu ikizlerime hamileliğimde 24. haftada ciğer geliştirici iğne yaptırdım..Daha sonra 26. haftada ve 32+0 da yaptırdım...İlla 32 . 34. haftaya gelmeyi beklemene gerek yok..Daha önceden yaptırmalısın ciğer geliştirici iğneleri..Ki ben hep hastanede yatmama rağmen 32+4 de doğum yaptım..2 hafta küvezde kaldılar kilo almaları için...Ciğer geliştirici iğneleri yaptırmasaydım küvezde daha fazla kalacaklardı...

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım ikizdi o bebeklerim de..Ben 18 haftalık normal doğum yapmak zorunda kalmıştım evde..Benim bebeklerimin gelişimi de çok sağlıklıydı..Hatta doğduklarında canlıydılar ve hareket ediyorlardı..Şu an yine ikizlerim var..İki hamileliğim de tedaviyle olmuştu..Bu ikizlerime hamileliğimde 24. haftada ciğer geliştirici iğne yaptırdım..Daha sonra 26. haftada ve 32+0 da yaptırdım...İlla 32 . 34. haftaya gelmeyi beklemene gerek yok..Daha önceden yaptırmalısın ciğer geliştirici iğneleri..Ki ben hep hastanede yatmama rağmen 32+4 de doğum yaptım..2 hafta küvezde kaldılar kilo almaları için...Ciğer geliştirici iğneleri yaptırmasaydım küvezde daha fazla kalacaklardı...

18. haftada doğdukalrında yasıyorlarmıydı yanı :S inanamıyorum mucize gibi bişey
erkenden sancın mı gelıyor nasıl doğuyor Allahım...anladım canım su yasayan ıkızın var yanı dımı
peki kaçıncı haftadan ıtıbaren hastanede yattın ne amaçla yatırdılar senı hastaende erken doğum olursa kontrol altında
olabilesin diye mı ?? çok gecmıs olsun neysekı bebeıslerın olmus Allah ım sana bagıslasın onalrı ınsallahhh

18. haftada doğdukalrında yasıyorlarmıydı yanı :S inanamıyorum mucize gibi bişey
erkenden sancın mı gelıyor nasıl doğuyor Allahım...anladım canım su yasayan ıkızın var yanı dımı
peki kaçıncı haftadan ıtıbaren hastanede yattın ne amaçla yatırdılar senı hastaende erken doğum olursa kontrol altında
olabilesin diye mı ?? çok gecmıs olsun neysekı bebeıslerın olmus Allah ım sana bagıslasın onalrı ınsallahhh

Evet yaşıyorlardı tabi ama dr. göbek kordonlarını kesince öldüler .Türkiye de o kadar küçük bebekleri küveze sokup yaşatabilecek bir teknoloji yok şu an malesef..:KK43: Rahim ağzı yetmezliğim varmış..Sancım geldi ve sularım gelince doğum yaptım birden bire...Evet şu an yaşayan ikizlerim var..Kaybettiğim bebeklerim de ikizdi..Tamamen Allahın işi iki kere ikiz ve kız-erkek olmaları.. Bu hamileliğimde 12+2 de rahim ağzı dikildi..17.haftadan itibaren hastanede yattım..Ara ara evde çıktığım da oluyordu..Ama evdeyken de hastaneyken de hep yatıyordum..Sadece wc ye kalkıyordum..10-15 günde bir banyo yapıyordum..Sürekli kasılma önleyiciler ve bazı bir takın iğneler yapıldı..Hamileliğimin son haftalarında serumlarla duruyordum..Sezaryan doğumla dünyaya geldi bu bebeklerim..Hazianda 2 yaşını dolduracaklar...Haziran başı doğdular ama aslında temmuz sonu doğmaları gerekiyordu..Prematüreyiz yani...

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet yaşıyorlardı tabi ama dr. göbek kordonlarını kesince öldüler .Türkiye de o kadar küçük bebekleri küveze sokup yaşatabilecek bir teknoloji yok şu an malesef..:KK43: Rahim ağzı yetmezliğim varmış..Sancım geldi ve sularım gelince doğum yaptım birden bire...Evet şu an yaşayan ikizlerim var..Kaybettiğim bebeklerim de ikizdi..Tamamen Allahın işi iki kere ikiz ve kız-erkek olmaları.. Bu hamileliğimde 12+2 de rahim ağzı dikildi..17.haftadan itibaren hastanede yattım..Ara ara evde çıktığım da oluyordu..Ama evdeyken de hastaneyken de hep yatıyordum..Sadece wc ye kalkıyordum..10-15 günde bir banyo yapıyordum..Sürekli kasılma önleyiciler ve bazı bir takın iğneler yapıldı..Hamileliğimin son haftalarında serumlarla duruyordum..Sezaryan doğumla dünyaya geldi bu bebeklerim..Hazianda 2 yaşını dolduracaklar...Haziran başı doğdular ama aslında temmuz sonu doğmaları gerekiyordu..Prematüreyiz yani...

anladım canım Allah ın hıkmetı evet ust uste ıkız olması ne güzel bişey ama :)

insan bisürü sorun yasyaıp ta yavrusuna ulastıgı zaman yanı sahıp oldugu zaman bebekelrıne daha bır baska

oluyrodur emınım....Allah bağışlasın acıalrını göstermeısn bıze de en kısa zamanda nasib etsın ınsallahh :)

anladım canım Allah ın hıkmetı evet ust uste ıkız olması ne güzel bişey ama :)

insan bisürü sorun yasyaıp ta yavrusuna ulastıgı zaman yanı sahıp oldugu zaman bebekelrıne daha bır baska

oluyrodur emınım....Allah bağışlasın acıalrını göstermeısn bıze de en kısa zamanda nasib etsın ınsallahh :)

Aminnn canım inşallah. :)

ayshe

bence diğeri kadar kırmızı değil.bi kaç güne aynı kırmızlığa gelince pozitif sayılıyor.nacizane fikrim.:KK54:

Son düzenleme:
nasılsınızz kızlar.
bugün 13günümdeyim.daha testimi yapmadım.bakalım.11 .gün yapmıştım silikti bugün koyulaşmıştır heralde.

evet canım bugün test yaptım silik çıktı.20si ve 21 i yaptıklarımda kırmızı çıkıyordu. dün yapamadım. ya dün yumurtladım yada 2- veya 3 gün önce.. hayırlısı olsun artık. cevabın ve ilgin için ayrıca teşekkür ederim.. Rabbim hayırlı zamanda versin bebeklerimizi inşallah....

çok geçmiş olsun inşallah bu talihsiz olayla bir daha karşılaşmazsın. çok üzüldüm gerçekten.. rabbim sabrını versin..

günaydınlar kızlarrrr
bat 4-5-6 mayıs bakalım... tam emin değilim geçen ay gecikme oldu. bu ay ovu testiyle bu tahmini yapıyorum..

cnm sen caöismaya devam et baklaim yinede birakma

X