• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ovulasyon için sıcaklık ölçümü?

anstz05

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2024
98
31
3
23
Merhaba kızlar. Bat 11 mart. Bu ay sıcaklık ölçmeyi denedim. Normalden düşük olunca yumurtlama oluyor sonra da yüksek devam ettiğinde sıcaklık gebelik oluyormuş tam bilmiyorum. Sizce yumurtlama olmuş mu? Bugün dip ısıyı ölçtüm. Tam olarak nasıl oluyor ısı takibi??

Eklentiler

• Screenshot_2025-02-23-20-45-30-689_com.popularapp.periodcalendar.jpg
    Screenshot_2025-02-23-20-45-30-689_com.popularapp.periodcalendar.jpg
    44,1 KB · Görüntüleme: 14
Merhabalar, bende bu ısı takibi işine yeni başlayanlardanım. Geçen ay regl günümde başladım takip yapmaya. Ovulasyon gününe kadar vücut ısısı belli bir düzeyde seyrediyor. Yumurta çatlarken bugün yaşadığınız gibi dip ısıya düşüyor. Ertesi gün yükselmeye başlıyorsa çatlamış demek oluyor. Gebelik düşünüyorsanız bugünü mutlaka değerlendirin derim. Yumurta çatladıktan sonra ısınız hep yüksek seyredecek gebelik oluşursa çatlamadan 14-16 gün sonrasına kadar. Regl günü genelde aniden düşüyor benim geçen ayki döngümde öyle oldu. 36,8 lerde seyreden ısım çatlamanın 14. Günü 36,3 e düştü sabah ve öğlen regl oldum. Eğer gebelik oluştuysa ısı yüksek kalmaya devam ediyor

Adetin ilk günü sabah uyanır uyanmaz başlanıyor ölçüme ve her gün sabah aynı saatte uyanır uyanmaz ölçmek gerekiyor. Buna 2-3 ay devam edince vücudunuzu iyice öğrenirsiniz. Mesela benim adetin ilk günü vücut sıcaklığım 36.4 oluyor ta ki yumurtlaya kadar. Yumurtlama olduktan sonra 36.7’ye çıkıyor adetimden bir gün öncesine kadar. Yumurtlamadan önce vücut sıcaklığından düşüş olabilir yeniden ama bu herkeste olmuyor bende olmuyor mesela

Back