Anladım teşekkür ederimHormonlar düzgünse ovulasyon testleri ile yumurtlamanızı tabiki bulabilirsiniz. Ben pcos tanısı aldığım için ısı takibiyle ovulasyon testinin sağlamasını yapıyorum.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Anladım teşekkür ederimHormonlar düzgünse ovulasyon testleri ile yumurtlamanızı tabiki bulabilirsiniz. Ben pcos tanısı aldığım için ısı takibiyle ovulasyon testinin sağlamasını yapıyorum.
Rica ederimAnladım teşekkür ederim
Bende evet yumurtlama olmuştu gerçekten hamile kaldım daha önce pike yakındı olmuyordu bende 2,3 ay çok sık ilişki yaşadım tutmadı olduysa bile tutma olmayabiliyor doktor çok güzel çatlamış demişti tutmamıştıbelki de yumurtlamışsınızdır. Dediğim gibi her kadının vücudu hatta pcosu bile farklı siz daha önce hiç pik görmemişsiniz ama bu ay görmüşsünüz belki de yumurtladığınız için gördünüz ama işte mesela ısı takibi yapmış olsaydınız net bir şekilde yumurtlamışsınız diyebilirdim. Ben ısı takibiyle yumurtlamanın sağlamasını yapıyorum.
Ahh özür dilerim evet yanlış anlamışım hamile kalmışsınız sizin pik tutmuşBende evet yumurtlama olmuştu gerçekten hamile kaldım daha önce pike yakındı olmuyordu bende 2,3 ay çok sık ilişki yaşadım tutmadı olduysa bile tutma olmayabiliyor doktor çok güzel çatlamış demişti tutmamıştı
Pcosta çok geç büyüyor sanırım yumurta benim eşimide gönderdim ben ama devlette adam 75 milyon sperm hareketli demiş göndermiş yani kağıt falanda istememiş benimki o zaman biraz kızmıştım ona göre iyidir belki benim doktor kötü diyecek diyeAhh özür dilerim evet yanlış anlamışım hamile kalmışsınız sizin pik tutmuşevet haklısınız herşey yolunda gitse bile tutmuyor bazen bizimde 3. Ay denememiz bu ay ama bu aydan da pek umutlu değilim eşime de baktırdık onda hiçbir problem yok fakat benim yumurtalarım kalitesiz büyüyor sanırım
![]()
Sonuçta hamile kalabilmişseniz eşiniz de gayet sağlıklıymış o zaman. Sizin döngüleriniz kaç gün sürüyor? Pik gördüğünüz zaman kaçıncı gün görmüştünüz hatırlıyor musunuz? Benim oldum olası regl dögülerim oynar 30,33,35,40 max 45 günde gelir ama muhakkak gelir yani öncesinde de çok baktırdım ablamda da pcos var genetik olduğunu biliyordum doktorlar hep sağlıklısın gayet demişlerdi. Ekim ayında beklenmedik bir kimyasal geçirdim o zaman aldım pcos tanısını ve üzüldüm biraz açıkcası şu anda da yaşam tarzımı değiştirmeye çalışıyorum biraz umarım bende sizin gibi bi kaç aya kadar hamile kalabilirim. Önümüzdeki ay için ilaç verdi doktor klomen tedavisi uygulayacakPcosta çok geç büyüyor sanırım yumurta benim eşimide gönderdim ben ama devlette adam 75 milyon sperm hareketli demiş göndermiş yani kağıt falanda istememiş benimki o zaman biraz kızmıştım ona göre iyidir belki benim doktor kötü diyecek diye
Şöyle benim bir kürtaj geçmişim var 2023 Aralık ayında kürtaj oldum daha sonra kanamalarım ara ara sıklaştı sonra her ay adet olmaya başladım çok nadir ilaç içer oldum adet olmak için ama o kürtajdan sonra çoğu adet belirtilerim gitti benim 2024 Haziran ayından Aralık ayına kadar 18,19,20 sekmeden bu tarihlerde regl olmuşum inositol kullanıyordum ara ara 2 ay falan çok sıkı değerlendirdim bir kere de yumurtlama takibi için doktora gittim 1 yumurtam vardı sadece sağ tarafım zaten full PCO doktorun dediği gibi değerlendirdim çokta güzel çatladı ama olmadı ben bu sperm testini istedi diye beklerken regl oldum ilaca başlayacaktık testten sonra en son 19 aralıkta regl oldum Ocak 18 geldiğinde gebelik testim yoktu adet olmayı bekliyordum zaten ilaç için ovulasyon testim vardı eskiden kalma 2,3 tane falandı gebeliği onla öğreniyorlar diye yaptım pik yaptı ilk defa testim o günden öncesini pek hatırlamıyorum ama o pik yaptığı akşamı değerlendirdik tuttu 19 Aralık adet başlangıcı 18 Ocak test pik diğer adet zamanımda gördüm ve tamamen tesadüfen ben bilseydim böyle geç oluyor daha önce testleri asla bırakmazdımSonuçta hamile kalabilmişseniz eşiniz de gayet sağlıklıymış o zaman. Sizin döngüleriniz kaç gün sürüyor? Pik gördüğünüz zaman kaçıncı gün görmüştünüz hatırlıyor musunuz? Benim oldum olası regl dögülerim oynar 30,33,35,40 max 45 günde gelir ama muhakkak gelir yani öncesinde de çok baktırdım ablamda da pcos var genetik olduğunu biliyordum doktorlar hep sağlıklısın gayet demişlerdi. Ekim ayında beklenmedik bir kimyasal geçirdim o zaman aldım pcos tanısını ve üzüldüm biraz açıkcası şu anda da yaşam tarzımı değiştirmeye çalışıyorum biraz umarım bende sizin gibi bi kaç aya kadar hamile kalabilirim. Önümüzdeki ay için ilaç verdi doktor klomen tedavisi uygulayacak
Ama o zaman sonradan regl döngüleriniz 30 güne mi çıktı 19 Aralıkla 18 Ocak arasında bir ay var yani 29. Günde mi yumurtladınız o zamanŞöyle benim bir kürtaj geçmişim var 2023 Aralık ayında kürtaj oldum daha sonra kanamalarım ara ara sıklaştı sonra her ay adet olmaya başladım çok nadir ilaç içer oldum adet olmak için ama o kürtajdan sonra çoğu adet belirtilerim gitti benim 2024 Haziran ayından Aralık ayına kadar 18,19,20 sekmeden bu tarihlerde regl olmuşum inositol kullanıyordum ara ara 2 ay falan çok sıkı değerlendirdim bir kere de yumurtlama takibi için doktora gittim 1 yumurtam vardı sadece sağ tarafım zaten full PCO doktorun dediği gibi değerlendirdim çokta güzel çatladı ama olmadı ben bu sperm testini istedi diye beklerken regl oldum ilaca başlayacaktık testten sonra en son 19 aralıkta regl oldum Ocak 18 geldiğinde gebelik testim yoktu adet olmayı bekliyordum zaten ilaç için ovulasyon testim vardı eskiden kalma 2,3 tane falandı gebeliği onla öğreniyorlar diye yaptım pik yaptı ilk defa testim o günden öncesini pek hatırlamıyorum ama o pik yaptığı akşamı değerlendirdik tuttu 19 Aralık adet başlangıcı 18 Ocak test pik diğer adet zamanımda gördüm ve tamamen tesadüfen ben bilseydim böyle geç oluyor daha önce testleri asla bırakmazdım
Hamile değildim çünkü ovulasyondan hemen sonra koşa koşa test aldım yaptımAma o zaman sonradan regl döngüleriniz 30 güne mi çıktı 19 Aralıkla 18 Ocak arasında bir ay var yani 29. Günde mi yumurtladınız o zamanacaba hamileydiniz de o yüzden ovülasyon pik yapmış olabilir mi sonrasında gebelik testi yapmış mıydınız çok şaşırdım şu anda sizin hikayenizi dinleyince her kadın farklı şeyler yaşıyor gerçekten
![]()
İlk defa böyle gördüm onuda tamamen tesadüfen hamilelik testi niyetiyleHamile değildim çünkü ovulasyondan hemen sonra koşa koşa test aldım yaptımçıkmadı tam pik gördükten 8 gün sonra yine yaptım yine çıkmadı
ilk pik görüşüm olunca hemen arkadaşımada mesaj attım ya dedim hamileyim ya yumurtluyorum ben diye ben bu kadar geç yumurtladığımı düşünseydim testleri hiç hiç bırakmazdım
![]()
Normalde düzensizdi dkh kullandım 4 yıl bırakalı 2 ay oldu 28 gün hala düzenli devam ediyorO zaman takipte kalmaya devam edin biz pcoslular için döngü her zaman normal ilerlemiyor. Regl döngüleriniz kaç gün sürüyor? Benim 25. Günüm bugünde ısım yükselmedi hala. Sizin yumurtlamanız da gecikebilir belki.
Ayy kadım vücudu ne kadar karmaşık gerçekten birde pcos olunca çok daha zor çok şanslıymışsınız belki de önceki aylarda çatlayan yumurtanız erken çatlasa da kaliteli bir yumurta değildi bu kadar geç çatlaması yumurtanın kalitesini mi arttırdı acaba bende de galiba bu ay böyle olucak 2 gün önce gördüm aynı bu attığınız testteki gibi pik fakat eşim şehir dışındaydı bu pikten 3 gün öncesini değerlendirebildik sadeceHamile değildim çünkü ovulasyondan hemen sonra koşa koşa test aldım yaptımçıkmadı tam pik gördükten 8 gün sonra yine yaptım yine çıkmadı
ilk pik görüşüm olunca hemen arkadaşımada mesaj attım ya dedim hamileyim ya yumurtluyorum ben diye ben bu kadar geç yumurtladığımı düşünseydim testleri hiç hiç bırakmazdım
![]()
Şu an hamilesiniz o zaman değil mi? Kaç haftalık bebeğiniz?İlk defa böyle gördüm onuda tamamen tesadüfen hamilelik testi niyetiyle
Ne kadar güzel bi düzeni olması da güzel bişey bugün ısınızı ölçtünüz mü kaç çıktı bugün?Normalde düzensizdi dkh kullandım 4 yıl bırakalı 2 ay oldu 28 gün hala düzenli devam ediyor
Dün 35.8 bugün 35.9 yine şuanda sabit ilerliyor gibiNe kadar güzel bi düzeni olması da güzel bişey bugün ısınızı ölçtünüz mü kaç çıktı bugün?
Sperm kaliteli olursa 3 gün öncesinin tutma şansı var diyorlar :/ pik görmeden 2 gün önce yoğun akıntım oldu benim sulu dışarda hissedeceğim kadar bende ilaca geçecektimAyy kadım vücudu ne kadar karmaşık gerçekten birde pcos olunca çok daha zor çok şanslıymışsınız belki de önceki aylarda çatlayan yumurtanız erken çatlasa da kaliteli bir yumurta değildi bu kadar geç çatlaması yumurtanın kalitesini mi arttırdı acaba bende de galiba bu ay böyle olucak 2 gün önce gördüm aynı bu attığınız testteki gibi pik fakat eşim şehir dışındaydı bu pikten 3 gün öncesini değerlendirebildik sadecebakalım artık bu ay ümidim yok zaten öbür aya ilaç kullanacağım zaten
Bu derecelerde sabit ilerliyorsa bence siz 35,4 te yumurtlamışsınız gibi geldi bana yine de anlamak için bir döngüyü tamamlamak gerekiyor regl olana kadar ölçmeye devam edin. Bu arada nasıl ölçüm yapıyorsunuz? Sabahları yataktan kalkmadan aynı saatlerde dil altından yapılan ölçümler daha sağlıklı sonuçlar veriyor.Dün 35.8 bugün 35.9 yine şuanda sabit ilerliyor gibi
Evet yani eğer yumurtlamışsam tutma şansı var ısım yükseliyor ama hala geçen aya göre belirgin bir yükseliş yok. Geçen döngüde lh pikinden hemen sonra aşırı bi göğüs hassasiyeti yaşamıştım progesteron artışından dolayı olurmuş bugün 3. Gün hiçbir belirti yokSperm kaliteli olursa 3 gün öncesinin tutma şansı var diyorlar :/ pik görmeden 2 gün önce yoğun akıntım oldu benim sulu dışarda hissedeceğim kadar bende ilaca geçecektim
Gogus hassasiyeti bende her zaman olduğundan hiçbir şeye yoramıyorum onu yumurtlamadan 6 gün sonra bir kabızlık oldu bende 7. Gün şiddetli bacak ağrısı 8. Günde şiddetli bacak ağrısı 8. Günde test yapmıştım negatif sonra bir hafta ateşli şekilde hastalanıp yattım belirtiydi sanırım bunlar benim birde ilk pik görüşümdü daha önce hep pike yakın olurdu dün geçen senenin sonunda yaptırdığım hormon testlerine baktım pcos olunca lh fsh’nin 2 katı fazla çıkıyormuş bende lh 6 fsh 5 çıkmış bu bilgiyi bilmiyordum pco olunca sadece ulturasonda görüntü oluyormuş sağ tarafım full pcoEvet yani eğer yumurtlamışsam tutma şansı var ısım yükseliyor ama hala geçen aya göre belirgin bir yükseliş yok. Geçen döngüde lh pikinden hemen sonra aşırı bi göğüs hassasiyeti yaşamıştım progesteron artışından dolayı olurmuş bugün 3. Gün hiçbir belirti yok![]()
Benim hem sağda hem solda polikistik görünüm var aslında benim lh 7 fsh 5 çıkmış bu iki katı olayını bilmiyorum ama doktor progesteronun düşük hormonlarında da var pcos belirtisi dediGogus hassasiyeti bende her zaman olduğundan hiçbir şeye yoramıyorum onu yumurtlamadan 6 gün sonra bir kabızlık oldu bende 7. Gün şiddetli bacak ağrısı 8. Günde şiddetli bacak ağrısı 8. Günde test yapmıştım negatif sonra bir hafta ateşli şekilde hastalanıp yattım belirtiydi sanırım bunlar benim birde ilk pik görüşümdü daha önce hep pike yakın olurdu dün geçen senenin sonunda yaptırdığım hormon testlerine baktım pcos olunca lh fsh’nin 2 katı fazla çıkıyormuş bende lh 6 fsh 5 çıkmış bu bilgiyi bilmiyordum pco olunca sadece ulturasonda görüntü oluyormuş sağ tarafım full pco