Gebeliğe Hazırlık Ovulasyon Akıntısı Takibi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

yeya

Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
97
26
18
Kızlar selam. Aranıza yeni katıldım. Site kuralları hakkında pek bilgim yok. Yanlışım olursa düzeltin lütfen. Umarım konuyu doğru yere açmışımdır :)

Şimdi benim merak ettiğim konu şu;
Biliyorsunuz ki vajinal akıntımız bize bir çok ip ucu verdiği gibi,ovulasyon günümüzü de haber veriyor normalde. Ovulasyon gününde yumurta akı gibi şeffaf veya rakı beyazı diye tabir edebileceğimiz renkte , yapışkan,uzayan bir akıntı gelmesi gerekiyor. Ama ben o akıntıyı hayatımda sadece 1 kere fark etmiştim. Şimdi bu ay ile birlikte toplam 3 aydır gebe kalmak için uğraşıyorum. Haliyle akıntımı da kontrol ediyorum. Fakat yukarıda bahsettiğim gibi bir akıntı söz konusu olmuyor. Genelde rakı beyazı kokusuz , akışkan bir akıntım oluyor. Adete yaklaştıkça da rengi biraz daha beyazlaşıp kıvamı koyulaşıyor . Hic uzayan akıntı olmuyor. Acaba yumurtlamıyor muyum ? Veya benim gibi olmasına rağmen gebe kalanlar oldu mu ?

Bu arada 1 yıldır evliyim. Hormonsuz spiral kullanıcısıydım. Mayıs 2018 'de çıkardım. Mayıs/Haziran hüsran ile sonuçlandı. Temmuzu merakla bekliyorum (adete son 9)

merhaba canım o akıntıyı bende farkedemeyenlerdenim bende şurada bekleyeyim :)

Herkeste bir olmazmış ama ben 1 kere görmüştüm demek ki oluyor diye düşündüm şimdi hiç görmemek şüphe uyandırıyor :)
yumurtlama günlerine yakın akıntım çoğalıyor ama öyle yapışkan elastik bir yapısı olmuyor cnm

Evet benim de öyle . Bir de yumurtlama günlerinde sivilcelenme yaşıyorum sizde de oluyor mu ? Regl yerine yumurtlama zamanı oluyor bende
evet canım bende de hiç regli zamanı çıkmaz regliden yaklaşık 1 hafta sonra aşırı derecede sivilce çıkmaya başlar regli zamanı yaklaştıkça gider hepsi

yumurtlama günlerine yakın akıntım çoğalıyor ama öyle yapışkan elastik bir yapısı olmuyor cnm

Yaşınız kaç? Bence yumurtlama oluyordur ama bu herkste akıntı olacak anlamına gelmiyor. Benim mesela hiç ovulasyon testkerine gerek yok ağrımda olur o gün yoğun akıntım da olur anlarım her ay olur.
Ama çok kişide duydum akıntısız ovulasyon testleriyle deneyip hamile kalanı.
Önerim ovulasyon testi ile denemeniz.
Yada bir kaç ay daha deneyip dr a gidebilirsiniz yumurta takibi için.

24 yaşındayım cnm bazen o günlerde kasıklarımda batma falan oluyor akıntımda oluyor ama yapışkan elastik tarzda değil her zamanki akıntı.gibi oluyor bu 9.. ayımiź denemeye başlayalı 1 yıl dolunca olmazsa gidicem zaten doktora kontrole gittik eşimde bendede bir sıkınti çıkmadı

Ben de gecen ay adetten 2 gun sonra beyazımsı akinti geldi. Ama denk gelmedi biz akintidan 3 gun sonra denedik. Tabi tutmadi. Bu ay akintim dün geldi beyazımsı. Tabi yoğun değil çamaşırda görüyorum ve cok az ıslaklık oluyor. Herkesin bence ovulasyon dönemi farkli olabilir. Bence sen adet bitince 2 gunde bir dene. Nasibi Allah verir de. Sperm icin de 2-3 gun canli kalıyor deniyor. En azindan akıntı kollayıp kacirmamis olursun.

26 yaşımdayım bende. Akıntı olayını artık hiç anlayamıyorum çünkü adetten 1 hafta sonra başlayıp tekrar adet olana kadar devam ediyor aynı şekilde. Kestiremiyorum tam ovulasyon ne zaman diye. Sanırım dediğiniz gibi ovulasyon testi almak mantıklı olacak

Adet bitiyor. Ertesi gün temizlenip denemeye başlıyorum. 1 gün ara ile deniyorum. Fakat 2 aydır tutmadı. Bu Temmuz ayı üçüncü denememi yaptım. Adetime 1 hafta var bakalım bekliyorum ama hiçbir belirti yok tabi her zaman olan şeyler var. (Bu arada hormonsuz spiral kullanıyordum mayısta çıkardım sonra denemeye başladım)

Sizin daha önce doğumunuz oldu mu ? Ria(rahim içi araç) şeklinde korunma yöntemi daha önce Doğum yapmış kadınlara önerilen bir korunma yöntemidir. Hormonlu olsun olmasın

Akıntı bende de olmuyor ama üç kez gebe kalabildim

Sizin daha önce doğumunuz oldu mu ? Ria(rahim içi araç) şeklinde korunma yöntemi daha önce Doğum yapmış kadınlara önerilen bir korunma yöntemidir. Hormonlu olsun olmasın
Hayır doğumum olmadı.Kürtajım vardı. Spiral daha önce doğum yapmamış kadınlarda da kullanılıyor. Vücut kabul ederse sorun yaşamıyorsun (benim kabul etti) Kabul etmezse zaten kayıyor ve çıkarıyorsun. Babam doktor ve kürtaj olurken doktoruma kendisi söylemiş spiral takılmasını. Uyandığımda takılmıştı. Bir sorun yaşamadık. Çok sakıncalı birşey olsaydı doktor adam kendi kızına taktırmazdı bence :)))))

Denedim canım bu ay adetim biter bitmez başladım 1 gün ara ile yumurtlama gününe kadar denedim. En son ayın 15inde (takvime göre yumurtlama günümde) denedim. Ve sonra kestim. Bugün regl olmam gerekiyordu olmadım. Test yaptım çok çok silik cıktı ikinci çizgi. Yarın sabah idrarı ile tekrar test yapacağım. Ama umutluyum :))) Demek ki yapışkan yumurtlama akıntısı görmeden de yumurtlama olabiliyormuş. Kendi sorumu kendim yanıtlamış oldum galiba :)))

merhabalar bebek istemiyle doktora gittim hormon sonuçlarımda birşey olup olmadığını söylemedi ama ultrason muaynesinde pco olduğunu söyledi kilo fazlam adet düzensizliğim ve tüylenme gibi belirtilerim yok daha sonra adetim bitti başka doktora gittim pco yok fazla yumurtan var dedi ben tedbir amaçlı hsg çektirdim tüplerim açık çıktı şimdi pco var mı yok mu bilmyorum ama ilk gittiğim pco var diyen doktor klomene başlatmıştı hapım bitti adetin 10. günü gittim 2 adet 17mm yumurtam oluşmuş ertesi gün saat 11.00 da ovitrelle çatlatma iğnesi yaptırmamı söyledi iğneyi ctesi yaptırdım adetin 10. gününden pazar güne kdr şiddetli kasık ağrım oldu ama hiç yumurtlama akıntım olmadı ateşim iğneden 2 gün sonra yükseldi bu durumda çatlama oldu mu bilemedim akıntı olmaması yumurtlama olmadığına işaret midir

Akıntı olmaması yumurtlama olmadığı anlamına gelmiyor merak etmeyin bazen az miktarda olup dışarı fazla akmadığı oluyormuş öyle öğrendim

Akıntı olmaması yumurtlama olmadığı anlamına gelmiyor merak etmeyin bazen az miktarda olup dışarı fazla akmadığı oluyormuş öyle öğrendim

cevap verdiğin için çok teşekkür ederim iğneye rağmen çatlama olmadı diye çok üzülmüştüm umarım hamile kalırım. 13. günüme kadar ateşim 35,6 ve 35,8 arasında değişiyordu 13. gün yani iğneden 48 saat sonra 36,5 oldu ve şimdi 36,1 lerde ddevam ediyor 36,5 tan 36,1 e düşmesi problem teşkil ediyor mu yoksa 35,8 den büyük olduğu için hala gebelik ihtimalim va rmı bilgin varsa cevaplarsan çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…