• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
ben en son hormon kontrollerimi adetimin 4. günü yaptırdım. bu değerlere göre klomen başlandı. düzensizlik gördüm dedi. sizler yorumlayabilir misiniz deneyimleriniz varsa.. ben daha önce hiç baktırmadımda..
Canım daha önce estradiolu biri sormuştu yine cevaplamıştım sana da söyleyeyim. Doktorum bana her birini detaylı anlatmıştı tahlil aşamasında. Bu seks hormonlarından biri. Öncelikle doktorun doğru söylüyor. estradiol yüksekse yumurtalıklarda bir problem vardır ve bu gebe kalamamaya hatta gebe kalmak için kullanılan ilaçların işe yaramamasına sebep oluyor.Mesela erkeklerde de bu hormon var ve memesi büyüyen erkeklerde hep bu hormon yükselmiş oluyor. Bir de bu hormonun yüksek çıkması kadınlarda erken menopozun belirtisi olabilir. Fakat bu hormonun yükselmesinde pek çok farklı sebep etkili olabilir doktorunun sana tedavi uygulaması gerekiyor.

Kuzum adet sonunda vücut bir yumurta atarmış bir de normal yumurtlama döneminde atarmış. Biz bu ay Fit mutlu anne Fit mutlu anne nde gördük ki adet sonunda gerçekten de vücuttan yumurta atılıyor. O bu ay ovü. testiyle düzenli takip etti. Sonra da normal yumurtlama zamanı yumurta attı. Ve şuana kadar tekrar atmadı. Benim de bildiğim kadarıyla adetin son günü ve sonrasında gün aşırı değerlendirme en doğrusu. bir de boşalma olmayan günün sabahında verim artıyormuş.yani sabah erken saatlerde. yine son yıllarda bilim adamlarının araştırmalarına göre ilk ilişkiden bir süre sonra olan 2. ilişkide olan boşalmada spermler daha ileri hareketliliği yüksek seviyede oluyormuş.
Çok sağol canım benim.

O kadar üzgünüm ki... Tek dileğim Rabbim tez zamanda sağlıklı bir gebelik versin :KK19:

Canım senin şu pozitif olma durumuna bayılıyorum Allah esirgesin seni maşallah sana:KK19:

Canım biz de kendimiz talepte bulunduk aşılamayı yoksa doktor bir kaç ay daha klomen deneyeelim diyordu.Ama talep edince tamam dedi ve rapor çıkardı bana. Bence sizde bir iletişim kopukluğu var ya ilerde kullandıracağım olmazsa dedi doktorun sana ya da reçete yazmayı unuttu. bir görüş doktorunla muhakkak çünkü reçetesiz satılan ilaçlar değil bunlar.
Eczaneden sabah femarayı aldım 140TL'ye.Hiç reçete vs sormadılar enteresan bir şekilde.Doktor da sanırım vereceklerini bildiği için rahattı.Son alışım olsun diye diye aldım bakalım :KK16:.Her şeyin zamanı var hayırlı sağlıklı zamanda olsun inşallah :KK200:

Eczaneden sabah femarayı aldım 140TL'ye.Hiç reçete vs sormadılar enteresan bir şekilde.Doktor da sanırım vereceklerini bildiği için rahattı.Son alışım olsun diye diye aldım bakalım :KK16:.Her şeyin zamanı var hayırlı sağlıklı zamanda olsun inşallah :KK200:
Kuzum femara sgk nın geri ödeme listesinden çıkarılmıştı. Belki de reçetesiz satılabilen bir ilaçsa nasılsa indirimli alamayacağın için yazmamıştır

kızlarrr selam nasılsınız? ben galiba kendimi her şeye hazırladım bugün test yapmadım. 13'ü bat taraihim. 4 günüm kaldı.bekleyeceğim ama test yapmayacağım. adet olacağımı hissediyorum göğüslerim çok acıyor ara ara alt karın ve kasık ağrım oluyor. eşime de negatif dedim canımız sağolsun dedi çok rahatladım o yüzden adet olmazsa pazartesi günü kan veririm bakarım duruma göre. kızlar bir şey olmuyorsa güzelleşiyordur

kızlarrr selam nasılsınız? ben galiba kendimi her şeye hazırladım bugün test yapmadım. 13'ü bat taraihim. 4 günüm kaldı.bekleyeceğim ama test yapmayacağım. adet olacağımı hissediyorum göğüslerim çok acıyor ara ara alt karın ve kasık ağrım oluyor. eşime de negatif dedim canımız sağolsun dedi çok rahatladım o yüzden adet olmazsa pazartesi günü kan veririm bakarım duruma göre. kızlar bir şey olmuyorsa güzelleşiyordur
Kesinlikle öyle canım benim. Emin ol senin için de herşeyin en güzelini hazırlıyor Rabbim :KK5:

Herkese merhaba 30 eylülde aşılama yaptırdım. 10. gündeyim pazartesiyi bekliyorum test için. Fazla umudum yok gibi öyle hissediyorum. Hemen hemen bütün yorumları okudum.Takipteyim sizi. İnş burdaki herkesin kucağı sağlıcakla dolsun.

Herkese merhaba 30 eylülde aşılama yaptırdım. 10. gündeyim pazartesiyi bekliyorum test için. Fazla umudum yok gibi öyle hissediyorum. Hemen hemen bütün yorumları okudum.Takipteyim sizi. İnş burdaki herkesin kucağı sağlıcakla dolsun.
Canım hoşgeldin aminnn Rabbim sana da nasip etsin. Ben de aşılama ile ilk denemede hamile kaldım şimdi ikizlerimi bekliyorum. Aşılamanın 11. günü dayanamayıp erken gebelik testi yapıp pozitif görmüştüm. Sonra aynı gün kanda da çıkmıştı pozitif olduğu . Olumsuz düşünme. ben de çok korkuyorum ve olmayacağını düşünüyordum ama Rabbim olsun dedi ve oldu. Hatta ben istedim bir göz Rabbim verdi ikiz göz. Umudunu yitirme

Canım hoşgeldin aminnn Rabbim sana da nasip etsin. Ben de aşılama ile ilk denemede hamile kaldım şimdi ikizlerimi bekliyorum. Aşılamanın 11. günü dayanamayıp erken gebelik testi yapıp pozitif görmüştüm. Sonra aynı gün kanda da çıkmıştı pozitif olduğu . Olumsuz düşünme. ben de çok korkuyorum ve olmayacağını düşünüyordum ama Rabbim olsun dedi ve oldu. Hatta ben istedim bir göz Rabbim verdi ikiz göz. Umudunu yitirme
Maaşallah size darısı hepimize olsun.sağlıcakla alın kucağınıza inş. Dediğin gibi Allah'ın ol demesi yeter. Bakalım hayırlısı inş. 11erken olur düşüncesiyle test yapmak istemedim.

Hakkın varsa sağlık olarak ve psikolojik olarak da çok etkilenmiyorsan yine aşılama yaptır canım
Bu ayda yaptırıyorum canım doktorumla konuştum. Olmazsa bu da eğer tekrar konuşacağız. Lütfen olsun artık. Yumurta kontrolü için jinekoloğa git aşılama için merkeze git. Sürekli bir koşturmaca devir daim içindeyiz. Hayırlısı olsun ne diyelim.

LaRisaCca LaRisaCca olite olite M MiyavKedi @rengarenk44 asli1993 asli1993 Fit mutlu anne Fit mutlu anne kızlar birşey soracaktım. Yumurta çatlaması ayda sadece bir kez mi oluyor. Yoksa farklı boyuttaki yumurtalar farklı günler de çatlayabiliyor mu? Dünden beri yanlarımda ağrı var, takvimde de dün yumurtlama günü görünüyordu. Ama ovulasyon testinde çizgi çok koyu çıkmadı. Regl den sonra gün aşırı hep değirlendirmeye çalışıyorum. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Ben ovulasyon testi kullandım canım ama sadece takvimin gösterdiği zamanlarda koyuluğu yakaladım. Aşağı yukarı tuttu zamanı. Onun dışında yapmadım başka ama okuduğuma göre bazı kadınlarda adet başlangıcına yakın tekrar yumurtlama olabiliyormuş.

Bu ayda yaptırıyorum canım doktorumla konuştum. Olmazsa bu da eğer tekrar konuşacağız. Lütfen olsun artık. Yumurta kontrolü için jinekoloğa git aşılama için merkeze git. Sürekli bir koşturmaca devir daim içindeyiz. Hayırlısı olsun ne diyelim.

Ben ovulasyon testi kullandım canım ama sadece takvimin gösterdiği zamanlarda koyuluğu yakaladım. Aşağı yukarı tuttu zamanı. Onun dışında yapmadım başka ama okuduğuma göre bazı kadınlarda adet başlangıcına yakın tekrar yumurtlama olabiliyormuş.
Canım pes etmek yok bende adeti bekliyorum inşallah yarın olurum yoksa 3.gun hafta sonuna denk gelecek stresli bir dönemden geçiyoruz ama bunun mutluluğunu yasiyacaz insallah

Back