Oturdum ağlıyorum kistim varmışş

amin inşallah canım acaba over kistiyle gebe kalan varmı?

:)))
öyle gereksiz üzmüşsünki kendini

over kisti bekar bayanların 1/3 ünde vardır..iyi huylusu kötü huylusu diye bişey yoktur canım...myom ya da ur dur kötü huylusu olan...

ben de 1,5 yıllık evliyim aralıkta bir düşüğüm oldu hamile kaldığımda bende de kist vardı...hatta ultrasonda bebeğimle birlikte gördüm...doktorum doğumda hepsinden kurtulacaksın dedi...ve over kistleri bazen kendiliğinden bazen doğum kontrol hapı ile kolayca yokolur...ben üniversitede ve göreve ilk başladığım yıl 2 kez doğum kontrol ilacı ile erittim kistlerimi...

sende de muhtemelen daha önce birsürü olup olup yokolmuştur...onun için hiiiiiiç canını sıkma...ben ilk öğrendiğimde üniversite öğrencisiydim ve inanamamıştım insan ur gibi kanser gibi bişey zannediyo ama 2 aylık tedavi ile kurtuldum..geçen tekrar bebek düşündüğüm için doktora gittim 2,5 cm lik bi kistim varmış doktorum ilaç bile vermedi muhtemelen adetle atarsın dedi...

o kistlerin çoğu da çatlamayan yumurtalarımız canım onun için hiç canını sıkma ha biraz büyük bir kaç ay doğum kontrol hapı kullanman gerekebilir...polikistik over (pko) ile hamile kalan bile var...üzülme olur mu değmez hastalık değildir bu kistler..bak ben kistli kistli hamile kaldım ve bebeğimi kaybetmemde hiç bir bi etkisi yoktu....için rahat olsun doktora bi git bakalım...

olumunekankayizsmilekankim güzel haberlerle döneceksin ins ben inaniyorum :1huglumunekankayizsmile

olumunekankayizsmilekankim güzel haberlerle döneceksin ins ben inaniyorum :1huglumunekankayizsmile

inşşşahh kankim yaaa 1 ay dogum kontrol hapı kualalndım..işte haftaya bakcak ultrasyonda bide sogan suyu içtim..4 adet gibi olduu...bidahada olamdı kanamaaCADIARZU

inşşşahh kankim yaaa 1 ay dogum kontrol hapı kualalndım..işte haftaya bakcak ultrasyonda bide sogan suyu içtim..4 adet gibi olduu...bidahada olamdı kanamaaCADIARZU
kaydirigubbakcemile5bende yaptim canim sogan suyunu adetim ilk defa 10 gün gecikmisti ozaman yaptim sonraki aylar yine ayni tarihinde olmaya basladim ins sendede ise yaramistir kistinden kurtulursun biran önce öpüyorum canimolumunekankayizsmile

adetin düzenli olması ne anlama geliyor yani ii bi faktörmü:S

adetlerin düzenli olması genellikle (genellikle diyorum çünkü zaman zaman tersi de olabiliyor) yumurtlamanın düzgün olduğunu gösterir...Pko ( polikistik over) olan bayanların çoğunun adet düzensizliği vardır yani her ay düzenli yumurtlamazlar...ya da düzenli yumurta çatlaması olmaz...adetin düzenli olması beynin ve vücut fonksiyonlarının normal çalışmasının göstergesi olabilir..çünkü yumurtlama aslında beyinle ve beyindeki salgılarla ilgilidir onun için gebelikte ve adette stress, depresyon vsvs etkenler önemlidir...bu yüzden hamile kalmak istiyorsanız çok kafanıza takıp düşünmeyin, oluruna bırakın denir...

ha düzenli olması kesinlikle sorun olmadığı anlamına gelmez tabiki ama göstergesi sayılabilir...tabi bunu en iyi sizi tanıyan doktorunuz bilir...ben üniversite zamanlarından beri kistlerle uğraşmış ve bir bebek kaybetmiş birisi olarak şimdilik bu kadarını söyleyebilirim...söylediğim gibi bunu en iyi doktorunuz bilir...zemuszemus

mesela ben kistlerim varken 3-4 ayda bir adet görüyordum...sositososito şimdi gün sekmiyo...

canım sen yasmini günde kaç kez kullandınbilmiyorumkismile

yasmin ve tüm doğum kontrol hapları günde 1 kez alınır canım ben unutmamak için yatağımın başucuna koyup yatmadan önce alıyordum...2 kez kist için kullandım..evlendiğim de de 4 ay korunmak için...

ayyy hem de nasıl 3*4 ayda bir 10 gün 15 gün sürüyodu... kafayı yedirtiyodu yani... ben diane 35 kullandım çok şükür şimdilik yok diyo doktorlar ama tabi pco da tekrarlama riski yüksek maalesef...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…