amin inşallah canım acaba over kistiyle gebe kalan varmı?
:)))
öyle gereksiz üzmüşsünki kendini
over kisti bekar bayanların 1/3 ünde vardır..iyi huylusu kötü huylusu diye bişey yoktur canım...myom ya da ur dur kötü huylusu olan...
ben de 1,5 yıllık evliyim aralıkta bir düşüğüm oldu hamile kaldığımda bende de kist vardı...hatta ultrasonda bebeğimle birlikte gördüm...doktorum doğumda hepsinden kurtulacaksın dedi...ve over kistleri bazen kendiliğinden bazen doğum kontrol hapı ile kolayca yokolur...ben üniversitede ve göreve ilk başladığım yıl 2 kez doğum kontrol ilacı ile erittim kistlerimi...
sende de muhtemelen daha önce birsürü olup olup yokolmuştur...onun için hiiiiiiç canını sıkma...ben ilk öğrendiğimde üniversite öğrencisiydim ve inanamamıştım insan ur gibi kanser gibi bişey zannediyo ama 2 aylık tedavi ile kurtuldum..geçen tekrar bebek düşündüğüm için doktora gittim 2,5 cm lik bi kistim varmış doktorum ilaç bile vermedi muhtemelen adetle atarsın dedi...
o kistlerin çoğu da çatlamayan yumurtalarımız canım onun için hiç canını sıkma ha biraz büyük bir kaç ay doğum kontrol hapı kullanman gerekebilir...polikistik over (pko) ile hamile kalan bile var...üzülme olur mu değmez hastalık değildir bu kistler..bak ben kistli kistli hamile kaldım ve bebeğimi kaybetmemde hiç bir bi etkisi yoktu....için rahat olsun doktora bi git bakalım...