Oturacağınızı alamıyorsanız almak için ev alınır mı?

merhaba,burada Şubat Ayında konu açmıştım. eski bir ev var,içine bayaa tadilat yapmamız gerekiyor. yeni evlerin fiyatları çok yüksek vs. alsam mı alsam mı dedim. alma diyen de oldu ama al diyen çok oldu. aldım,tadilat yaptırdım çok da güzel oldu 0 evlerin bile üzerinde oldu... 600 e aldım hatta,1 aya kalmadan ev fiyatları patladı..krediler kısıtlandı. aldığım,yaptığım yanıma kar kaldı.. hem de 100 peşinatım vardı,tadilat falan hepsi kk borçlanarak yaptık..
alınmış alınmıştır diyorum,alın kaçırmayın..
yan dairem 1400 e satılıyor şuan hem de tadilatsız..

Kendi işimiz sağlık sektörüne yönelik toptan gibi enflasyonun düzeleceğine pek ümidi yok diyeyim biraz borçlanalım diyorum kafamı takıp uyku kaçıracak bir borç istemiyorum diyor eldeki ile alabilirim diyor oldu olası kredilere mesafeli. Benim zorumla ticari kredi çekti mal aldı aldığı onda bile saçıma beyazlar düşüyor senin yüzünden diyor
ev sahibi %125 yapmıştı zam şimdi yine eridi kiralar karşısında bize yaptığı pandemi başında cesur olanlar gerçekten çok iyi yaptı kazandı. Şuan o kredi miktarları insanlar için kiradan az nasip sanırım

Oturduğunuz ev kira mı?
Almak istediğiniz evde neden oturmak istemiyosunuz?

Kiralar insanın daha çok uykusunu kaçırıyor. Evlendim 1 yılda 3 ev değiştirdik, ilki lojmandı sonraki ev satıldı, sonraki evimiz bir şirkete aitti çok rahattık, o zamanlar bu kadar hızlı artmıyordu tabi kiralar. Bir yıl hiç zam yapmadılar. O rahatlıkla biz 6 yıl oturduk. Sonra ev alıp çıktık. Şimdi özellikle kredi çekip ev alınca taksitin her yıl aynı kalıyor, ama ev kiraları sabit değil. Borçlanmaktan korkmayın. En kötü satıp borcunu kapatırsınız kiraya çıkarsınız.
O ev de eğer içi falan iyiyse taşınabilirsiniz de. Biz kaç yıl sonra fiyatlar inmez ama sabit kalırsa onu satıp daha büyüğünü alırsınız.

Bende ev aldığımda bütçemin yettiği kadarı ile almıştım. O zamanlar oturduğum ev 125 bin civarı idi aldığım ev 80 bin tl ydi. İçerisine eşya koyduk ve eşyalı olarak kiraya verdik. Şimdi oradan aldığımız kira ile oturduğumuz evin kirasını karşılıyoruz. Bugün satmaya kalksam evin değeri 1 milyona yaklaştı.

yeni konut kredisi sıfır evleri kapsıyor ama. bir şekilde almanızı öneririm farklı şehir bile olur ev zamannla kendini amorti edecektir mesela benim yaşadığım şehirde 500-600e 1+1 evler var kiraları 4-5 bin. 500 bin kredinin ödemesi de 5 bin. zaten zamanla kendi kendini ödeyecek hatta size ekstra bile bırakacaktır. belki oturamazsınız ama en azından durduğu yerde değerlenen bir malınız olur. Şimdi 5 bin olsa kira seneye tufeye göre min %60 zam hakkınız olur yani 1-2 sene sıkıntı yaşarsınız sadece. ama imkan varsa oturacağınız bir evi alın

Bence alınır. Benzer bir yatırımı biz yapmıştık beş sene kadar önce. Uygun şekilde aldığımız daireyi ciddi bir fiyata sattık daha sonra istediğimiz büyüklükte ve semtte ev aldık.
Orayı zamanında almamış olsaydık mümkün olmazdı Şuanki durumumuz.

Merhaba, ev alabildiniz mi?

Merhaba, ev alabildiniz mi?
Merhaba yeni gördüm epeydir siteye giremedim o evi arkadaşına sattı mal sahibi ilana çıkmadan.
Haziranda Eskişehir de bir ev baktık istanbul kiralarına yaklaşmıştı kapora verdik ama iskan sorunu vardı sitenin iptal ettik
Ağustosta ev sahibimiz yüzde 125 zam oranını beğenmeyince iki senedir böyle yapıyoruz evi satışa çıkardı. Eşim apar topar bir ev beğenmiş nasıl alındı bilmiyorım şimdi aldığımız kişi geniş kullanmak için iptal etmiş yapılırken odayı biz tekrar o odayı yaptırıyoruz çok şükür ay sonu geçeriz inş. Bekledikçe olmayacaktı sanırım şimdi yine krediler düşecek diyorlar ama bu kez fiyatlar fırlayacak.

Hayırlı olsun ,sağlıkla oturun

Hayırlı olsun, emlak fiyatları aldı gitti zaten, alınmış alınmıştır. Güle güle oturun
ev sahibi öyle psikolojimi tüketti ki emlakçısı bi yandan mayısa kadar süremiz olduğu halde normalde yıllardır sorgulardım şuan sağlamlığı sokağı site olmayışı aklıma gelmedi tabi ki inş sağlamdır da kimseyi Allah darda koymasın teşekkür ederim daha iyileri sizlerin olsun

Merhana kiranız kaçtan kaça çıkmıştı

4000 den 15 dedi bizde 10 üzerine çıkamayacağımızı belirttik satmaya karar verdi. 2 senelik kiracıyız önceki sene de yüzde yüz üzerine yapılmıştı
Burada okuduklarım kadarıyla evi satsa bile yeni alıcının ihtar çekmesi işe 6 ay süreniz varmış sonrasındada çıkmam derseniz alan kişinin ihtiyacını kanıtlaması gerekiyormuş mahkeme 1-2 yıl sürer diyenler var bunu düşünmediniz mi o arada 1.20 kredisi çıkardı belki öyle alırsınız. Siz şimdi krediyle mi aldınız kaçtan ne kadar çektiniz

Süremiz var ama emlakçı tacizi sadece tek gün ev gösterebilirim dedim görmek isteyenler oldu. Resim çekin olmamış video çekin yazı asın yok kredi çekmedik biz kredileri beklemeyi düşündük ama bu kez fiyatlar da artacaktı. Site istedim çocuklar için ama okullarına yakın olması daha çok ağır bastı
Bu sene istediğini versek bile kira da sonu yoktu çünkü evini gerçekten villaların yüzde 50 si eder diye yarıştırıyor sıradan evini 7.5 milyona koydurdu ilana 15 senelik evi 2+1 sıradan bi apartman

Ne şehirmiş yaaaa, bizde şu an sıfır evler 4.5 milyon civarı. Pes vallahi

7.5 mu yuh gerçekten kirası 15 eden ev 7.5 etmez 4.5 dese anlarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…