Ayni durumdayimEvet, Özel bankadan 1 milyon kredi için 2.6 milyon geri ödeme istediler.
Bu kampanya malesef iyilik mi kötülük mü belli değil. Kime yaradı belli değil.
Aslında sıfır olana gücümüz yetecek eğer müteahhit evin fiyatının tamamını krediye uygun şekle getirirse. Ama çoğunun kredisi 500 bin ile sınırlı. 500 bin kredi çekerek 2 milyonluk evi alabilecek olsaydım zaten şuan kampanyadan yararlanmaya çalışmazdım hatta çoktan ev sahibi olmuştum. Bizim için cazip yanı vadenin 180 ay olmasıydı ama hiçbir anlamı kalmadı. 3 gündür kafamı meşgul ettiğime yanarım.
Eşiniz borçtan mı korkuyor almak mı istemiyor acaba? Kredi taksitleri sabit kalıyor. Biz aldığımızda taksitimiz 4,500 TL idi, aldığımız sitede kiralık evler 2500 TL idi. Şimdi kiralar 6-8 bin arası değişiyor.Teşekkür ederim borçlanmadan olmayacak sanırım çocuklar daha da büyümeden. Eşim hep borçtan korktu yoksa Çamlıca da evlendiğimiz de 2008 de 150 bin daireler için yalvarmıştım. Pandemi de öyle yine korktu hep nakit ile alma taraftarıydı ama nakit de birikirken sürekli artan bi piyasa
Eşiniz borçtan mı korkuyor almak mı istemiyor acaba? Kredi taksitleri sabit kalıyor. Biz aldığımızda taksitimiz 4,500 TL idi, aldığımız sitede kiralık evler 2500 TL idi. Şimdi kiralar 6-8 bin arası değişiyor.
Evet o korkaklığını yaşıyoruz şuan hep nakitle almak istedi belki kendince haklıydı sabit gelir varken şimdi de pandemi süreci korku yarattı bizim sektörü çok vurmasa da uzun süreli bankaya borçlanmak korkutuyor sanırım. 1.99 veren bankadan alsa kredi oturacağımızı da alabiliriz ama bu kez faiz çok yüksek diyor. İki yere kira veriyoruz biz iş yeri ve ev. İki çocuk okul masrafları çocuklar küçükken çıkarmak mantıklıymış aslında aradan ama bu kadar artışı öngöremedik. Birçok arkadaşımın ev kredisi sizin gibi oldu kiranın çok altında kaldı. İmkansız ama ülkede ki yabancılar giderse konutlar düşer mi diyor.Eşiniz borçtan mı korkuyor almak mı istemiyor acaba? Kredi taksitleri sabit kalıyor. Biz aldığımızda taksitimiz 4,500 TL idi, aldığımız sitede kiralık evler 2500 TL idi. Şimdi kiralar 6-8 bin arası değişiyor.
O kadar aynı durumdayız ki benim anlamadığım 0.69 a uygun olmayan evlerini yüzde 30/40 fiyat artışı yaptılar dalga geçer gibi favoriye aldığım ilanların yüzde 80 i öyle hem vergi kaçırıyor adamlar hem kafasına göre piyasayı arttırıyor. Bizde bu kredi artmadan anlaştık sonra ilanı pasife çekti telefonlarımızı açmadı +1 milyon da fiyat koymuş.Alabiliyorsanız alın hiç düşünmeden. Çünkü fiyatlar sürekli yükseliyor. Ve satanlar sürekli yukarı yönlü fiyat güncellemesi yapıyor. Biz de almaya çalışıyoruz. Tam anlaşıyoruz kredi işlemlerine başlayacağız ev sahibi fiyatı güncelliyor. Çok sinir bozucu bir durum var ev piyasasında.
Yaklaşık 1 yıldır ev bakıyorum sarı siteden. Favorimdeki evler satılmıyor ama sürekli fiyat güncellemesi var. Bu kampanya sonrası hiç olmayacak evlere bile 500 bin zam yaptılar. Sifir alamayız zaten ama 2. El bile olmuyor.Evet o korkaklığını yaşıyoruz şuan hep nakitle almak istedi belki kendince haklıydı sabit gelir varken şimdi de pandemi süreci korku yarattı bizim sektörü çok vurmasa da uzun süreli bankaya borçlanmak korkutuyor sanırım. 1.99 veren bankadan alsa kredi oturacağımızı da alabiliriz ama bu kez faiz çok yüksek diyor. İki yere kira veriyoruz biz iş yeri ve ev. İki çocuk okul masrafları çocuklar küçükken çıkarmak mantıklıymış aslında aradan ama bu kadar artışı öngöremedik. Birçok arkadaşımın ev kredisi sizin gibi oldu kiranın çok altında kaldı. İmkansız ama ülkede ki yabancılar giderse konutlar düşer mi diyor.
Bu denk gelen evde giriş kat balkonsuz dün çok olumluydu bu sabah kalkmış acaba elden çıkarabilir miyiz alınca diyor
O kadar aynı durumdayız ki benim anlamadığım 0.69 a uygun olmayan evlerini yüzde 30/40 fiyat artışı yaptılar dalga geçer gibi favoriye aldığım ilanların yüzde 80 i öyle hem vergi kaçırıyor adamlar hem kafasına göre piyasayı arttırıyor. Bizde bu kredi artmadan anlaştık sonra ilanı pasife çekti telefonlarımızı açmadı +1 milyon da fiyat koymuş.
Alınmış alınmıştır, sakın kaçırmayım. Çok değil. İki yıl sonra evin fiyatı aldığınızın iki katına çıkar. Vakti gelince satar istediğiniz evin peşinatı yaparsınız. Benim 2013te 115bine aldığım evin fiyatı şu an 2.5 milyon be ben şu an asla bunu satmadan başka bir ev alamam. Hatta şu an site içi bir ev bakmaya başladım, bunu satıp üzerini krediyle tamamlayacağım. Bugün alabildiğinizi yarın kesinlikle alamıyorsunuz bu ülkede.Merhaba arkadaşlar
Fikir verebilir misiniz kira da iken ev almak gücümüz oturacağımız eve yetmiyor yeni kredi oranına şartlar uysada peşinat var ama baktığım tüm evlere maksimum 500 kredi çıkıyor yeni evim kampanyasında.
Oturduğumuz bina da yüksek giriş satılıkmış en kötü bütçemizi buraya yatıralım diyor eşim.
2+1 ve Amerikan mutfak 7/8 senelik bir daire mevkisi sakin vs. İl İstanbul sarı siteye göre uygun gibi. 2 çocuğum var 12 ve 6 yaş şimdi olmasa da ileri de odaları ayrı olmalı aynı cinsiyet değiller.
Hiç birşey alamamaktansa eşimi mi dinlemeliyim aslında onun hiç takıntısı yok 15 senedir ben ve çevreden dolayı alıp aradan çıksın diyor. Senelerdir krediye bulaşmayalım dedik biz biriktirdik onlar uçtu.
Bizim birikim eridi. Türkiye de konut düşecek diyen bazı ekonomistler olsa da bu mümkün değil gibi onları da dinleyerek kaldık zaten.
Maalesef uzun zamandır bankalar 500ün üzerinde konut kredisi vermiyor. Şimdiye has değilKampanyadan önce 300den fazla vermiyorlar mıydı? Bankacı bana 300 ile sınırlandırdık dedi. Önceden daha çok veriyorlardı bence, şimdi bu kampanyadan dolayı veremiyorlar, ben öyle anladım.. ama güya orta gelirli için ama yine zengine yaradı yine zengine yaradı ben anlamıyorum
Çok haklısınız işte tek atımlık kurşun derler ya bir hamlelik durumumuz var. Birde 2009 da eşim abisinin alıp ödeyemediği yeri aldı o dönem bende düşündüm alınan kaybedilmez diye Çerkezköy Tekirdağ idi. 5 sene hem kredisi hem abisini ödedik içinden çeşit çeşit kiracı geçti 2013 de yatırdığımız paranın da çok altında güç bela sattık. Tabi dönem farkı. Biz başka şehirdeyiz yarım bırakıp kaçmıştı siteyi yapan kişi. O zaman o ev 50 ye mal olduysa İstanbul da Çamlıca 150 idi evler. O zorluklar çerez parası oldu satılınca ama dönem farklı şuan teşekkür ederim yorumunuzaYani aldığınızda oturmanız şartmı?Yatırım amaçlı alırsınız verirsiniz kiraya. Keşke herkesin alabilme ihtimali olsa alsada oturmasa yatırım yapsa insanlar kulübe alacak neredeyse yatırım için depo olarak kiraya veririz diye. Sizde alabilme imkanınız varken alınır mı diye soruyorsunuz.
Çok teşekkür ederim inş aldık diye paylaşırım hayırlısıysa hakkımızda. Sizin için güzel yatırım olmuşBence kesinlikle ve kesinlikle almalısınız o evi. Ben de 2021 ekim ayında elimdeki para daha fazla erimesin diye 2+1 bahçe katı ve balkonsuz bir ev aldım. Şu anda 3+1 geniş bir evde kiracıyım. Alırken asla oturmam ev küçük ve balkonsuz diyordum. Ev 400.000 e maloldu bana. Şimdi 1.500.000 civarında. Bu arada geçen ev sahibiim aradı ve evi satacağını söyledi. Kontrat bitene kadar da müsaade etti. Aslında sorun eski kiracı olduğum için yüksek artış yapmama rağmen kiramın düşük kalması.
Bu evi almasaydım bulunduğum semtte kirays çıkma ihtimalim yoktu. Çünkü iyi sayılabilecek bir semt ve kiralar 10.000 den aşağı değil.
Şimdi diyorum ki iyi ki o küçük balkonsuz evi almışım. Hem param erimedi. Hem de kiradaki evimden çıkarsam daha kötü bir semte taşınmak zorunda kalmayacağım.
Yani şu anda alınan her türlü mülk bizim için kâr. Belki ileride üzerine biraz daha biriktirip daha iyi bir ev alırsınız.
Ne güzel sizin hikayeniz güzel bitmişSize başımızdan geçeni anlatayım. 2 veya 3 sene önce net hatırlamıyorum, kayınbabam dedi ki almancı bir akrabamız ev satıyor ev bayağı eski birazda piyasaya göre uygun verecek, altınınızı bozdurun bende üstüne borç veririm kredi çekmeden evi alırsınız ileride oturacağınız ev için yatırım olur. Ben asla razı olmadım hem ev çok eski hemde kayınvalidemlerin evine çok yakın. Klasik gelin aklı, işte bizi yanlarına götürecekler bana eski evi layık gördüler dedim. Eşim ısrar edince iyi ne yaparsan yap dedim. Bizim 300 gr altın o dönem 200 bin tuttu. Kayınbabamdan da 10 bin euro aldık borç 120 bin falanda o ediyordu. Neyse aldık tapusu osu busu 310 bin mi ne tuttu. Ama ben kuduruyorum sinirimdenNeyse euro fırlayınca ben eşime nasıl carlıyorum aha gördün karı, elimizdekinden de olduk falan diye. Aradan 1 sene geçti. Evin yeri iyi olduğu için 2 bine kiradaydı. Bizim taşınma durumumuz oldu. Ev euronun artışıyla bize 400 bine mal oldu. Hatta 2 bin euro vermedik geri 380 bine falan mal oldu. Evi satışa çıkardık, 750ye sattık. 1 sene sonra. Yani her türlü ciddi kar ettik. Hem kira aldık hem paramız değerlendi. Altın euro toplasan yine 750 etmiyordu. Onu peşinat edip üstüne kredi ile yeni ev aldık. Ev altından dövizden daha mantıklı. Şimdi beğenmediğiniz yer ileride size peşinat olur.
İnşallah hakkınızda hayırlısı olsunÇok teşekkür ederim inş aldık diye paylaşırım hayırlısıysa hakkımızda. Sizin için güzel yatırım olmuş
Yeni evim kampanyası değil bu alacağımız alırsak nakit yenievim de sıfır evlere dedikleri gibi çıkmıyor kredi büyük projeleri kurtarmaya yönelik yapmışlar o projelerde 1+1 4 milyon deniliyorImkan varsa alın, konut fiyatları dövizde çok arttı ne yazık ki ve eskisi kadar konut yapılmıyor şu an. Alırken dikkat edilecek nokta kira kabiliyeti olmalı (oturmayacagiz dediğiniz icin) krediye destek olması da önemli.
Yalnız yeni evim kampanyasında aldığınız eve otur.ak zorundasiniz eğer İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, mersin ve Muğla da işe ev. Diğer sehirler için krediden bu konuda zorunluluk yok.
Şartları sagliyorsaniz deneyin
5 sene önce kamu bankaları peynir ekmek gibi 0,88’den konut kredisi verdi ev fiyatları da yükselmemişti. Pandemide tekrar 0,69 dan konut kredisi vardı ama ev alacaklara yaramadı ev sahipleri fiyatları arttırdı. Hem insanlara umut aşılanıyor hem fiyatlar artıyor hem de hayalkırıklığı maalesef.Evet o korkaklığını yaşıyoruz şuan hep nakitle almak istedi belki kendince haklıydı sabit gelir varken şimdi de pandemi süreci korku yarattı bizim sektörü çok vurmasa da uzun süreli bankaya borçlanmak korkutuyor sanırım. 1.99 veren bankadan alsa kredi oturacağımızı da alabiliriz ama bu kez faiz çok yüksek diyor. İki yere kira veriyoruz biz iş yeri ve ev. İki çocuk okul masrafları çocuklar küçükken çıkarmak mantıklıymış aslında aradan ama bu kadar artışı öngöremedik. Birçok arkadaşımın ev kredisi sizin gibi oldu kiranın çok altında kaldı. İmkansız ama ülkede ki yabancılar giderse konutlar düşer mi diyor.
Bu denk gelen evde giriş kat balkonsuz dün çok olumluydu bu sabah kalkmış acaba elden çıkarabilir miyiz alınca diyor
O kadar aynı durumdayız ki benim anlamadığım 0.69 a uygun olmayan evlerini yüzde 30/40 fiyat artışı yaptılar dalga geçer gibi favoriye aldığım ilanların yüzde 80 i öyle hem vergi kaçırıyor adamlar hem kafasına göre piyasayı arttırıyor. Bizde bu kredi artmadan anlaştık sonra ilanı pasife çekti telefonlarımızı açmadı +1 milyon da fiyat koymuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?