Ben dondolino kullanıyorum doğduğundan beri, kraft daha sonra çıkmıştı ama özellikleri, görünüşü herşeyi aynı gibi. ılk zamanlar odamızda beşik olarak kullandık, yanımızda yatırdık, arkası tamamen yatabiliyor..Gündüz de çok uyuduğu için oturma odamda da kullandım. Ben çok rahat ettim, gerçi biz müzik kısmını çok kullanmadık, ama ileri geri sallamayı çok kullandık. Hızı kademeli olarak artırabiliyorsun, genelde en hızlı seviyesi bile çok makul bir sallama hızında, ne de olsa bebeklere yönelik yapılmış bir ürün. Onun dışında oğlumu ayakta filan hiç sallamadım, kendisi de yatağında yatmaya başladığı günden beri sallanma alışkanlığı olmadan uyuyabiliyor. Şimdilerde hem koltuk hem de mama sandalyesi olarak kullanıyorum, çünkü önünde tepsisi var, sadece emniyet kemer sistemi belden bağlamalı olduğu için normal mama sandalyesi (ilerisi için) düşünülebilir. Biraz pahalı bir ürün, ama ben hem yatak (ekstra beşik almadım), hem koltuk, hem de mama sandalyesi olarak kullandığım için parasını fazlasıyla çıkarttı diyebilirim.
Şahsi düşünceme göre, müzik de çok zararlı değil, çünkü ninni tarzı şeyler yüklü hafızasında, daha çok bebeği rahatlatmaya yönelik, benim kullanmama sebebim oğlumun daha çok sevdiği başka ninniler vardı, onları dinletiyordum. Dönencelerde ya da benzeri ürünlerde kullanılan müziklerden farklı değil müzikleri, sallama olayı da yine kanaatime göre zarar verici düzeyde değil, tam tersine hafif hafif sallaması bebeğin sanki annenin kucağında ileri geri yavaş yavaş sallanmasına eşdeğer gibi oluyor. Bizimki uzaktan kumandalıydı, bilmiyorum kraft öyle mi ama hem sallanmasını durdurup başlatmak için hem de kullanırsanız müzikleri değiştirmek için bayağı yararlı oluyordu. Bir de yine kademeli olarak yerden yükseltilebiliyor, o da artı bir avantaj..Umarım yardımcı olabilmişimdir...