Otomatik vites kullanan ,tavsiyeleriniz

12 senedir aktif arac kullaniyorum otomatik vitesli araclarin daha cok ariza yaptigina sahit olmadim. Su anki aracim da otomatik, bundan onceki de oyleydi bir sorun cikarmadi.
Ama otomatik olsun duz olsun duzgun bir arac almak icin zaten 50 bine ihtiyaciniz var. sifir dusunuyorsaniz tabii. Ikinci eller de cok ucuz degil artik 20 yasindaki tofaslara bile 10 bin istendigi goz onunde bulundurulursa

İşk kez trafiğe çıkmak ve sıfır otomatik araba emin misin ? Bende 2 aydır tek çıkıyorum ama ben 2. El aldım otomatik hyundai i10 aldım . Minicik bir araba heryere girip çıkıyor ve trafiğe çıktığımdan beri kazam olmadı ama park ederken sürtme , yada geri geri çıkarken çarpma oldu . Sonuçta acemiyiz . O sürtme ve çarpmalarda bile 2. El olmasına rapmen içim parçalandı . Sıfır arabayı sürttüğümü düşünemiyorum bile . Ayrıca sıfır otomatikler inanılmaz pahalı en uyduruk arabalarda bile otomatik olunca fiyat bariz artıyor .

1 bucuk yildir otomatik kullaniyorum.Megane 3 ve 1.6 motor.Cok cok memnunum.Sukur su ana kadar hic sorun vermedi ki otomatiklerde ariza ihtimali manuellere gore daha fazla.Rampa icinse olursa olsun otomatik olduktan sonra rampa ve yokusta araba zorlaniyor,manuel gibi rahat bir kalkisi yok malesef.Hani klimayi kapatmalisin araba rahat etsin diye onlar bir yana ama zorlandigi asikar.Karar sizin.Ama cok buyuk bir rahatlik kesinlikle otomatik vites araba.

Arkadaşlar Ankara trafiği artık malum. Şimdi ben ilk kez tek başıma trafiğe çıkmaya başlayacağım kısmetse. Elimizdeki araba şuan manuel vites 30.000 veriyorlar
Otomatik alırsak sıfır almak zorundayız.fiyatlarda çok yüksek. En uygunu Toyota yaris o da 56.000
Tabii otomatik olunca arıza çıkarması çok muhtemel ve ciddi rakamları da bulabiliyormuş .
Manuel konusunda nedense hiç güvenemiyorum kendime. Hem trafikte o kadar manevrayı yapıp hem de vitesle Nasıl uğraşcam.
Biraz kaliteli bir otomatik araç almaya kalksak mesela Honda fiyatı 65.000 e dayanıyor, bu da 40.000 civarı kredi çekmek demek
Off kısacası karar veremiyorum kızlar
Sizce?

otomatik alırsanız neden 0 almak zorundasınız anlayamadım.
toyota yaris in en uygun olmasını da anlayamadım. toyotalar pahalı araçlardır. 0 alacaksanız ford, fiat filan bakabilirsiniz.
otomatik araç çok arıza çıkarır diye bir şey yok.
şartları bilemedim ama ben olsam bir de acemiysem 0 araç almam. kaliteli arabaların 2.ellerini elinizdeki 30.000 e az bir miktar kredi çekip alabilrsiniz. 2.el honda veya 2.toyota servise bile gitmeyen arabalardır.

Benim gibi tırsak bir insan,istanbulun en trafikli lokasyonunda hergün en az 1 buçuk saat trafikte kalıyorsa bence yapamayacak insan yoktur. Otomatik hiç kullanmadım ama manuel de zor değil emin ol. Aracınızı değiştirmeyi düşünüyorsanız da, acemiliğini atana kadar sıfır alma ne olur ne olmaz

Günaydın.
Şu anda hem Corsa hem de Yaris kullanıyorum her ikisi de otomatik.
Ben de tam aksine düz vites ve büyük araç seviyorum.
İlk arabam arazi aracıydı,onun keyfi hiç bir yerde yok.
Değiştirme planımız var,her ikisini satıp gönlüme göre bir araç bulabiliriz inşallah.

Bundan yaklaşık 6 ay önce büyük bir hevesle , ohh rahat rahat araba kullanacağım diyerek mercedes A180 otomatik vites aldım, 4 ay ancak idare edebildim. Gözünü seveyim manuel vites aracın diyerek aynı modelin maneul viteslisini aldım. Yapamadım ben otomatik vitesle.

Otomatik vites almak için 40.000 kredi çekmeye değmez. Yeni trafiğe çıkacakmışsınız alışırsınız bence şimdi zor gelebilir ama alışamazsanız da ikinci el temiz bir araba bakın. Biz yeni aldık bizimde opel çorsa düz vitesti ama hem araba son zamanlarda sorun çıkarmaya başladı hem bende daha rahat kullanırım diye otomatik aldık çünkü eşim arabayı bana güvenip vermiyordu yoksa düz viteste kullanabiliyorum. Biz Toyota yaris aldık ki gayette kaliteli motoru güçlü bir araba sadece küçük bir araba büyük değil tek farkı o yoksa diğer arabalardan bir farkı yok içi gayet donanımlı. otomatik olacağı içinde konforlu olacak bence düşünebilirsiniz. Fiyat farkı kaliteli olmamasından değil boyutu ve beygir gücü farkından kaynaklanıyor ama gayette hız yapılıyor yani 1.33 motor zaten daha üstünü siz alamazsınız fiyat çok artıyor.

Yaris yerden yere vurulmus ama 2005 den 2015 e 10 yil kullandim bu kadar sorunsuz arac gormedim. Kaskosu sigortasi yedek parcasi vergisi her seyi cok uygun. Yol tutusu kendi sinifinin en iyilerinden kesinlikle ve en onemlisi 10 yil boyunca bir kez ariza cikarip yolda birakmadi beni ki 150 bin km yol yapmistim kendisiyle.
2. Ellerle ilgili de onyargili olmayin, gorumcem otomatik 0 i20 aldi, 1 yil sonra ev almak icin satti. Arabada cizik bile yoktu 0 ayarindaydi. Oyle bir sey denk getirebilirsiniz.

Aynen öyle Toyota araçları alanının en iyi arabalarından bir kere motor kalitesi yol tutuşu çok iyi. Yarrisin Corolla arabalardan tek farkı boyutu ve motor gücünü düşük olması o kadar geyette konforlu bence hondoya ya da poloya göre daha iyi bir araba. Corsa bizi 5 senede iki kez yolda bıraktı birçok arıza çıkardı bozuk yollara gelemiyor hiç kaç kere rot çubuğu ile ilgili sorun yaşadık. Şimdi de var ondan sattık. Bir memlekete gittik geldik çok az bozuk yol vardı yine vurmaya başladı çubuk. Otomatik aldık eşimin çevresi çok memnun

Ben opel astra kullanıyorum yokuş kalkış desteği var otomatik yani akülü araba gibi gaz fren yapıyosun hiiç sıkıntı yok ama tabi ikinci el aldık sıfırları 90 bin bizimki 2011 gayettr işimi görüyo

Benim gibi tırsak bir insan,istanbulun en trafikli lokasyonunda hergün en az 1 buçuk saat trafikte kalıyorsa bence yapamayacak insan yoktur. Otomatik hiç kullanmadım ama manuel de zor değil emin ol. Aracınızı değiştirmeyi düşünüyorsanız da, acemiliğini atana kadar sıfır alma ne olur ne olmaz

Konuya dahil olayım ucundan : )

Bu tür sözler beni hiç etkilemiyor ya.
Her gün 1buçuk saat yoğun trafikte kalıyorsanız korkak değilsinizdir, yok öyle bir ihtimal.
En azından benim kadar değilsiniz : )

Ben şurda 15 dakikalık mesafeye gitmeye tırsıyorum ki bunun anca 10 dakikası yoğun trafik.
4-5 aydır kullanıyorum ben de, nasıl geçecek bu : (
Alıştırma yapmaya bile tırsıyorum.

Of beter korkağım.

Konuya dahil olayım ucundan : )

Bu tür sözler beni hiç etkilemiyor ya.
Her gün 1buçuk saat yoğun trafikte kalıyorsanız korkak değilsinizdir, yok öyle bir ihtimal.
En azından benim kadar değilsiniz : )

Ben şurda 15 dakikalık mesafeye gitmeye tırsıyorum ki bunun anca 10 dakikası yoğun trafik.
4-5 aydır kullanıyorum ben de, nasıl geçecek bu : (
Alıştırma yapmaya bile tırsıyorum.

Of beter korkağım.
Trafiğe çıkma olayı daha sonraki aşama ama şuan baya baya şoför olarak görüyorum kendimi,öncesinde umutsuz vakaydım. İlk çıktığımda da evet tırsa tırsa çıktım ama dur kalk yapmaktan başka bir şey yok ki. Bana mesela yokuş yukarı olan yollar daha korkunç geliyor,hele bir de o yolda trafik varsa.

megan almanızı öneririm ankaranın yokuşlarının üstesinden gelebilecek motora sahip en uygun fiyatlı araba o benim bildiğim

Çok doğru yazmışsın vites küçült bilmem ne.zor iş trafikte.benim için önemli olan stressiz kullanıp işimi görebilmek çünkü

O zaman doğru olan otomatik vites az yakan motor gücüne iyi bak . 2. El ilk sahibi temiz bir araba . Computest e götür sanayiye götür baktır .

Aynen öyle Toyota araçları alanının en iyi arabalarından bir kere motor kalitesi yol tutuşu çok iyi. Yarrisin Corolla arabalardan tek farkı boyutu ve motor gücünü düşük olması o kadar geyette konforlu bence hondoya ya da poloya göre daha iyi bir araba. Corsa bizi 5 senede iki kez yolda bıraktı birçok arıza çıkardı bozuk yollara gelemiyor hiç kaç kere rot çubuğu ile ilgili sorun yaşadık. Şimdi de var ondan sattık. Bir memlekete gittik geldik çok az bozuk yol vardı yine vurmaya başladı çubuk. Otomatik aldık eşimin çevresi çok memnun

Kesinlikle. Tekrar araba alacak olsam sadece biraz daha buyuk olsun diye Auris ya da Corolla dusunurum ama toyota dan sasmam. Opel ve citroen kullananlar cok ariza cikardigini soyluyorlar, eger orta sinif arac alinacaksa en iyi alternatifler ford ya da toyota bence.

Kızlar Opel corsa otomatiğe karar verdim inşallah memnun kalırım birazdan bayiye gideceğiz
Opel corsa demek için girmiştim tam da karar vermişsiniz. 2006 model kullanıyorum ve 10 yılda 1 kere tamir gördü. Çok kolay kullanımı. hayırlı olsun.

X