Otomatik vites kullanan ,tavsiyeleriniz

Ben de yazayım iki Arabamız var otomatik vites biri 7 yılını doldurdu çok çok şükür daha bir arızası olmadı...
İkincisi de 2 yılını doldurdu maşallahi var...

Manuel araba kullanan arkadaşlarım arabaya çok zarar verdiler...
Debriyaj ayarlama falan...
Kızlar peki rica etsem bu yazdığınız sorunsuz kullandığınız otomatik vites araçların markasını da yazabilir misiniz

2005 model honda jazz elite model kullanıyorum bir yıldır çok memnunum hiç arıza çıkarmadı,otomatik vites
eşim bile başta burun kıvırmıştı ama o bile bayıldı hondayı tavsiye ederim

Opel astra turbo arabam. 0 aldım bende. Benden akıllı araba çok memnunum tek zor gelen yani geniş ve uzun geliyor bana parkta tedirgin oluyorum biraz. Ama yan sensörleri var onlar ötüyor allahtan :)

@bibito Ben önce düz vites kullanıyordum daha sonra rahatlığı cezbedince otomatik vitese geçtim
Ankara trafiği sıkıntılı otomatik daha rahat oluyor
Arıza çıkarır demişsiniz ama ben alalı bir yıl oldu hiç arıza vermedi
Fiyatlar biraz yüksek ancak alacağınız arabanın kendi bayisinden sıfır alırsanız biraz peişnat verip kalanını şirketin kredisinden çekebilirsiniz 20 bin tl ye 2 gibi bir faiz koyuyor
Ben peugeot 2008 allure kullanıyorum çok memnunum

2 yıl mini cooper cabrio kullandım ay çok sevimliydi sırf onun için almıştım :)
Ama harika bir sürüşü var gerçekten eşimin arabalarını da sürüyorum ama o bambaşka hala kullanırım. 2. elleri 30 bin kmde falan geçen gün bir tanıdığım 42.000'e almış,belki siz de öyle bulabilirsiniz bir bakın derim.

Şu an da x6 kullanıyorum ama o kadar memnun değilim ankarada büyük araba kullanmak çok zor hele de kadın sürücüyseniz.

Ben manuele alıştığım için otomatik araçla fren yerine gaza basmistim ondan alisma evresinde biraz zorlandim saka gibu:)Size tavsiyem kendiminde kullandığı toyato aurisi tavsiye ederim yarı otomatik bir araç. Üstelik çok konforlu ve rahat. Aklınızda bulunsun.

Bende Ankara trafiginde otomatik vites 2006 model honda civic kullaniyorum.hem cok ekonomik lpgli.hemde sorunsuz maşallah:)

Annemde toyoto yaris var. Çok yeni bir araba değil, hatta ilk otomatiklerdendir belki. Yarın sorarım ama bakımlar bir de ufak bir vuruk dışında bir kere tamire gittiğini hatırlamıyorum ben o arabanın.

Arkadaşlar Ankara trafiği artık malum. Şimdi ben ilk kez tek başıma trafiğe çıkmaya başlayacağım kısmetse. Elimizdeki araba şuan manuel vites 30.000 veriyorlar
Otomatik alırsak sıfır almak zorundayız.fiyatlarda çok yüksek. En uygunu Toyota yaris o da 56.000
Tabii otomatik olunca arıza çıkarması çok muhtemel ve ciddi rakamları da bulabiliyormuş .
Manuel konusunda nedense hiç güvenemiyorum kendime. Hem trafikte o kadar manevrayı yapıp hem de vitesle Nasıl uğraşcam.
Biraz kaliteli bir otomatik araç almaya kalksak mesela Honda fiyatı 65.000 e dayanıyor, bu da 40.000 civarı kredi çekmek demek
Off kısacası karar veremiyorum kızlar
Sizce?
Ben arabami (otomatik) 35bin civarinda aldim ama normalde ederi 40bin filandir.. Hem iyi bi marka, hem daha 5 yasinda, hem de dizel.. Ona ragmen uygun.. Yakinimiz araci oldu, cok da memnunum Allah'a sukur.. Otomatik araç büyük rahatlik.. Allah'in izniyle bi sorun da yasamadim henüz..
50binlere kadar cikmaniz gerekmiyor otomatik icin.. Iyi bi piyasa arastirmasi yapin, tanidiklar varsa sorun.. Bazen cok iyi sifir bi arac, bi kac siyriktan dolayi bayagi 3-5bin düşebiliyor.. Denk gelmesi lazim..

toyota yaris'im vardı, 0 km almıştım, akü bitmesi dışında sorun yaşamadım.
3 senesinin dolmasına 3 ay kalmışken takla ataraktan pert oldu araba.
4 aydır da seat leon aldım, memnunum.
ikisi de otomatik vites bu arada.

İkinci el otomatik vites diyorum. Zaten trafiğe yeni çıkmaya başlayacaksınız ikinci el otomatik vites sizin için iyi bir öğretmen olur.

Kızlar hepinize çok ama çok teşekkür ederim çok olumlu şeyler yazmışsınız kullanan bayanlar olarak. Buradan anlıyorum ki çok abartılı hikayeler anlatılmış otomatik vitesle ilgili. Otomatik vites konusunda netleşmiş oldum böylece.

İkinci el 2014 model otomatik clio kullanıyorum 1 yıldır, arıza filan yok. Eşimde de ikinci el otomatik var 2 yıldır, onda da aynı. Bayiden tanıdıklarımızın tavsiyesiyle aldık, experte gösterdik. Siz de aynı şekilde muayeneye sokun alırken. Bir de ikinci el otomatik hakkında duyduklarınız çok abartı.

5 kuruş fazla olsun, otomatik olsun.

O rahatlığa alışınca, Manuel'e yıllarımı verdiğime acıyorum. Büyük rahatlık...

Benim arabam da otomatik vites.sıfır almıştım.süper bir sürüşü var.tavsiye ederim.

Benim manuel polom vardı,kızım doğduktan sonra otomatikle takas ettim. Kızım koltuğunda birşeyler istediğinde kolayca verebilmek adına ve tabiki malum İstanbul trafiği insanı çileden çıkariyor dur kalk. 3 yıl olacak alalı,bakım dönemleri dışında servis yüzü görmedi.
Şehir efsanesi olduğunu düşünüyorum açıkçası,bakım zamanlarını atlamazsanız sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Manuel kullanında demeyeceğim,zira 5e takıp uzun mesafe durmadan gidemeyecekseniz,yoğun trafikte dur kalk dur kalk kullanacaksanız manuelin hiçbir anlamı yok,hamallık başka birşey değil.

X