Otomatik ehliyet mi manuel ehliyet mi ?

Yenievli1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2014
83
18
Kızlar merhaba ehliyet almak istiyorum hiç bilmiyordum ve aşırı korkuyordum hayatta süremem diyordum neyse otomatik vites araba aldık ve eşim bir haftada öğretti şu an otomatiği sürebiliyor duruma geldim az çok.Ehliyete başvuracağım sizce otomatik vites ehliyeti mi alsam manuel ehliyet mi alsam ? Farkı şu manuel alanlar otomatik araba sürebilir ama otomatik alanlar manuel araba süremez sadece otomatik sürer.ben hep otomatik kullanırım manuel araç almayız zaten diyorum ama zorlayıp manuel mi alsam. Manuel biraz zorlar beni acaba hiç uğraşmadan otomatiği kolayca alsam mı fikri olan yardımcı olursa sevinirim.

Suanda otomatik araban olabilir ama ilerde acil bişey olur bi yere gidersiniz düz kullanman gerekir vs tekrar sınava girip almaktansa bastan düz vites almanı tavsiye ederim

Otomatik araçtan katiyen zevk alamayangillerden olarak ben manuel diyorum en vites attırmalısından

manuel ehliyet almak zor mudur arkadaşlar peki ? Debriyaj vites olayı biraz beni soğutuyor

Otomatiği kullanmıyorsun ki, araba kendi gidiyor. Haz almak için manuel öğrenin. Öğrenmişken de manuel ehliyet alın.

Bende kursa yazıldım manuel alıyorum.daha mantıklı.direksiyon derslerimede başladım.ilk iki gün çok zorlandım.hayatımda hiç araba kullanmamıştım.hatta geçenlerde konu bile açmıştım.ayağım debriyaja yetişmiyor diye .ama şuan çok daha iyiyim.sorun bendeymiş ben yapamamışım.şuan o sorunu aştım.umarım sınavı kazananilirim.

Soranlar icin: Sadece otomatik olanlar arabalar icin ehliyet alabilirsiniz, ama o zaman gerçekten sadece otomatik araba kullanabiliyorsunuz. Bende yakında başlamak istiyorum ve manueli seçtim. Her arabayi kullanabikirsiniz o zaman

Manuel için başvurdum ben, otomatik kullanacak olsam da Manuel’i de bilmek için..
Ve şuan gayet memnunum,heyecanımı da yenersem tamamdır..
Yani ben manuel öneririm..

Bende manuel yazıldım kursa, 10 gün sonra dersler başlayacak. Bence manuel, kolay şeyleri sevmem Birde acil durumda başka bir araba kullanmak zorunda kalınca aaa ben bunu kullanamam otomatik getirin demiycez herhalde.

Kendi aracımız otomatik arkadaşlar bundan sonrasında da hep otomatik araç alırız manuel almayız diyoruz eşim beni otomatik ile çalıştırdı şimdi kursa gidip manuel öğrenmeye kalksam kafam karışmaz mı Bir de çalışıyorum işe araçla gidip gelmek istiyorum bir an önce. Manuel’e yazılsam işler uzar mı bilemiyorum.Hiç otomatik ehliyet alan YOk sanırım zaten yeni bir uygulama

Manuel araba kullanmayı öğrenin. Manuel araba kullanarak başlayın ki arabanın neye ne zaman nasıl tepki vereceğini bilin, virajlarda ve yokuşlarda ayak freni yerine motor freni ile inebilin. Sollama yaparken araca nasıl ivme kazandıracağını fark edin. Panik freninde arabanın vereceği tepkiyi bilin. Tüm bunları min 5 sene trafikte yaşadıktan sonra da isterseniz otomatiğe geçin.

Otomatik araba evet büyük kolaylık ancak araba kullanmak direksiyon çevirmek değil. Bunu asla ve kat'a otomatik araba kullananları aşağılamak amacı ile yazmıyorum. Ama 23 senelik aktif şöför olarak lütfen bu yazdıklarımı düşünün.

Velhasıl sorunuzun cevabına gelir isek: Manuel ehliyeti alın.

Bende manuel yazıldım kursa, 10 gün sonra dersler başlayacak. Bence manuel, kolay şeyleri sevmem Birde acil durumda başka bir araba kullanmak zorunda kalınca aaa ben bunu kullanamam otomatik getirin demiycez herhalde.
Benim eski genel müdürüm 45 yaşında bir erkek idi. 18 yaşından beri kendi arabası varmış ve ömrü boyunca otomatik araba kullanmış.

Ben kendi gözümle gördüm acil durumda manuel araba kullanamamanın ne kadar kötü bir şey olduğunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…