- 19 Nisan 2018
- 358
- 320
- 33
İşte aklıma ilk bu sebep geldiğinden otomatik istemedimBenim eski genel müdürüm 45 yaşında bir erkek idi. 18 yaşından beri kendi arabası varmış ve ömrü boyunca otomatik araba kullanmış.
Ben kendi gözümle gördüm acil durumda manuel araba kullanamamanın ne kadar kötü bir şey olduğunu.
Nasıl bir sıkıntı yaşadı acabaBenim eski genel müdürüm 45 yaşında bir erkek idi. 18 yaşından beri kendi arabası varmış ve ömrü boyunca otomatik araba kullanmış.
Ben kendi gözümle gördüm acil durumda manuel araba kullanamamanın ne kadar kötü bir şey olduğunu.
Daha geçen hafta, fena yağmur vardı burada. Bir ada düşünün, adadan döneceğim tam ada çıkışı su birikintisi. Benim hatam, acelem de olduğu için adadan biraz hızlı kalkarak dönmek idi. Araç önce kıçını sağa attı, tam toparlarken sola. İnanın eğer altımdaki araç otomatik olsa idi ve ben de paniklese idim kaza kaçınılmazdı.Otomatik vites çok büyük kolaylık büyük şehirlerde özellikle.
Ama size yaşadığım bir sıkıntıdan bahsedeyim. Otomatik vites kullandım hep haliyle manueli unuttum.
Çalıştığım yerde de arabalar hep düz vitesti. Uzun mesailer yaptığım için onu kullanmam gerekiyordu bazen. Ben kullanamayınca biri bırakmak zorunda kalıyordu. Zar zor alıştım ve çok pişman oldum keşke manueli öğrenseydim diye.
O yüzden bence manueli bilip cepte tutmakta fayda var.
Ayrıca şöyle de bir dipnot: Otomatikte kaderinizi tamamen arabaya bırakıyorsunuz. Ama ben manuelde kontrol tamamen sizde. Olası kazalrın önüne geçebiliyorsunuz manuelde gerçekten.
Zor oluyor mu direksiyon dersleri nasıl ilerliyorBende kursa yazıldım manuel alıyorum.daha mantıklı.direksiyon derslerimede başladım.ilk iki gün çok zorlandım.hayatımda hiç araba kullanmamıştım.hatta geçenlerde konu bile açmıştım.ayağım debriyaja yetişmiyor diye .ama şuan çok daha iyiyim.sorun bendeymiş ben yapamamışım.şuan o sorunu aştım.umarım sınavı kazananilirim.
Kendi aracı serviste idi. Acil dışarı çıkacaktı ve şirket arabaları manuel idi. Doğal olarak toplantıya tek başına gidemedi. Manuel araç kullanan biri ile gittiNasıl bir sıkıntı yaşadı acaba
Aaaaa lütfen :)) nasıl ezeceğiz birbirmizi :)))) Manuel kullanmayan da araba kullanıyom demesin :)))) bu cümleleri nasıl kuracağız:)))9 senedir ehliyetim var. Bir kere manuel kullanmam gerekmedi. Büyük şehirde manuel de kullanilmaz zaten bitti artık.
Otomatik al geç. Sonuçta otomatik vites kullancaksın yüzde 90 ihtimalle.
Şeye de acayip ayarım. Yoğğğkkk yeaaa araba kullandığğğnıı bileceğğğğnnnn:))) otomatikk neyyğğğğ:))
Bütün dünya hayatını kolaylaştırmaya çalışır bizim insanımızda hemcinslerini manuel kullanamıyor diye bile aşağılamaya ezmeye çalışır.
Otomatik al geç uğraşma bile. Önümüzdeki yıllarda manuel araç kalmayacak bile.
Ayyyy yerimmm:))Çok güldüm yeaaaağğ yorumuna çok yaşa :)
Çalışmalar sınav alanında yapılıyor.sınav güzergahında yapılan herşeyi her derste uyguluyoruz.dediğim gibi ilk iki gün zorlandım.ama şuan iyiyim.bide dersler bittikten sonra birkaç defa daha ben kendim çalışacağım.kazanırım diye düşünüyorum.Zor oluyor mu direksiyon dersleri nasıl ilerliyor