malesef bende çok üzüldüm
görüştüm canım ameliyatı yaparız sorun olursa protezi çıkartırız diyor bu durum dr için kolay söylenebilir bir durum olabilir ama hasta için zor bence 2 kez ameliyat olmak, göğüste boş yere kesi izi ve deformasyon üstüne hastalığı kötüye götürürseki bu bağ doku hastalıkları insana bir bulaştımı düzelmesi zor, tamamen iyileşmesi neredeyse imkansız, tedavi edici ilaclar değil hastalığı rahatlatan ilaçları var, yani Allah herkesi korusun bu yüzden ben vazgeçtim
hevesim kursağımda kaldı, buradaki arkadaşların ameliyat süreçlerini takip ediyorum yinede onlar için mutlu oluyorum o kadar..
sağol arzumum ben böyle bir şeyi çok istersem hayatta malesef sorun çıkıyor
benim maceram çok kısa sürdü kısmet değilmiş sizler ok yardımcı oldunuz bilgi almak adına görsellik adına çok çok teşekkürler sizler sayesinde çok heveslenmiştim ama olmadı canım, yarım kaldı hikaye
canım benim raynaud fenomenim ve ANA pozitifliğim var.. görüş aldığım hocalardan genellikle aynı cevapları aldım;
gelen cevaplar; benim durumumda olan hastalarda silikon jel protez uygulamasının sakıncalı olabilileceği şeklinde. Silikon protezin otoimmün hastalık riskini arttırdığı, otoimmün reaksiyonları tetikleyebildiği, ANA artışına neden olabildiği yönünde yayınların olduğu bilgisini aldım. Hatta kıymetli hocalardan biri bu yayınlardan birini göndermiş bana mail yoluyla, USA da 40 kişi baz alınmış, protezleri 10 yıl ve daha fazla olan kişilerde kan sonuçlarındaki antikor testleri ve fiziksel bulguları bağ doku hastalıklarını desteklemiş
telefonda ve yüzyüze konuştuğum hocalarda yaklaşık aynı şeyleri söyledi. bu arada burada ismi çok geçmeyen kıymetli hocalarla tanıştım özellikle Osman Latifoğlu hem çok ilgili hem çok bilgili benim hastalığımı takip eden romatologumda prof. ama Osman hoca kadar bilgi alamadım kendisinden.. Keşke Osman Latifoğluna ameliyat olabilseydim tekrar yazıyorum çok kıymetli bir hoca.. Ankaradaki arkadaşların aklında olsun :)
Arzumcum ilgini ve desteğini eksik etmiyorsun canım rabbim gönlüne göre versin,