Tabii ki canım edatları sıfatlara yazın yanlışlarına dikkat ediyorlar çocuğa telefon vermek zaten çok zararlı 10 dakikalık yolu telefon vermeden geçittirmek lazım hatalı olan biziz kendini yumruklayan adam son derece haklıYorumu okurken kendimi okulda müdür konuşuyor gibi hissettimbu kadar nasihat neden ? Çok biliyorsunuz gerçekten . Konu sahibinin sordugu soru çok açık ama bıdı bıdı sürekli nasihat vermeye çalışanlar insanlar aşırı komik oluyor. Ayrıca uzmanlarımız dahi 3 yas itibariyle sınırlar dahilinde telefon verebilirsiniz diyor sizin prof lugunuz nereden merak ettim
Bütün bunlar haklı haksız bir kenara adamın psikolojik bir sıkıntısı vardır,olabilir yani hani biz herkesi kendimiz gibi az sıkıntılı yada sıradan normal hayatı var zannediyoruz ama bazen insanların en kötü anlarına denk gelebiliyoruz,iflas edebilir,hastaneden kötü bir haber alabilir,eşinden ayrılabilir,işten atılabilir vs biz rutinimizde herkes saygılı olacak,oraya buraya dikkat edecek derken kendi normalimize göre eleştirip aksiyon alıyoruz ama ben her zaman yakınlarımada söylerim insanlara bulaşmayın,kimin ne yaşadığını neyle nasıl sınandığını nasıl tepki vereceğini bilemezsiniz diye.Arkadaşlar bugün başıma gelen bir konu hakkında konuşacağım. Bugün normal belediye otobüsüne bindik oğlumla oğlum 4 yaşında belediye otobüslerinde bebek arabalarına ayrılan bir yer var ve oraya eğer bebek arabası veya engellilere aracı varsa oturmak yasak . Bindim 4 kişi o alanda oturuyor hadi dedim seslenmeyim bebek arabasıyla yanlarına durdum . Oğlum da telefona bakıyordu otobüste durmadığı için çok hareketli bir çocuk.. önce sesini kısar mısın dedi kısıkti ama iyice kıstım 5 dakika geçti çocuğuma ver artık şu telefonu seni mi dinleyeceğiz langır tungur dedi .. bu sefer ben sinirlendim rahatsız oluyorsanız başka bir yere oturun zaten bizim alanımıza oturmuşsunuz bir de konuşuyorsunuz dedim otobüsteki diğer kişiler de bana hak verdi ve savundular evet orası bebek aracı yeri diye bu adam bir anda bağırarak kendine vurmaya başladı suratına kafasına.. hem oğlum hem ben o kadar korktuk ki .. sizce girer girmez yerimi istemem mi.lazimdi
Çok rahatsız oluyorsa sesten ve gürültüden taksiye de binebilir sonuçta çocuk bu ağlaya da bilir ki benim çocuğum 15 dakikalık yolda telefon vermeden asla Durmaz yürür koşar sandalyelerin üstüne çıkar koltukların tepesinde Gezer asla mukayyit olmam mümkün değil ki 15 dakikalık telefon bakmasıyla da bir şey olacağını zannetmiyorum
Size ne benim yorumumdan?Yorumu okurken kendimi okulda müdür konuşuyor gibi hissettimbu kadar nasihat neden ? Çok biliyorsunuz gerçekten . Konu sahibinin sordugu soru çok açık ama bıdı bıdı sürekli nasihat vermeye çalışanlar insanlar aşırı komik oluyor. Ayrıca uzmanlarımız dahi 3 yas itibariyle sınırlar dahilinde telefon verebilirsiniz diyor sizin prof lugunuz nereden merak ettim
Yani gerçekten sürekli reels kaydırıyor bazı "çocuklar". Şu gıcık "sarayyaaa yaaaaaa" ile başlayan melodiyi duymaktan gına geldi geçen gün kahve dükkanının bir tanesinde.Kadın sadece bizim yerimizde oturuyorsunuz demiş ki. Adam direkt manyakmış.
Ayrıca evet keşke tüm ekranlar yok olsa. Ama o ekranı vermese çocuk zaten dayıyı daha çok rahatsız edecek arızalar çıkarabilirdi.
Bi tane eşimin kuzeninde var. Cenaze evinde yutuptan niye beni üzüyorsun müjgan açıyodu 5 yaş.Yani gerçekten sürekli reels kaydırıyor bazı "çocuklar". Şu gıcık "sarayyaaa yaaaaaa" ile başlayan melodiyi duymaktan gına geldi geçen gün kahve dükkanının bir tanesinde.
Sayende bir tane daha güzide eserle karşılaştım. Fatih Bulut'un eserlerinden sonraki sıraya koyuyorum bu şarkıyı. Cart curt da fena sayılmaz aslında.Bi tane eşimin kuzeninde var. Cenaze evinde yutuptan niye beni üzüyorsun müjgan açıyodu 5 yaş.
Haklısınız ama ortalık manyak dolu. Çocuğunuz korkabilir, size yada çocuğa zarar verebilir, onlarca ihtimal var. Haklı bile olsanız fevri davranmayın kimin ne yapacağı belli olmuyor maalesef.Çok rahatsız oluyorsa sesten ve gürültüden taksiye de binebilir sonuçta çocuk bu ağlaya da bilir ki benim çocuğum 15 dakikalık yolda telefon vermeden asla Durmaz yürür koşar sandalyelerin üstüne çıkar koltukların tepesinde Gezer asla mukayyit olmam mümkün değil ki 15 dakikalık telefon bakmasıyla da bir şey olacağını zannetmiyorum
Çocuğunuz hiperaktif olabilir mi? Bir uzmana danışın benceÇok rahatsız oluyorsa sesten ve gürültüden taksiye de binebilir sonuçta çocuk bu ağlaya da bilir ki benim çocuğum 15 dakikalık yolda telefon vermeden asla Durmaz yürür koşar sandalyelerin üstüne çıkar koltukların tepesinde Gezer asla mukayyit olmam mümkün değil ki 15 dakikalık telefon bakmasıyla da bir şey olacağını zannetmiyorum
Arkadaşlar bugün başıma gelen bir konu hakkında konuşacağım. Bugün normal belediye otobüsüne bindik oğlumla oğlum 4 yaşında belediye otobüslerinde bebek arabalarına ayrılan bir yer var ve oraya eğer bebek arabası veya engellilere aracı varsa oturmak yasak . Bindim 4 kişi o alanda oturuyor hadi dedim seslenmeyim bebek arabasıyla yanlarına durdum . Oğlum da telefona bakıyordu otobüste durmadığı için çok hareketli bir çocuk.. önce sesini kısar mısın dedi kısıkti ama iyice kıstım 5 dakika geçti çocuğuma ver artık şu telefonu seni mi dinleyeceğiz langır tungur dedi .. bu sefer ben sinirlendim rahatsız oluyorsanız başka bir yere oturun zaten bizim alanımıza oturmuşsunuz bir de konuşuyorsunuz dedim otobüsteki diğer kişiler de bana hak verdi ve savundular evet orası bebek aracı yeri diye bu adam bir anda bağırarak kendine vurmaya başladı suratına kafasına.. hem oğlum hem ben o kadar korktuk ki .. sizce girer girmez yerimi istemem mi.lazimdi
Hiperaktivite bozukluğu tanısı konuldu zatenÇocuğunuz hiperaktif olabilir mi? Bir uzmana danışın bence
Asla savunmuyorum. Kimse de savunamaz. Ben kendimi anlatayım. Bizim arabamız bir sene önce oldu. Ondna önce çocuğu araba tutuyodu. Sadece uzun yolculuk yaptığımız o da 3 saat yani otobüslerde tutmuyodu. Dolmuş 10 dk idi ve otomobillerde taksiye bincd de mesela. Full ağlamaca kusmamak için direnmece. Bunu sürdürdüm. 2 yaş oldu. O ara da araba aldık. Kesinlikle kucakta durmak istiyodu. Yerinde dursun kemerini taksın araba tutmasın bi yere odaklansın diye ekranı sadece arabada vermeye başladım. Ondan önce on dk yolculukta ayağa kalkmaya çalışma koltuklara basamasın dizime bassın diye mücadele. Dolmuşta ayakta durcam diye ısrar etmece. Ağlama zırlama beni tutma montumu bırak. Ve daha bir sürü şey. Hepsiyle mücade edildi. Ve bu mücadelede yıpranıldı asdffasd. Sonraaa kendi bile zor duyacağı şekilde ben açıyorum valla. Haksızımdır eyvallah. Sadece açıklama yapmak istediğim için yapıyorum. Inşallah bu açıklamayı yeterli bulmayanlar ekransız çocuklar büyütsünler.Merve buyuk konusmak degil zarari kabul etmek var, birde savunmak var ustune taksiye binsinler demis
Sonuc hem kamuda topluluga hem kendi cocuguna zarar ve ustune hakli zannetmek mi olmali yapma