Oto koltuğu ve gece yolculuğu

İşkence derken? 6 saat misal olarak verdim uyku saatini baz aldım 5,6 saat uyursa misal durmayız diyor şeklinde.. Uzun yolculuğumuz sırasında 4_5 saat aralıksız uyurken nasıl bir işkence yaşıyorsunuz ki?
Ha ama o henüz cok kücük kemik yapısı vs buna uygun değil derseniz ben de aynı fikirdeyim zaten uyanınca aşırı sinirli ve ağlayan bir bebek olduğu için çözüm arıyorum yoksa eşimde inatla otursun ben süreyim demiyor ki millet neler yapmış onu öğrenmek istedim mesela gece değil gündüz cık daha iyi ya da yinede uyandır gezdir geri dalar merak etme vs gibi teşekkürler yorumunuz için

Eskiden arka koltuğa yatak falan sererlerdi çocuğa. Eğer böyle bir çözüm düşünüyorsanız yada bunu yapanı arıyorsanız yapmayın.
Bir sürü grupta, bir sürü haberde rastlamışsınızdır sizde, kaza yapan araçlarda çocuk koltuğu hayatidir.
Kimse yola kaza yapmak için çıkmaz elbet ama birilerinin başına geliyor sonuçta.

Eskiden arka koltuğa yatak falan sererlerdi çocuğa. Eğer böyle bir çözüm düşünüyorsanız yada bunu yapanı arıyorsanız yapmayın.
Bir sürü grupta, bir sürü haberde rastlamışsınızdır sizde, kaza yapan araçlarda çocuk koltuğu hayatidir.
Kimse yola kaza yapmak için çıkmaz elbet ama birilerinin başına geliyor sonuçta.
Yoo hatta aklımdan bile geçirmedim bir üye bunu önerdi ona da yazdığı. Gibi kendimi kemer ile güvenceye alıyotken bebeğimi korunmasız bırakamam oto koltuğunu kaldırmak benim için imkansız

ben hatırlıyorum kucukken cok araba yolculugu yaptık aılemle
hıc bı zaman arkada yatak yapılmadı veya emnıyet kemersız asla ama asla oturtulmadık kendımı bıldım bılelı arka koltukta emnıyet kemerlıydım otobus yolculugu yaptım 1-2 kere onda da kendı kemerlerı varya o takılıydı
yanı aman cocuktur nolacak kucakta da gıder ıkı adımlık yol sıkarız dısımızı durumu hıc olmadı
ve sık sık mola verdıgımızı hatırlıyorum

allah bılır burda emnıyet kemerının ne oldugundan bı haber ınsanlar da vardır .

hıc bı zaman arkada yatak yapılmadı veya emnıyet kemersız asla ama asla oturtulmadık kendımı bıldım bılelı arka koltukta emnıyet kemerlıydım otobus yolculugu yaptım 1-2 kere onda da kendı kemerlerı varya o takılıydı
yanı aman cocuktur nolacak kucakta da gıder ıkı adımlık yol sıkarız dısımızı durumu hıc olmadı

İnşallah emniyet kemerinin ne olduğunu bilecek seviyede bir toplumuzdur

Yoo hatta aklımdan bile geçirmedim bir üye bunu önerdi ona da yazdığı. Gibi kendimi kemer ile güvenceye alıyotken bebeğimi korunmasız bırakamam oto koltuğunu kaldırmak benim için imkansız

Aradaki Mesajları okumadım kusura bakmayın :)
Banada diyen çok oluyor da sık seyahat ediyoruz çocuklar için üzüldükleri için arkaya yatak serip rahat ettirmeliymişim diye :)

3.5 yaşında ve 1 yaşında iki oğlum var.
Büyük 3 aylık olduğundan beri 6+ saat mesafede 20 ye yakın yolculuk yaptık.
Kendi tecrubem en optimum saat çocuğunuzun uyanma saatinden 3 saat önce yola çıkmak.
Sabah uyandığında kahvaltı ve biraz dinlenme molası verirseniz, sonrası uyanıkken gitmek biraz zorluyor ama çocuğu riske atmaktan iyidir :)
Normalde tablet, telefon çok kullandırmayız ama yolculuklarda esnek davranıyoruz.
Yola çıkarken dayısından ödünç tablet aldık son seferde.
İçine 10 çizgi film, 3 oyun yükledik, epey iş gördü.

Aradaki Mesajları okumadım kusura bakmayın :)
Banada diyen çok oluyor da sık seyahat ediyoruz çocuklar için üzüldükleri için arkaya yatak serip rahat ettirmeliymişim diye :)

3.5 yaşında ve 1 yaşında iki oğlum var.
Büyük 3 aylık olduğundan beri 6+ saat mesafede 20 ye yakın yolculuk yaptık.
Kendi tecrubem en optimum saat çocuğunuzun uyanma saatinden 3 saat önce yola çıkmak.
Sabah uyandığında kahvaltı ve biraz dinlenme molası verirseniz, sonrası uyanıkken gitmek biraz zorluyor ama çocuğu riske atmaktan iyidir :)
Normalde tablet, telefon çok kullandırmayız ama yolculuklarda esnek davranıyoruz.
Yola çıkarken dayısından ödünç tablet aldık son seferde.
İçine 10 çizgi film, 3 oyun yükledik, epey iş gördü.
Bu güzel tavsiyeniz için teşekkür ederim saglıkla büyütün yavrularınızı:)

Ben 2 kere okudum acaba imalı falan da ben mi anlamadım diye
gercekten sasirtici. Allah korusun ne diyelim.

bu arada ben de 5 saat uyuyabilir diye dusunenlerdenim. zaten rahatsiz olursa uyanabilecek yasta cocugunuz, hepten bebek olsa ben de endiselenirdim. yatar pozisyonda uyuyabilir bence o kadar.

Aradaki mesajlara şimdi baktım, gerçekten akıl alır gibi değil.
Benim çevremde abarttığımı söyleyen, şöför koltuğunda kucağına çocuk alan, hatta araba kullanırken emzirdiğini iddia eden bile var.

Diyecek bir şey bulamıyorum.

Kesinlikle cezası öyle para cezası falan olmamalı.
Para cezası+ sosyal sorumluluk görevi.
Trafik kazalarında kalıcı hasar kalan bireylerin hasta bakımı vs olmalı.
Kafa basmaz çünkü.

Benim çevremde abarttığımı söyleyen, şöför koltuğunda kucağına çocuk alan, hatta araba kullanırken emzirdiğini iddia eden bile var.

Kafa basmaz çünkü.
sofor koltugunda kucaga alma, kucucuk cocuklari motora bindirme, cocukla on koltuga oturma sevdali insanlar yuzunden cocuklarimiza aciklama yapmak zorunda kaliyoruz surekli.

cocuguna kaşını catsan kiyameti koparabilecek insanlar cocugunun canini hice sayiyor.

cok doluymusum bu konuda:olamaz:

Kafa basmaz çünkü.
kesınlıkle.

cok degıl 2 hafta once kaza atlattık
tali yoldan arac fırladı
on koltukta eşinin kucagında ıkı kucuk cocuk ve hıc kımsede emnıyet kemerı yok
daha sofor bıze elını kolunu cıkarmıs sallıyor onune bak dıye :KK70: ona gore bız sucluyuz yanı
içler acısı.

bır boylelerı bırde kask kullanmayan colugunu cocugunu yedı ceddını aynı anda bırlıkte tasıyan motosıkletcıler

dırek organ bagıscısı olmalılar resmı olarak
ölduklerı an boyle kısılerın organları bagıslanmalı
en azından topluma bı faydaları olur

E koltuğa yatırım güzelce çarşaf serin yastık koyun yatağındaymış gibi yatsın ve uyandırmayın. Benim kuzenim kızını otobuste tek koltukta kucağında götürdü eskiden kardeşimi annemle kucağımıza yatırırdık yatınca bi problem olacağını sanmıyorum.

sofor koltugunda kucaga alma, kucucuk cocuklari motora bindirme, cocukla on koltuga oturma sevdali insanlar yuzunden cocuklarimiza aciklama yapmak zorunda kaliyoruz surekli.

cocuguna kaşını catsan kiyameti koparabilecek insanlar cocugunun canini hice sayiyor.

cok doluymusum bu konuda:olamaz:

Ben de öyle :)
3. Sürpriz gebelik oldu, arabamı değiştireli 8 ay oldu henüz.
şimdi Doğuma yakın araba değiştirmek durumundayım. 3 Oto koltuğu arkaya sığan yada Van şeklinde bir şeyler bakıyorum.
Bana diyorlar ki saçmalıyorsun, iş arıyorsun kendine. Sıkıldın diye yapıyorsun vs...
3.5 yaşındaki çocuk koltuksuz olur, önde bile olur abartma :)
Aynı kişiler bir şey gelse başıma beni suçlarlar o da ayrı işte :)

kesınlıkle.

cok degıl 2 hafta once kaza atlattık
tali yoldan arac fırladı
on koltukta eşinin kucagında ıkı kucuk cocuk ve hıc kımsede emnıyet kemerı yok
daha sofor bıze elını kolunu cıkarmıs sallıyor onune bak dıye :KK70: ona gore bız sucluyuz yanı
içler acısı.

bır boylelerı bırde kask kullanmayan colugunu cocugunu yedı ceddını aynı anda bırlıkte tasıyan motosıkletcıler

dırek organ bagıscısı olmalılar resmı olarak
ölduklerı an boyle kısılerın organları bagıslanmalı
en azından topluma bı faydaları olur

Bugün bir tanesi ters ve virajlı yoldan, kask olmadan üstelik yağmurlu havada arkasında 10-12 yaşlarında çocukla geliyordu.
Aradım polisi ihbar ettim. İşe yarayacağına zerre ihtimal vermiyorum. Keşke yarasa.

Piyasada çok fazla oto koktuğu var. Adac testinden geçmiş bir oto koltuğu ile güvenle yolculuk yapabilirsiniz. 3 saatten fazlası önerilmez ama istisna olarak zaman zaman yapılabilir. Bence çocuk uyanıkken oto koltuğundan kalkmak için ağlaması ve kucağa alınması daha tehlikeli. Yatış pozisyonu iyi olan bir koltuksa eğer Uykuda gidin bence. Belki emzirme ya da mama için uyanacaktır 5 saat uyur 1 saat mola verirsiniz örneğin.
Burada kucakta gitsin yatsın vs diyenleri anlamıyorum. Yazık günah.. maddi durumumuz elvermedi iyisinden alamadık diyeni anlarım saygı duyarım ama Işık’larda bile fren anında ben öne geliyorum bebeğime bakıyorum güvende. Lütfen maddi durumunuz elveriyorsa adac testinden geçmiş özellikle aralığı 0-18 ya da 15-36 gruplarından alın. Elvermiyorsa uygun fiyatlı bir koltuğu alıp bebeğinizi kontrol edin.

Piyasada çok fazla oto koktuğu var. Adac testinden geçmiş bir oto koltuğu ile güvenle yolculuk yapabilirsiniz. 3 saatten fazlası önerilmez ama istisna olarak zaman zaman yapılabilir. Bence çocuk uyanıkken oto koltuğundan kalkmak için ağlaması ve kucağa alınması daha tehlikeli. Yatış pozisyonu iyi olan bir koltuksa eğer Uykuda gidin bence. Belki emzirme ya da mama için uyanacaktır 5 saat uyur 1 saat mola verirsiniz örneğin.
Burada kucakta gitsin yatsın vs diyenleri anlamıyorum. Yazık günah.. maddi durumumuz elvermedi iyisinden alamadık diyeni anlarım saygı duyarım ama Işık’larda bile fren anında ben öne geliyorum bebeğime bakıyorum güvende. Lütfen maddi durumunuz elveriyorsa adac testinden geçmiş özellikle aralığı 0-18 ya da 15-36 gruplarından alın. Elvermiyorsa uygun fiyatlı bir koltuğu alıp bebeğinizi kontrol edin.
Cok güzel ve detaylı anlamışsınız ellerinize sağlık zaten oto koltuğumuz var kalite olayını benden ziyade Babamız araştırdı recaro aldı 6 aylıkkenden şu ana şehir içini bırakın markete bile kucakta götürmedi o konuda sorun yok sadece gece uyanırsam çok aşırı huysuz oluyor otobanda durup sakinleştiremiyceğiz diye endişelendim

Back
X