Oto koltuğu ve gece yolculuğu

Ne alaka canim ben buyuk sehirde yasiyorum hic ceza yemedim sizde yanina oturun diyorum arkaya daga rahat eder yavrucak

Tez zamanda bi cevirmede ceza yersiniz insallah o zaman ne diyelim. 1 yasinda cocugun hakkina giriyorsunuz. Kaza bu geliyorum demez. Tedbir almak varken bir de burda iyi bisey gibi yazmissiniz. Sorumsuzluk bu resmen.

Gece yola cikarken yatak koyun ve o sekilde uyusun.sabah uyanirsa oto koltuguna gecirirsiniz.o kadar saat o pozisyonda kalmasi kotu olur

Çocuk ( bebek ) koltuğu kulundurmamanın ve kullanmamanın cezası nedir ?
2918 sayılı K.T.K. ‘nın 31 / 1-a maddesine göre ( Özelliklerine ve cinslerine göre, yönetmelikte nitelik ve nicelikleri belirtilen gereçleri, araçlarda bulundurmamak, kullanmamak veya kullanılır şekilde bulundurmamak ) çocuk koltuğu bulundurmamanın cezası 92 TL ve 10 ceza puanıdır ( 2016 verilerine göre – Her yıl cezaların yükseldiğini unutmayın ). Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, aracın tescil plakasına da aynı oranda ceza tutanağı yazılır. Ben demiyorum kanun diyor kaldı ki vijdan en benim için öyle bir seçenek yok yine de sağolun
Oto koltugu uyanik olan cocuk icin sarttir ama uyurken zaten yaninda olacaksiniz.valla o kadar saat cocugumu o sekilde goturmem

Cocuk uyanikken zaten mole vermek zorunda kaliyorsunuz ama uyurken cocugumu hic uyandirmadim 4 5 saat yatti koltukta yatar pozisyonda bir sikinti olacagini sanmam

Kızlar bu oto koltuğu puset olayını bir türlü anlamıyorum ben
Anakucağına yükseltici alıp arabaya takmıyor muyuz?
Yoksa oto koltuğu farklı mı olacak
Bebeğim 3 aylık

Ceza yemezsiniz de olasi bir kazada ölür cocuk, tabi cezasi yoksa sart degil, onemli olan rahat etmesi dimi.

Cocuk uyurken kaza yapma ihtimali yok mu? Yapmayin lutfen, cocugun rahati canindan canindan kiymetli mi?

Aklımı kaçıracağım yaa, nasıl kafalar bunlar. Bir de doğru olduğu savunuluyor ya, inanamıyorum yani.

Aklımı kaçıracağım yaa, nasıl kafalar bunlar. Bir de doğru olduğu savunuluyor ya, inanamıyorum yani.

Karpuz alsa, fren yapinca duser kirilir diye arka koltuga yatirip gitmez, ama cocugunu yatiriyor, ustelik tutabilecegini saniyor, neyse uygun binlerce haberden birini birakalim buraya,

Karpuz alsa, fren yapinca duser kirilir diye arka koltuga yatirip gitmez, ama cocugunu yatiriyor, ustelik tutabilecegini saniyor, neyse uygun binlerce haberden birini birakalim buraya,

Karpuz kadar degeri yoksa demek ki cocugunun. Rahat etsin diye canini tehlikeye atiyor. Diyecek soz yok

Oto koltugu sart degil skmayin cocugu arkaya uzansin sizde yaninda oturun oglum 1 yasinda kesinlikle kulanmiyorum sart degilki oto koltugu
Allab korusun kaza anında cocuk fırlar gider yani verdiğiniz tavsiyede cok ahim sahim degil. Oto koltuğu önemli olmasa dünyanın bircok yerinde olmadan trafiğe çıkamazsınız

Merhaba güzel hanımlar, tecrübelerinize ihtiyacım var! Zira bu konu bizim için dert oldu..
Yakın zamanda 2 yaşına girmek üzere olan bebeğimiz ile İstanbuldan Akdenize yolculuk yapacağız.. Kendi aracımız ile.. Gece yola cıkacağız, bildiğim kadarı ile 2,3 saatte bir mola verip bebeği yürütmemiz gerekli oto koltuğunda olacak... Buraya kadar sorun yok yalnız Kağan gece güzel uyuyor ve uykusu bölünürse çokk
Sinirli ve ağlayan bir bebek oluyor
Eşim, o uyanana kadar yani belki 5,6 saat ediyor hiç durmadan süreyim uyanınca mola vermeye başlayalım dedi. Ama ben kalça kemiklerine beline vs o kadar uzun süre baskı olmasının zarar vermesinden endişe ediyorum. Ama dediğim gibi. Uyandırılırsa aşırı asabi oluyor siz değerli annelere sormak istiyorum. Siz ne yaptınız,? Tecrübelerinize güveniyorum
geçen hafta bodrumdan istanbula geldik arabayla, kızım 19 aylık, bir defa izmirde bir defa da ayvalıkta durduk. çocuğu çok uyandırırsanız tekrar uyumayabilir ve sürekli ağlayarak eşinizin direksiyon konsantrasyonuna engel olabilir. şoförün ihtiyaç duyduğu kadar durun bence.

Bebeğim 6 aylıktır bende çok düşünmüştüm bu konuda. Sık sık mola vermek en mantiklisi. Yolculuk biraz eziyet oluyor ama başka çare yok. Önemli olan çocuğun can güvenliği.

Bence abartı haberleri dikkate almayın .çocuğunuz sağlıklı yaşam birşey olmayacaktır diye dusunuyorum. Biz oğlum o yaslardayken 15 günlük Türkiye turu yapmıştık arabayla. Oğlum aşırı hareketlidir ama arabayı sever. Koltuğunda oturmayı da sever. Hayatımın en keyifli yolculuklarından biriydi. Size de iyi yolculuklar dilerim. Stres yapmayın derim.

Ne alaka canim ben buyuk sehirde yasiyorum hic ceza yemedim sizde yanina oturun diyorum arkaya daga rahat eder yavrucak

Oto koltugu zorunlu hanimefendi
Ayrica annesi yanina oturunca nolucak allah korusun bir kaza aninda emniyet kemersiz annesi mi korucak cocugu

Oto koltugu uyanik olan cocuk icin sarttir ama uyurken zaten yaninda olacaksiniz.valla o kadar saat cocugumu o sekilde goturmem
ne alaka
uyuyorken de uyanıkken de yanında oluyoruz zaten
bız yanında olunca azrail gelmıyor mu nedır yanı ?

cocuk guvenlıgı ıcın var uyur veya uyanık farketmez .

Back
X