canım oğlun konuşuyormu kelime kurabiliyormu umarım birşey yoktur
vakit kaybetmeyin hiç doktor için yaşı küçük telafisi kolay olur inşallah
canım bütün erkek çocukları tekerleri döndürür severler yani ama saatlerce bıkmadın döndürüyorsa işte ozaman şüphelenebilirsin.valla aklım sende duacınım inşallalah bişey çıkmayacak minik kuzum da.
doktora gittinizmi canım hayırlı haberlerini bekliyorum inşallah problem yoktur
umarım gittiginiz dr.dogru söylülyodurda kuruntudur sadece..
canım bir çocuk nöroloğunun görmesinde fayda var...
otizm olmaya bilir reaktif bağlantı bozukluğu vb bişey de çıkabilir...
buna en iyi çocuk nöroloğu ve çocuk pskiyatri cevap verebilir...
inşallah bi sorun çıkmaz canım geçmiş olsun..
ismine tepki vermemesi tekerlekleri çevirmesi kendi etrafında dönmesi nomalmi dedi canım otizim tanıtım filmelerinde ise çocuğunuz ismi çağarıldığında bakmıyorsa kendi etrafında dönüyorsa ve anlamlı bişekilde cümle kuramıyorsa otizimden şüphelenin diyor sen o doktoru dinleme içinin rahat etmemesi çok normal çocuk noroloji doktoru yada psikiyatri doktoru mutlaka görmesi gerek kreşe de verin evet bu onun için atacağınız en önemli adım olacaktır küçük ali bu durumu çabucak atlatır umuyorum geçici bir problem olmasını diliyorum
canım benim sakın bır dr dedi diye kendini endişeye sokma .hepsi para tuzagı ya bu konu heryerde var davranış bozukluğunda var anlatıyorum orda oraya gelirmsnarkadaşlar merhaba ,
Benim oğlum üşüttüğü için dün doktora götürdük , orda ağlamış biraz doktor otizm filan demiş ama ben şimdi yazdıklarınızı okudum , internetten araştırdım , oğlumda bazı belirtiler var , bazıları yok.
Mesela yaşıtlarıyla oynamayı sevmez , tek olmak ister diyor ,benim oğlum bir çocuk gördüğü zaman sevinçten çıldırıyor, hemen oynamaya çalışıyor.
Kendi etrafında dönmesi veya kafa sallaması yok , sadece bazen ortaya bir oyuncak koyar onun etrafında kovalamaç oynar gibi koşar.Kendi etrafında dönmeye bu durum girer mi ben bilemedim.
Eren her şeyi anlıyor, anladığı kelime sayısı çok fazla ama 20 aylık olmasına rağmen sadece canı istediğinde baba,dede,uba(tuba , benim ismim) , cikcik , ham , mama ,emme , bu (su) , işte filan diyor.Ama organlarını , evdeki eşyaları filan sorunca gösteriyor.
İsmine tepki olayına gelince bazen seslendiğimiz zaman bakmıyor ama bıyık altından gülüyor , ben bunu tepkisizlik olarak değil de oyun olarak yaptığını düşünüyorum.
Öyle çamaşır makinasına, tekerleklere filan takıntısı yok.
TV izlemeyi çok seviyordu ama sadece çizgi film , o da hepsini de değil , sadece pepe,keloğlan, vs.5-6 yı çgeçmez sevdiği.
Doktor çok kızmış TV izletiyoruz diye , bir de istediklerini parmakla mı gösteriyor diye sormuş.Tabiki konuşamadığı için öyle yapıyor.
Çocuk psikiyatristine götürmeyi düşünüyorum , dün doktor ortaya lafı attı , içime ateş düştü.Dudağım uçukladı stresten.
Konuyu açan arkadaş veya bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim , doktor nasıl testler yapıyor , en kuvvetli şüphe nedir , neye göre teşhis konuluyor? Kafam allak bullak dünden beri.
ben ankara ya geldım hacettepe de tetkıkler yapılıyo suan da nörolojıye sevk ettıler tahlil yapıldı kan ıdrar, göz muanesı, kulak burun bogaz, kontrollerı yapıldı pazartesıyı beklıyorum artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?