Davranış Bozuklukları Otizmle ilgili Çapa da hangi bölüme danışmalıyım?

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
canım oğlun konuşuyormu kelime kurabiliyormu umarım birşey yoktur
vakit kaybetmeyin hiç doktor için yaşı küçük telafisi kolay olur inşallah

canım bütün erkek çocukları tekerleri döndürür severler yani ama saatlerce bıkmadın döndürüyorsa işte ozaman şüphelenebilirsin.valla aklım sende duacınım inşallalah bişey çıkmayacak minik kuzum da.

canım bütün erkek çocukları tekerleri döndürür severler yani ama saatlerce bıkmadın döndürüyorsa işte ozaman şüphelenebilirsin.valla aklım sende duacınım inşallalah bişey çıkmayacak minik kuzum da.

canım saatlerce degıl oyle 10 dakıka fılan tşk ederım canım :59:

doktora gittinizmi canım hayırlı haberlerini bekliyorum inşallah problem yoktur

doktora gittinizmi canım hayırlı haberlerini bekliyorum inşallah problem yoktur

canım dün ali yi dogumundan beri takıp eden doktoronuna götürdük arkadasımız aynı zamanda. onunla beraber psikolog gördü aliyi,
ben durumu anlattım
tekerleklerle oynama dönme vs hepsini soyledım
ben alide bişey göremedım dedı
ali şımardı orda tabi:61:
göz teması süper ten temasıda harika dedı
bu tür dönmeler fılan normal benım 3 yasında oglum hala yapıyo dedı
ali yalnız buyuyen bı cocuk dıkkat cekmek ıcın yapıyo
kreş e verın yada yasıtları ıle sık sık bı araya getırın dedı
egitici oyuncaklar alın aliye dedi
bu konuda cok haklı bı aliye sureklı araba alıyoruz sevıyo dıye
tv yasak dedı
cocugun yanında tartısmayın dedı biz bunu son zamanlarda cok yaptık eşimin işi yuzunden ali de evdekı esyaları kırıp dökmeye baslamıstı:59:
size tepkı verıyo bu sekılde dedı:59:
alide dil tembellıgı var dedı :26:
ben bişey göremedım ama ıcınız rahat etmezse
çapa dan randevu alıp oraya götürün dedı

canım açıkçası ben mennun kalmadım doktordan,
içim rahat etmedı
ne desem bu yaslarda normal normal dıyo
ben kasımda ankaraya gıdıcem ailemın yanına onlara soyledım doktor bulun dıye
orda götürcem artık:59:

umarım gittiginiz dr.dogru söylülyodurda kuruntudur sadece..

canım bir çocuk nöroloğunun görmesinde fayda var...
otizm olmaya bilir reaktif bağlantı bozukluğu vb bişey de çıkabilir...
buna en iyi çocuk nöroloğu ve çocuk pskiyatri cevap verebilir...
inşallah bi sorun çıkmaz canım geçmiş olsun..

canım bir çocuk nöroloğunun görmesinde fayda var...
otizm olmaya bilir reaktif bağlantı bozukluğu vb bişey de çıkabilir...
buna en iyi çocuk nöroloğu ve çocuk pskiyatri cevap verebilir...
inşallah bi sorun çıkmaz canım geçmiş olsun..

evet canım dogru duzgun bı doktor bulup ona götürcem.. tşk ederim

ismine tepki vermemesi tekerlekleri çevirmesi kendi etrafında dönmesi nomalmi dedi canım otizim tanıtım filmelerinde ise çocuğunuz ismi çağarıldığında bakmıyorsa kendi etrafında dönüyorsa ve anlamlı bişekilde cümle kuramıyorsa otizimden şüphelenin diyor sen o doktoru dinleme içinin rahat etmemesi çok normal çocuk noroloji doktoru yada psikiyatri doktoru mutlaka görmesi gerek kreşe de verin evet bu onun için atacağınız en önemli adım olacaktır küçük ali bu durumu çabucak atlatır umuyorum geçici bir problem olmasını diliyorum

ismine tepki vermemesi tekerlekleri çevirmesi kendi etrafında dönmesi nomalmi dedi canım otizim tanıtım filmelerinde ise çocuğunuz ismi çağarıldığında bakmıyorsa kendi etrafında dönüyorsa ve anlamlı bişekilde cümle kuramıyorsa otizimden şüphelenin diyor sen o doktoru dinleme içinin rahat etmemesi çok normal çocuk noroloji doktoru yada psikiyatri doktoru mutlaka görmesi gerek kreşe de verin evet bu onun için atacağınız en önemli adım olacaktır küçük ali bu durumu çabucak atlatır umuyorum geçici bir problem olmasını diliyorum

canım hanı derler ya anneler hisseder dıye, aliyle ılgılı ıcımı yakan bısey var döne döne yakıyo bazen benı:5:
bende dıyorum bazen bişey yok ali iyi cok neşeli oynuyo guzel guzel
bazende oyle seyler yapıyokı teshıs ı ben bıle koyabılıyorum yanı:59:
anlamadım gıttı bısey:59:
kafam karman corman:59:
şimdi eşim ben sana dedım bısey yok cocukta deyıp götürmüycek bı daha:59:
ben kasımda ankarada ıyı bı doktor bulup kendım götürcem eşimden gızlı:59:
eşim iyi bi baba ama bu konuda ona anlam veremıyorum ben:59:
bişey yok butun cocuklar boyle deyıp cıkıyo işin içinden:59:
aksam ali kafasını sallarken bagırdım bende:59:
butun cocuklar boyle degıl bak bı dedım:59:

tatlım merak ettim durumlar nasıl şuanda.

her çocuk aynı olmak zorunda değil bazı çocuklar geç algılayabilirler canım bunun dışında yaptığı şeyelr neler mesela sebepsiz yere gülüyor mu kendi kendine acıya karşı duyarsız mı kendi başına mı oynamak istiyo hep göz teması nasıl sabit bi objeye odaklanıp bakıyo mu bunlara dikkat etmelisin bence ..

çocukla farklı oyunlar oynamak lazım canım hani eğitici tarzda dikkatini dağıtmadan eğitebileceğin oyunlar tercih et

canım bıraz duzeldı gıbı ama konusmada sorun var hala bu hafta cerrapasadan randevu alıp tekrar goturcem nörolojı uzmanında göturcem bu sefer ıcımde bı yerlerde sıkıntı var

arkadaşlar merhaba ,

Benim oğlum üşüttüğü için dün doktora götürdük , orda ağlamış biraz doktor otizm filan demiş ama ben şimdi yazdıklarınızı okudum , internetten araştırdım , oğlumda bazı belirtiler var , bazıları yok.
Mesela yaşıtlarıyla oynamayı sevmez , tek olmak ister diyor ,benim oğlum bir çocuk gördüğü zaman sevinçten çıldırıyor, hemen oynamaya çalışıyor.

Kendi etrafında dönmesi veya kafa sallaması yok , sadece bazen ortaya bir oyuncak koyar onun etrafında kovalamaç oynar gibi koşar.Kendi etrafında dönmeye bu durum girer mi ben bilemedim.

Eren her şeyi anlıyor, anladığı kelime sayısı çok fazla ama 20 aylık olmasına rağmen sadece canı istediğinde baba,dede,uba(tuba , benim ismim) , cikcik , ham , mama ,emme , bu (su) , işte filan diyor.Ama organlarını , evdeki eşyaları filan sorunca gösteriyor.

İsmine tepki olayına gelince bazen seslendiğimiz zaman bakmıyor ama bıyık altından gülüyor , ben bunu tepkisizlik olarak değil de oyun olarak yaptığını düşünüyorum.

Öyle çamaşır makinasına, tekerleklere filan takıntısı yok.

TV izlemeyi çok seviyordu ama sadece çizgi film , o da hepsini de değil , sadece pepe,keloğlan, vs.5-6 yı çgeçmez sevdiği.

Doktor çok kızmış TV izletiyoruz diye , bir de istediklerini parmakla mı gösteriyor diye sormuş.Tabiki konuşamadığı için öyle yapıyor.

Çocuk psikiyatristine götürmeyi düşünüyorum , dün doktor ortaya lafı attı , içime ateş düştü.Dudağım uçukladı stresten.

Konuyu açan arkadaş veya bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim , doktor nasıl testler yapıyor , en kuvvetli şüphe nedir , neye göre teşhis konuluyor? Kafam allak bullak dünden beri.

arkadaşlar merhaba ,

Benim oğlum üşüttüğü için dün doktora götürdük , orda ağlamış biraz doktor otizm filan demiş ama ben şimdi yazdıklarınızı okudum , internetten araştırdım , oğlumda bazı belirtiler var , bazıları yok.
Mesela yaşıtlarıyla oynamayı sevmez , tek olmak ister diyor ,benim oğlum bir çocuk gördüğü zaman sevinçten çıldırıyor, hemen oynamaya çalışıyor.

Kendi etrafında dönmesi veya kafa sallaması yok , sadece bazen ortaya bir oyuncak koyar onun etrafında kovalamaç oynar gibi koşar.Kendi etrafında dönmeye bu durum girer mi ben bilemedim.

Eren her şeyi anlıyor, anladığı kelime sayısı çok fazla ama 20 aylık olmasına rağmen sadece canı istediğinde baba,dede,uba(tuba , benim ismim) , cikcik , ham , mama ,emme , bu (su) , işte filan diyor.Ama organlarını , evdeki eşyaları filan sorunca gösteriyor.

İsmine tepki olayına gelince bazen seslendiğimiz zaman bakmıyor ama bıyık altından gülüyor , ben bunu tepkisizlik olarak değil de oyun olarak yaptığını düşünüyorum.

Öyle çamaşır makinasına, tekerleklere filan takıntısı yok.

TV izlemeyi çok seviyordu ama sadece çizgi film , o da hepsini de değil , sadece pepe,keloğlan, vs.5-6 yı çgeçmez sevdiği.

Doktor çok kızmış TV izletiyoruz diye , bir de istediklerini parmakla mı gösteriyor diye sormuş.Tabiki konuşamadığı için öyle yapıyor.

Çocuk psikiyatristine götürmeyi düşünüyorum , dün doktor ortaya lafı attı , içime ateş düştü.Dudağım uçukladı stresten.

Konuyu açan arkadaş veya bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim , doktor nasıl testler yapıyor , en kuvvetli şüphe nedir , neye göre teşhis konuluyor? Kafam allak bullak dünden beri.
canım benim sakın bır dr dedi diye kendini endişeye sokma .hepsi para tuzagı ya bu konu heryerde var davranış bozukluğunda var anlatıyorum orda oraya gelirmsn

ben ankara ya geldım hacettepe de tetkıkler yapılıyo suan da nörolojıye sevk ettıler tahlil yapıldı kan ıdrar, göz muanesı, kulak burun bogaz, kontrollerı yapıldı pazartesıyı beklıyorum artık

ben ankara ya geldım hacettepe de tetkıkler yapılıyo suan da nörolojıye sevk ettıler tahlil yapıldı kan ıdrar, göz muanesı, kulak burun bogaz, kontrollerı yapıldı pazartesıyı beklıyorum artık

Arkadaşım sonuçları bildirir misin?

Ben de oğlumu çocuk psikiyatristine götüreceğim.Annem dün fark etmiş , öyle dalıp gidiyormuş.Ben şimiye kadar hiç fark etmedim böyle bir şey.Yani göz dalması da olabilir ama otizim de olabilir.Çok korkuyorum.Sen demişsin ya yukarıda içimi sıkan bir şey var diye aynen öyle.Ruhum daralıyor.

Siz de ilk önce psikiyatriste mi götürdünüz?

arkadaşlar çok mutluyum ,
şimdi doktordan geliyoruz.içim rahat etmedi prof.a götürdüm oğlumu.
Allah'a çok şükür hiç bir şey yokmuş , gayet normal dedi.Test bile istemedi.
Çok sevindim . çok :32:

Back