Davranış Bozuklukları Otizmle ilgili Çapa da hangi bölüme danışmalıyım?

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

ikrar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2008
3.268
35
116
41
İstanbul
arkadaslar dun eşimin arkadasına gıttık
otizimli cocuklara egitim veriyo aliyi gözlemledı
bana bı kac soru sordu
hemen çapa ya götürün dedı

capanın hangı boulumune götürücem sigorta yok
ücretlı muane varmı

yardım edın lutfen cok korkuyorum

slm arkadaşım dur panik yapma onu hemen teşhis edemez birsürü testleri var doktorlar koyar bu teşhisi.

çocuğunda ne gibi birşey gördüde git doktora dedi anlamadım.dönen şeyler bu tip çocukların dikkatini çekermiş.sallanırmış.mesala arabayı değil tekerleklerini görürmüş.çamaşır makinesini izlermiş.sizin çocukta bü tür şeyler varmı.televizyon izlememeliymiş bu çocuklar.benim bildiklerim bunlar.inşallah yoktur.en kısa zamnada randevuda alırsınız inşallah.

canım şimdiden üzülme bebişin ne kadarlık ismini söyleyınce bakıyomu mesela göz teması varmı senle oyun oynarmı gülermi içine cokmu kapalı cokmu tv izliyo benım oglusumdanda cok korktuk bız ama uyaran eksıklıgı cıktı şükür şimdi daha ıyı devamlı ılgı tv yı kapatınhttp://www.kadinlarkulubu.com/davranis-bozukluklari/369661-otizm.html daha detaylı bılgı burda var canım inş. korktugunuz gıbı bısey yoktur

canım şimdiden üzülme bebişin ne kadarlık ismini söyleyınce bakıyomu mesela göz teması varmı senle oyun oynarmı gülermi içine cokmu kapalı cokmu tv izliyo benım oglusumdanda cok korktuk bız ama uyaran eksıklıgı cıktı şükür şimdi daha ıyı devamlı ılgı tv yı kapatınhttp://www.kadinlarkulubu.com/davranis-bozukluklari/369661-otizm.html daha detaylı bılgı burda var canım inş. korktugunuz gıbı bısey yoktur

cok sagol canım cevap için
oglum 23 aylık
ismini soyleyınce bakmıyo cogu zaman 10. kez de fılan anca bakıyo
göz teması iyi kurabılıyoruz
legolarla ve arbalarla oynuyo
tv de reklam ızlıyo izlerken sallanma huyu var
kafasını anlamsız bı sekılde sallıyo
bi kaç kez ali yapma deyınce bırakıyo
kendı etrafında dönüyo
mudahale edınce bırakıyo:59:

çocuğunda ne gibi birşey gördüde git doktora dedi anlamadım.dönen şeyler bu tip çocukların dikkatini çekermiş.sallanırmış.mesala arabayı değil tekerleklerini görürmüş.çamaşır makinesini izlermiş.sizin çocukta bü tür şeyler varmı.televizyon izlememeliymiş bu çocuklar.benim bildiklerim bunlar.inşallah yoktur.en kısa zamnada randevuda alırsınız inşallah.

dönmesı ve kafa sallamasından dolayı dedı canım
annesı bu evdede yapıyomu dedı evet dedım takıntıları varmı pekı dedı
evet dedım
arabaları buyukten kucuge dogru dızıcek ılla
arabadan ınınce mutlaka yere oturur
diger cocuklarla iletişim zayıf bıraz
parkka götürdügumde kumdan baska bıseyle oynamaz asla
ınsallah bısey cıkmaz :59:

otizm,org a bir bak istersen canım doktora gidin ama sakin ol korkma demiyorum deli gibisindir şuan çocuğunun her ne şekilde olursa olsun ne yapabilirimi araştır canım. Oğluna Allahım uzun sağlıklı ömür versin. İnşallah güzel haberlerini okuruz bir an önce. 121 i ara oradan al randevuyu.

otizm,org a bir bak istersen canım doktora gidin ama sakin ol korkma demiyorum deli gibisindir şuan çocuğunun her ne şekilde olursa olsun ne yapabilirimi araştır canım. Oğluna Allahım uzun sağlıklı ömür versin. İnşallah güzel haberlerini okuruz bir an önce. 121 i ara oradan al randevuyu.

canım tam bır haftadır ne yedıgımden ne ıctıgımden ne uyudugumdan bısey anlıyorum. aptal gıbı oldum:59:
herkes özellıkle çapa dıyo bu konuda
randevu almaya calısıyoruz

dönmesı ve kafa sallamasından dolayı dedı canım
annesı bu evdede yapıyomu dedı evet dedım takıntıları varmı pekı dedı
evet dedım
arabaları buyukten kucuge dogru dızıcek ılla
arabadan ınınce mutlaka yere oturur
diger cocuklarla iletişim zayıf bıraz
parkka götürdügumde kumdan baska bıseyle oynamaz asla
ınsallah bısey cıkmaz :59:

allah sana sabır versin.komşunun çocuğuda otistikmiş 4-5 yaşındayken sünnet ettirecekleri zaman ortaya çıkmış.çocuk sünnet ettirileceği zaman çok yepki vermiş,ateşi yükselmiş havale geçirmiş.öylece ortaya çıkmış.ailesi hiç anlamamış.çünkü dış görünüşünde ve hareketlerinde hiç problem yokmuş.çocuk şimdi kreşe gidiyor.algılaması zayıfmış.çocuğuna tek tek hayvanları ,bitkileri, eşyaları büyük resimli kitaplar alarak eğitiyor.bir an evvel sıra alırsınız ve güzel haberlerinizi alırız.

umarım bişey çıkmaz ,ama lütfen ihmal etmeyin doktora dışardan götürün yada ankara daha gelişmiş bu konuda teşhis açısından.

allah sana sabır versin.komşunun çocuğuda otistikmiş 4-5 yaşındayken sünnet ettirecekleri zaman ortaya çıkmış.çocuk sünnet ettirileceği zaman çok yepki vermiş,ateşi yükselmiş havale geçirmiş.öylece ortaya çıkmış.ailesi hiç anlamamış.çünkü dış görünüşünde ve hareketlerinde hiç problem yokmuş.çocuk şimdi kreşe gidiyor.algılaması zayıfmış.çocuğuna tek tek hayvanları ,bitkileri, eşyaları büyük resimli kitaplar alarak eğitiyor.bir an evvel sıra alırsınız ve güzel haberlerinizi alırız.

allah sifa versın butun bebeklerımıze:59:

umarım bişey çıkmaz ,ama lütfen ihmal etmeyin doktora dışardan götürün yada ankara daha gelişmiş bu konuda teşhis açısından.

canım ben ıstanbulda yaşıyorum
şuan tanıdık doktorları devreye soktuk
eger bu hafta da randevu ayarlayamazsak
özel bı doktora götürcem :58:

çapanın ücretli muyanesine gidecekseniz size (behiye alyanak)çapada çocuk pskiyatri doktorunu öneririm telefonla randevu almak çok zor eviniz çapaya yakınsa hasteneye gidip sekreterinden randevu alabilirsiniz

çapanın ücretli muyanesine gidecekseniz size (behiye alyanak)çapada çocuk pskiyatri doktorunu öneririm telefonla randevu almak çok zor eviniz çapaya yakınsa hasteneye gidip sekreterinden randevu alabilirsiniz

cok tşk ederim eşim gelsin hemen soyluyecem

canım bı haftadır gece 12 den sonra yapısıyoruz telefona yarım saat sonra sistem kapanmıstır dıyo:26:
sasırdım bak sımdı ben hep oyle alıyorum hatta 1 hafta once esımın kardesıne aldım
oğlunun harketlerinden bahsetsene bıraz benımde ali oglumun adı 20 aylık
ufak takıntıları var mekanık seyleri sever donmeyı kosmayı sevr sen yaznca bende suphelendıım konusması algısı super tv ızletmem capada burak tattlı ya goturdum 10 aylikti o zaman testleri normal cikti ama gtrmemın nedeni hamileyken beyin ventrikumali vardı beyninde
insallah bişey yoktur kuzularımızda

sasırdım bak sımdı ben hep oyle alıyorum hatta 1 hafta once esımın kardesıne aldım
oğlunun harketlerinden bahsetsene bıraz benımde ali oglumun adı 20 aylık
ufak takıntıları var mekanık seyleri sever donmeyı kosmayı sevr sen yaznca bende suphelendıım konusması algısı super tv ızletmem capada burak tattlı ya goturdum 10 aylikti o zaman testleri normal cikti ama gtrmemın nedeni hamileyken beyin ventrikumali vardı beyninde
insallah bişey yoktur kuzularımızda

ınsallah canım
bardak gı uzun ugraslar sonu yenı tutmaya basladı oda yamuk fılan tutuyo:59:
dönme huyu var kendı etrafında dönüyo ancak cok yuksek sesle ali yeter deyınce duruyo
bazen ısmıne tepkı vermıyo hatta gecen gun arkadasım kulagı duymuyo sandım dedı:59:
eşim oglumuza cok duskun
daha oncede farkettıgım seyler oldu ama eşim anlamak ıstemıyo:5:
götürüpte kötü bişeyle karsılasmaktan korkuyo sanırım hatta ıtıraf ettı:5:
ama hep soyledıgı her cocuk farklıdır
sen dıger cocuklarla kıyaslıyosun dıyo:58:
ama benım içimde bi ateş yanıyo sankı:58:

ben tv izletmek gıbı hata yaptım tabıkı:59:
arabanın tekerleklerıne takık hep söküyo
sımdı aklıma geldı puseti yere yatırıp tekerleklerını dönduruyo:59:

Back