Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
davranış bozukluğu topiğinde bir sürü anne yardım bekliyor ilğilenmek isterseniz...Merhaba..ben özel eğitim öğretmeniyim. Otizmli, zihin engelli, down, asperger sendromlu çocukların eğitimi ile ilgileniyorum. Bu tanılardan herhangi birini almış Çocuğunuz varsa, eğitimi ile ilgili sorulara elimden geldiği kadar cevap verebilirim
merhaba benim 26 aylık çocuğum var. erkek. konuşamıyor, arabalarla oynarken kendinden geçiyor, seslensek bile cevap vermiyor. henüz anne baba bile demiyor, birtek su atta alo yu biliyor. bazen ama çok nadir gözleriyle yan yan bakmaya çalışıyor. ısrarla burnun nerde gözün nerde diyorum bişey öğretmeye çalıştığımda ilgilenmiyor. ama çokta dünyadan kopuk değil neşeli, bizle eğlendiği zamanlarda çok. lütfen birileri cevap yazarsa sevinirim.
Bu konu için ilgili bölümde doktora gittiniz değil mi? Burada yazarak asıl soruna ulaşamayabilirsiniz. Erken teşhis önemli.[/QUOT
yarın randevümüz var çocuk pskyt dan
Psikayatr sosyal uyaran eksikliği gibi duruyor dedi. Yani anne baba çalışıyor bütün gün bakıcıyla yeteri kadar zaman ayıramamışız. özel eğitim ve kreş önerdi. 1 hafta oldu henüz yol alamadık
Merhaba;
Benim oğlum 3 aylık. Bundan öncesinde kolik bir bebekti. Elektirik süpürgesi sesiyle uyutuyorduk. Geçen hafta arabayla küçük bir kaza atlattık. O esnada bebeğim kucağımda uyuyordu ve bir anda uyandı. Ama ağlamadı. Bu bir hafta içinde bebeğime seslendiğimde bana bakmadığını etrafla ilgilendiğini farkettim. (Bundan öncede böylemiydi emin değilim) Ama göz göze geldiğimizde göz kontağı kuruyor gülümsüyor. Uyurken mutfaktan bike bi ses gelse kıpırdanırdı, şimdi çok az tepki veriyor. Doğduğunda işitme testi yaptırdık herhangi bir sorun yoktu. Acaba şimdi bebeğim duymadığından mı bakmıyor. Bunun nedeni elektirik süpürge sesi ya da geçirdiğimiz kaza olabilir mi? Yoksa otizm belirtisi mi? Bu gibi şeyler otizme yol açar mı?
Merhaba;
Benim oğlum 3 aylık. Bundan öncesinde kolik bir bebekti. Elektirik süpürgesi sesiyle uyutuyorduk. Geçen hafta arabayla küçük bir kaza atlattık. O esnada bebeğim kucağımda uyuyordu ve bir anda uyandı. Ama ağlamadı. Bu bir hafta içinde bebeğime seslendiğimde bana bakmadığını etrafla ilgilendiğini farkettim. (Bundan öncede böylemiydi emin değilim) Ama göz göze geldiğimizde göz kontağı kuruyor gülümsüyor. Uyurken mutfaktan bike bi ses gelse kıpırdanırdı, şimdi çok az tepki veriyor. Doğduğunda işitme testi yaptırdık herhangi bir sorun yoktu. Acaba şimdi bebeğim duymadığından mı bakmıyor. Bunun nedeni elektirik süpürge sesi ya da geçirdiğimiz kaza olabilir mi? Yoksa otizm belirtisi mi? Bu gibi şeyler otizme yol açar mı?
Doktora götürün aklınızda kalmasın. Ama 3 ay erken değil mi zaten. Elektrik süpürgesini de ilk defa duydum.
Rutin götürdüğümüz bir çocuk doktoru var. İşitmesiyle ilgili bir problem olmadığını söyledi. Evet elektirik süpürgesi, saç kurutma makinesi, aspiratör sesleri bebekleri sakinleştiriyor. Kendilerini anne karnında gibi hissediyorlar çünkü anne karnında duydukları sesler bu seslere en yakın sesler
O zaman içiniz ferah olsun. Sonuçta doktorunuz daha iyi bilir.
İnşallah..
Allah herkesin evladını korusun.
merhaba benim 2 yaşında oğlum var konuşma problemi vardı, isademe götürdük ordaki çocuk gelişimci bayan otizmden şüphelendi, nörolağa götürmemizi tavsiye etti ve denver testi yaptı başarısız oldu oğlum.gata 'ya götürdük nöroloğa tv izletmememizi ve kreşe oyun grubuna vermemi söyledi 3 yaşına kadar 3 ayda bir kontrole getirmemi söyledi, içim rahat etmedi birde çocuk psikiyatrisine götürdüm atipiotizmden şüphelendi yalnız oğlum o kadar hareketli ki ordada bir an yerinde durmadı heryeri karıştırdı dr hanım aşırı hiperaktif olduğu için otizm belirtileride taşıyabilir dedi emin olmadı RAM'a götürmemi söyledi ben kreşe vermek istiyorum bunun yanında özel eğitim alması gerektiğini söyledi ama bunun için rapor alması gerekiyor ben şimdi çok kararsızım ne yapacağımı bilemiyorum oğlum için geçde kalmak istemiyorum raporlu olmasını istemiyorum sizce en azından 2 ay kadar bir kreşimi denemem gerekir bana cevap yazarsanız çok sevinirim.Merhaba..ben özel eğitim öğretmeniyim. Otizmli, zihin engelli, down, asperger sendromlu çocukların eğitimi ile ilgileniyorum. Bu tanılardan herhangi birini almış Çocuğunuz varsa, eğitimi ile ilgili sorulara elimden geldiği kadar cevap verebilirim