- Konu Sahibi melodi1970
günaydın oğlum yine hasta oldu boğaz enfeksiyonu geçiriyo dün akşam doktordaydık yine antibiyotikler ateş düşürücüler hiçbişey fayda etmiyo ateşler içinde yanıyo bebeğim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
günaydın oğlum yine hasta oldu boğaz enfeksiyonu geçiriyo dün akşam doktordaydık yine antibiyotikler ateş düşürücüler hiçbişey fayda etmiyo ateşler içinde yanıyo bebeğim
biz ilk çapa tıp fakültesine gittik tlf randevu almıştım ama 3 ay sonraya vermişlerdi sonra tanıdık vasıtası ile çapanın ücretli muaynesine gittim şüphelerim netleştikten 3 gün sonra 1 yıl oraya devam ettim..şimdi cerrahpaşa barış korkmaz alanında çok iyi bir doktor tüm tektikleri de istiyor önce ben birdaha çocuk yaparsam beni ve eşimide tarama yaptırıcak gen testi falan...oğlum daha iyi canım ateşi 37,6 ydı en son şimdi yine ölçücem saat başı ölçüyorum yanında yatıyorum zaten en çok korktuğum şey havale falan geçirmesi aklımda hep bu kötü düşünce var sabaha kadar uyumam ben şimdi
zaten tanıdıklar olmasa yanmışız bekle ayların geçmesini bizde bu ayın 15inde arıcak benim dr gatadaki psikoloğu arkadaşıymış randevu ayarlıycak yoksa ordada sivillere biraz geç veriyorlar randevu alabilmek için randevu alıyoruz allahtan benim doktorum orda çok iyi bir insan ya daha önce sordummu bilmiyorum ama barış korkmaza neden 1yıl gittin tetkik derken ne tetkikleri anlamadım çünkü ben önce çocuk nöroloğuna gittim o psikoloğa yolladı hemen rapor çıktı ve eğitime başladı bu ay raporumuz doluyo 1yıllıktı yeniden aynı yollardan geçicez tek fark öğretmenimiz ram a rapor yollıycakmış
genel olarak karalama yapıyor olabilir ama 3 yaşında bir çocuk resimde yapabilir. biz çok çocuklu bir aileyiz, resim yapamayan yegenlerimde vardı, şaşırtacak şeyler çizenlerde.
ama resim yapamayan yegenlerimin diğer gelişimlerinde sorun yoktu konuşması, iletişimi, hal hareketleri, oyun oynaması, oyun kurması.. vs.. lütfen resim olayına takılmadan, diğer yazımda ki özelliklerine bakarmısınız vaktiniz varsa.
arkadaşlar merhaba,
daha önce şu başlıkta derdimi dile getirmiştim http://www.kadinlarkulubu.com/davranis-bozukluklari/322619-otizimli-cocugu-olan-anneler-11.html
sorun yeğenim. ailesi tatilden döndü 3 yaşında ki yeğenimi henüz doktora götürmediler, ben internette yaptığım araştırmalar sonucu atipik otizm olabileceğini düşünmeye başladım.
çocugumuz pek hareketli yaşının gereği davranıslar sergilemiyor, geçen gün çizdiği resmi gördüm (sadece karalama) daha çok moralim bozuldu.
tıkandım kaldım anne babasına götürün diyemiyorum, toz kondurmuyorlar, çocugu çok zeki sanıyorlar aksine.
ben yaptıklarını ve yapamadıklarını sıraladım. sizler ne önerirsiniz bana, ben mi abartıyorum çocuk normal ama ben mi kuruntu yapıyorum. yoksa acilen uzman mı görmeli.
ne zaman açsam konuyu konuşma terapistine götürücez bakıyoruz vs. diyorlar. bence durum farklı, nasıl yönlendirebilirim. hangi anne babaya çocugun otistik olabilir denir ki. ya da nasıl denir?
( çok sıkıntılıyım. çaresiz kaldım tavsiye bekliyorum, o kadar çaresizim.
doğru insanların eline düşmesi çok önemli, iyi bir uzmanın. mesela herkes cocuk doktorunun bu durumu farkedemeyeceğinden bahsediyor, ya da konusma terapistinin.korkumda bu çünkü bizimkiler cocugu doktora götürdük tek konuşması sorun diyor.
anormal durgun, hiçbir şey yapmayan bir çocuk, çocuklar her gün yeni şeyler ogrenir, anlatmayı bitiremezsiniz şimdide bunu yaptı şunu yaptı diye. elbette her cocugun gelişim hızı yetenekleri farklıdır, ancak bu çocukta hiçbir gelişim ve yetenek yok. 10-12 aylık bir çocuk neler yapabiliyorsa o da max. onun tepkileri, ifadelerini yapabiliyor.
bebeklik döneminden beri yaptığı gelişen değişen pek bir şey yok. anne babası bile bir niteliğinden bahsedemiyor inanın. ay bugun çok agladı, şunu gördü çok korktu 2 saat aglad, ablas tv izlerken onu engelledi fln yapılan tek muhabbetimiz.
bizimkilerin sorunu şu, kimsenin ne dediğini önemsemezler. yoruma açık değiller. ben bişi desem he he.. derler ama sonra neye inanıyorlarsa onu yaparlar. aydın kişiler değiller, gündemi takip etmezler, kitap hiç okumazlar, gazete ne bilmezler, çevrelerinde kendi çocuklarından başka çocuk gözlemleme şanslarıda pek yok. otizm ne demek olduğundan haberleri olduğunu sanmıyorum, yürüme engelli çocuklara denir deseler şaşmam.
ee zaten insan kendi çocuguna olumsuz şeyleri konduramaz. okumuş aydın insanlar bile bunu zor farkederken ve otizm bu kadar geniş bir yelpazeyken. dogru insanların eline bu çocugu nasıl ulaştıracağız =(
ben gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum bu yüzden. çocugu alıp gizlice götürmekte aklım. artık ne derlerse desinler. açık açık söylemeye çalışacağım ya da birisine dedirteceğim. dilim varmıyor. konuyu açtığımda lafı tıkıolar agzıma =( allahım çocuklara kıyamıyorum, hiç kıyamıyorum.
sizi ayrıca çok tebrik ediyorum erken zamanda yapılması gerekenleri yaptığınız için, bu çok buyuk sans cocuk için. bu özel çocukları allah sizin gibilerin eline versin. akıllı aydın insanların.
melodicim bugün okulumuzun semineri vardı okul öncesi eğitim semineri okulda davranış problerini çözme ve ortadan kaldırma çok faydalı bilgiler vardı sanırım bu hafta broşürde hazırlıycaklar olursa yazanları burada paylaşıcam
çocuğu kreşe göndersinler zaten farklılık varsa onlarda aileyi hemen rehberlik araştırma merkezine yolluyor dikkatli eğitimli bir kreşse tabi