-
- Konu Sahibi melodi1970
- #13.701
Bu sacma sapan emojide nasil oraya gelmiş yaBelirtilerini soylemismiyduniz hatirlayamadimilk olarak neyi var diye dr goturdnuz acaba?
Terapi yada egitim aliyir musunuz, suanki durumu nasil?Benim oğluma da 2 yaşında uyaran eksikliği dendi.Sonrasi atipik otizm...
Evt cok cok azBizim rehabilitasyon merkezinde coronadan dolayı telafi derslerimiz var biriken şu sıralar pazartesi hariç hemen hergun gidiyoruz.Ama aylık 8 saat çok az
Eğitimlere yeni başladık sayılır al ver ye iç vs basit komutları anlıyor ama uzun cümleleri anlamıyo.Terapi yada egitim aliyir musunuz, suanki durumu nasil?
Aslında konuşmayan değil...Offf ya cok üzüldümher konusmqyan cocuga otizm teshisi mi koyuyorlar anlamadim ki
Anne olarak hissedersiniz çocuğunuzda anlamlandiramadiginiz bı tuhaflıkBelirtilerini soylemismiyduniz hatirlayamadimilk olarak neyi var diye dr goturdnuz acaba?
Ya şöyleki kizim 9 aylikken sarki bile soyluyordu, 1.5 yasinda normal akici konusuyordu. Oglum ise butun komutlari anliyor +goz temasida iyi ama konusma yok.gecen yaz bir kac nesne adini soyluyordu simdi onlarida soylemiyor ve cok agresif.Anne olarak hissedersiniz çocuğunuzda anlamlandiramadiginiz bı tuhaflık
vardır. Yaşıtlarından farklıdır mesela.
Kaç yaşında karmaşık komutları hemen almaz zaten aşama,aşamaEğitimlere yeni başladık sayılır al ver ye iç vs basit komutları anlıyor ama uzun cümleleri anlamıyo.
3 yaşına yeni girdi.Zamanla onlar da oluyordur di mi?Kaç yaşında karmaşık komutları hemen almaz zaten aşama,aşama
Hayır degerlendirilen bir sürü şey varOfff ya cok üzüldümher konusmqyan cocuga otizm teshisi mi koyuyorlar anlamadim ki
DegilSuan oglum arabalarıyla oynuyir defalarca ismiyle cagirdigim halde dönüp bakmadı. Sizce bu normal mi ?
Hayır değil. Psikiyatr a gittiniz mi? Ne dedi? Herhangi bi test yapıldığı?Suan oglum arabalarıyla oynuyir defalarca ismiyle cagirdigim halde dönüp bakmadı. Sizce bu normal mi ?
Hayir gitmedik dah.. Esim: cok abartiyorsun diyor. 2.yas asisinda hemsireye sordugunda erkek cocuklarinda 3yasa kadar bkliyoriz dedi. Mesala bugun okul donusu oyuncakcinin karşında gecince isarwt edip agladi tabi ben anlamadim kizim hemn anladi anne; kardesim oyuncak istiyo dedi bu bir artimi bilemdimHayır değil. Psikiyatr a gittiniz mi? Ne dedi? Herhangi
Yine de hemşire değil ama bir doktor görüşü almanızı tavsiye ederim. Her durumda erken teşhis önemlidir.Hayir gitmedik dah.. Esim: cok abartiyorsun diyor. 2.yas asisinda hemsireye sordugunda erkek cocuklarinda 3yasa kadar bkliyoriz dedi. Mesala bugun okul donusu oyuncakcinin karşında gecince isarwt edip agladi tabi ben anlamadim kizim hemn anladi anne; kardesim oyuncak istiyo dedi bu bir artimi bilemdim
Merhaba belirtiler nelerdi? Nasıl bir eğitim aldı? Aynı problem var da. Eğitimini merak ettim.Yigrnimde uyaran eksikligi vardi 1 yil egitim gordu ve konustu.amin ins cok tsk ederim. Sorun varsa (Allah korusun) yani ne yapilabilir bilginiz varmi?
aslinda otizm tam olarak boyle bisi.duymasinda sikinti yok ama iletisim kurmak istemiyor .karsiliginda bir sey vericez diyince yapiyorlar .iletisim kurmaya hevesleri yokOğlum kapıyı kapat diyorum oralı olmuyor ama sana çikolata veririm kapıyı kapatırsan deyince koşarak kapıyı kapatıyor.Bu şekilde olunca benim kafam allak bullak oluyor.
Ya enteresanlar hakkaten.Biraz önce de ellerini ve ağzını yıkadık normalde ben uzatırim havluyu ama bu sefer havlu nerede diye bakındı verdim ellerini sildi ağzını da sildi bana ver dedim onu da yaptı.Soda çok sever içelim mi deyince hemen dolaba koşar.Kek reklamını görmüştü geçenlerde ona kek dedi çok şaşırmıştim...aslinda otizm tam olarak boyle bisi.duymasinda sikinti yok ama iletisim kurmak istemiyor .karsiliginda bir sey vericez diyince yapiyorlar .iletisim kurmaya hevesleri yok
iletisim kurmak isteseler her sey daha kolay olacak ama oyle bir niyetleri pek yok.Ya enteresanlar hakkaten.Biraz önce de ellerini ve ağzını yıkadık normalde ben uzatırim havluyu ama bu sefer havlu nerede diye bakındı verdim ellerini sildi ağzını da sildi bana ver dedim onu da yaptı.Soda çok sever içelim mi deyince hemen dolaba koşar.Kek reklamını görmüştü geçenlerde ona kek dedi çok şaşırmıştim...