- Konu Sahibi melodi1970
-
- #12.121
Merhaba ne yazıkki böyle düşüncesiz insanlarla sayısız kere karşılaştım hatta yaklaşık sizin yaşlarınızdayken kendisinden 5 yaş büyük kızıma bir kadının kardeşinde bir sorunmu var demesini unutamıyorum kızım o kadar üzülmüştiki diyeceğim oda daha küçük bir çocuktu ona bile yapan oldu, ne yazıkki cahil, düşüncesiz , saygısız bir toplumda yaşıyoruz. Günlerce etkisinden çıkamamıştım kızım bana eve gelince söylemişti o parka gidip kadını bulup haddini vermeyi çok istedim. Keşke şimdi oğlumun son durumunu görse.. Affetmedim affetmeyeceğim hepsini Allah a havale ediyorum, üzdükleri kadar üzülsünler..Biraz konunun dışında yazıyorum kusura bakmayın.
Bir misafirim geldi oğlumun durumunu bilen bir akraba. Yemekte oğlumdan daha küçük torunuyla birkackere telefonda konuştu. Çok üzüldüm . Yani kıskanmadım sadece bilinçli mi acaba diye içime kurt düştü. Sevip saygı duydugum insanlar . Ama normaldetorunuyla konuşmasının bu sıklıkta olmadığına inanıyorum. Çocuk hatırladı da ısrarla konuşmak mı istedi gunahlarını mı alıyorum Bilmiyorum. Belkı de artık delırıyorum. Hepınızı cok sevıyorum. Sizi de uzmek ıstemezdım ama bana biraz yorum yapmanıza ıhtoyacım var . Oğlum 34 aylık torunu 18 aylık.
İyi akşamlar sdhtp. Akşam akşam o kadar üzüldüm ki soluğu sitede aldım. Bizim çocuklarımız çok az olsada bazı benzerlikleri var. Benim oğlum sizin kadar iyi ilerlemesede ortak bir iki noktası var. Siz de ağır giden bir yoldaydınız.Merhaba ne yazıkki böyle düşüncesiz insanlarla sayısız kere karşılaştım hatta yaklaşık sizin yaşlarınızdayken kendisinden 5 yaş büyük kızıma bir kadının kardeşinde bir sorunmu var demesini unutamıyorum kızım o kadar üzülmüştiki diyeceğim oda daha küçük bir çocuktu ona bile yapan oldu, ne yazıkki cahil, düşüncesiz , saygısız bir toplumda yaşıyoruz. Günlerce etkisinden çıkamamıştım kızım bana eve gelince söylemişti o parka gidip kadını bulup haddini vermeyi çok istedim. Keşke şimdi oğlumun son durumunu görse.. Affetmedim affetmeyeceğim hepsini Allah a havale ediyorum, üzdükleri kadar üzülsünler..
Çok üzücü yıpratıcı zamanlar belki bir gün geçer ama bu acıları unutmam mümkün değil artık. Sizde erken çocukluk otizmi vardı yanlış hatırlamıyorsam. Benim oğlum bazı belirtileriyle tipik otizm gibi bazı belirtileri hiç yok. Mesela sosyaldir özellikle büyüklerle, yeme içme sorunu olmadı az yemesi dışında ama her şey yer. Uyku sorunu nadiren oldu. Akşam 10 da uyur sabaha kadar. Ciddi ekololali yapmadı gecikmiş ekolalimiz biraz fazla.Sevgili kuntay, yazini okurken icim acidi. Seni öyle iyi anliyorum ki. Ama akil verebilir miyim bilmem.
Benim oglum 7 yasina girecek, sadece ekolali yapiyor ve sunu istiyorum diyebiliyor. Streotiplerini ben cok umursamam, esim kisitlar ve cocuk daha fazla yapmaya baslar. Yan bakmalari, kolunu sallamalari hep ara ara gider gelir. Ben gercekten asiri derece olmadigi sürecte karismam ve bu davranisin daha iyi geldigini farkettim. Mesela olmadik yerde gülmeye baslar, bunu coook uzun süre yapabilir, hic orali olmazsam kendiliginden kesiyor. Krizlerimiz bizimde var. Istedigi olmadiginda ya dis kapinin önüne atar kendini, aglar sakinlesinceye kadar böyle oturur orda.
Demem oki, kendine cok yüklenme.. elimizden geleni yapiyoruz. Yapabiliyorsan bir kac saat cocuksuz vakit gecir, kafani dagit ki yeniden sarj olasin. Allah hepimize kolaylik versin!!!
kuntay benim oglum su an 6 yas 2 aylik.İyi akşamlar sdhtp. Akşam akşam o kadar üzüldüm ki soluğu sitede aldım. Bizim çocuklarımız çok az olsada bazı benzerlikleri var. Benim oğlum sizin kadar iyi ilerlemesede ortak bir iki noktası var. Siz de ağır giden bir yoldaydınız.
Şöyle ki: oğlum konuşmaları ilerletiyor en azından bildiği şeyleri aktif kullanıyor. Bazen genelleme yapıyor. hayır demeyi öğrendi fakat eveti biraz zorlanıyor. Çikolata veriyim mi dersem “ver” ya da “istiyorum” der ama evet demez. Akşam üstü “babaanneye gidelim acele edin” dedi biz yok deyince kriz!!! Acele edin cümlesini ilk defa kullandı hatta. Ama hala soru sormuyor karmaşık soruları anlamıyor. Asıl biZi üzen kriz zamanlarında kafasına vuruyor. Sert vurmuyor ama birden ağlama krizine giriyor çoğu zaman sebebi bile yok kriZlerinin. O kadar üzüldüm ki midem bulandı ve her lokmamı çıkardım üzüntüden. İyiye mi gidiyor kötüye mi anlamadım. Bana akıl verin anneler çok kötü bir durumdayım. Hiperaktivitesi minimum olsa da azaldı eskisi gibi koşturmuyor ama takıntıları tavan yaptı. Eskisinden fazla sallıyor nesneleri arada kurallarıma uyuyor sallamıyorum deyip bırakıyor,bir iki haftadır yan bakmaya başladı göz kırpıyor tik var sanki. 3 ay kadar davranış analizi çalışıldı hem de yoğun olarak. Bu nasıl bir şey sabrım da bende tükendim artık. Her yolu deniyorum olmuyor olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?