Slm sevgili anneler,
Daha önce de forumda yazmıştım, 5-6 ay kadar önceydi ve ne yapacağımı bilemez durumda kafam karışık araştırıp duruyordum, oğlum 3 yaşındaydı ve atipik otizm teşhisi konmuştu, gerçekten belirtileri de vardı, uzun zamandır yazamadım, yazılanları da okuyamadım, şimdi yazmamın sebebi sizinle bu 6 ay içinde yaşadıklarımı ve oğlumdaki değişimi paylaşmak,
teşhis konulduğunda apar topar telaşla doktorun yönlendirmesiyle rapor aldık eğitime başladık ancak sadece 4 ders dayanabildim çünkü oğlumu kolundan bacağından tutup zorla sandalyeye oturtup masayla sıkıştırıyorlardı, çok ağladı eğitimi bıraktık. Ben bu arada Ahmet Aydın'ı öğrendim ve kitabını, başka yazılarını okudum, seminerine katıldım ve anlattıkları bana çok mantıklı geldi, onun söylediği diyeti yapmaya başladım, inek sütü ve gluten vermemeye başladım, sonra Cerrahpaşaya gittik birtakım testler yaptırdık vitamin, balık yağı ve çinko kullandık ve yavaş yavaş oğlum değişmeye, otizmli davranışları azalmaya başladı, sonra biorezonans diye bir tedavi olduğunu öğrendim, bu tedaviye de başladık ve 3 ay toplamda 9 seans tedavi gördü oğlum ve şu anda otizmden kurtuldu diyebilirim, bütün bunlar 6 ay gibi kısa bir sürede oldu, 6 ay önce bizim için mucize diye düşündüğümüz şey şu an gerçek oldu, belki de oğlumun hastalığının hafif olması sebebiyle bu kadar kısa sürede iyileşti ancak bu tedavilerin işe yaradığı ve Ahmet Aydın'ın otizmle ilgili söylediği herşeyin doğru olduğunu bizzat yaşayarak tecrübe ettim, burada paylaşmamın sebebi; başkalarının da bundan haberdar olması ve başka yavruların da şifa bulmasını sağlamaktır. İlk teşhis aldığımız zamanlarda araştırırken, 'çocuğu iyileşmiş olanlar neden paylaşmıyor, neden bize yol göstermiyor' diye yakınmıştım, bu nedenle deneyimlerimi paylaşmayı vicdani görevim olarak görüyorum. Diyet zor, diyet gereksiz diye düşünmeyin ne olur, başka doktorların söylediği gibi otizmin tek tedavisi özel eğitim değil, otizm bir bağırsak hastalığı ve bu hastalığı tedavi etmezseniz, sadece özel eğitimle belli bir noktaya kadar gelirsiniz, kaldı ki diyet yapmak o kadar da zor değil. İnanın yaşı büyüdükçe otizmli çocuğun davranış problemleriyle uğraşmak diyet yapmaktan çok daha zor.
Bütün yavrular şifa bulsun inşallah, herkese kolaylıklar dilerim,