Merhaba, daha biz durumumuzu farkedeli 3.5 ay oldu ama ben fena yıprandım. Oğlumla bas basa vakit gecirmekten korkuyorum her an tuhaf bisi yapacak diye surekli gozum ustunde ve oyun kurmakta zorlandigimiz icin ne yapacagimizi sasiriyoruZ. Babasi daha iyi bu konuda bana gore. Egitime baslayali 2.5 ay oldu. Bir kere odev aldik henuz. Psikologumuz yeni odevleri vermedi neden bilmiyorum verileb odevlerinde cogunu artiladik. Evladim otizm degilde uyaran esikligi olsun diye surekli dua halindeyim. Gelismelerimiz ise şöyle, Komutlar: bekle, elimi tut, koş, coraplarini cikar, montunu cikar, kollarini kaldir, ayagini kaldir, al, ver, babana annene gotur ver vs, otur, kalk, yat ( cani isterse ), çöpe at, agzini sil, havluyu gosterip ellerini kurula, gel, cik disari, ac, kapat, gostererek isigi ac veya kapa. Kelimeler: bitti, aç ( ata ata seklinde), hadi, muz ( tek sordugumuzda soyledigi nesne), anne-baba ( cok nadiren bizden ayrilma korkusu yasadiginda), al ( nadiren ), sayilar ( bizin anlayacagimiz sekilde), kalk ( nadiren ), su ( vuf gibi bir sey diyor bazen emin degiliz ), koy ve cikart biz soylerken taklit ediyor, 2-3 kez traktor, birerkez ses taklidi olarak asansor, patates, salca, okul, ozel egitimde yılan demis hamurla oynarken biz duymadik, disini goster dedigimizde gösterirken dis diyor. Diger seyler: bay bay yapma, agzini buzmeden opucuk atma, opebilirmiyim dedigimde yanagini uzatip opturme, sende op dedigimizde dudaklarini degdirme, burun, kulak, baş ve diş gosterme, kulagi karistiriyor ilk once burnu olmadi dedigimizde kulagini gosteriyor, bazen birini goster dedigimizde hepsini sirayla gosteriyor, eliyle ver yapma. Davranis sorunlari: acili bakis ( hafifledi ), silindir veya top gibi seyleri bir ileri bir geri yuvarlama tam gaz devam ediyor. Onun olmayan eline sigabilecek ondan alinma korkusu yasadigi seyleri genellikle bu top oluyor surekli elinde tasima devam ediyor. Anladigi konusmalar: bizim degil, mama yicez ve komutlar.
Bilmiyorum 2.5 ay icin iyi mi bu gelismeler sizce yoksa degil mi uyaran eksikligi bakimindan soruyorum.Bu arada anne baba farkindaligi artti bu yuzden eskiden herkese guler yuzle yaklasirken simdi istemiyor. Biz calistigimiz icin birakip gidicez korkusu yasiyor bu ara. Biz gittikten sonrada bir kisa bir sure aglayip sakinlesince bakicisina baglaniyor bu seferde. Babasi aksamlari soguk falan demeden disari cikarip gezdiriyor bulundugumuz yerde ki butun dukkanlarin maskotu olmus. Yolda yuruken insanlarin bacaklarina vuruyor bazen. Bu arada 27. Ayimiz bitti.