Aynı ezber ve kalıp konuşmalar bizde de var. Kızım bana deniz hayvanlarını sayarmışsın dedim. Bir-iki-üç dedi. Demekki say kelimesi ile gerçekten saymayı kodlamış, isimleri say dediğimde anlamıyor. Halbuki bütün deniz hayvanlarını tanır ve isimlerini bilir. Resimlerini göstersem deniz anasına varıncaya kadar biliyor, ama isimlerini say dediğimde bir-iki-üç yanıtını alıyorum. Tekrar tekrar başka şekilde sordum cevap alamadım. Sonra balık, yengeç filan diye hepsini hatırlattım.Nasıl algıları açılacak inanın bilemiyorum, biz de teşhis olmadığı için özel eğitim de yok şu anda, 2 hafta önce yuvaya başladık. Yankı Bey’den randevu ayarlamaya çalışıyorum. Artık o ne derse o olacak. Fakat yeni yeni hayali bişeyler anlatmaya başladı bu aralar, "karga kondu, ben onu göremiyorum”, “kedi geldi, ben onu hop diye yakalarım, severim”. Yuvadan da aynı geri bildirimi aldım. Hayalinden konuşuyor, fakat bunlar ezber mi, üretiyor mu tam anlayamadık henüz dediler. Hayali konuşmalar azaldıkça arkadaşları ile iletişime geçmeye çalışacağına inanıyorlar. Bu tip hayali, uydurmasyon konuşma iyi bir şey mi emin değilim. Sevinmelimiyim, üzülmelimiyim karıştım bu süreçte. Allah hepimize kolaylık versin.