Diyet ile ilgili uzun uzun yazmayacağım.. Diyetle otizmden kurtulmak diye şeyler maalesef aldatmaca.. Bir kere her çocuk sağlıklı beslenmeli zaten. Özellikle paket gıdalardan uzak durup organik beslenmek her çocuğun hakkı. İkincisi ağır metal ve gıda intolerans testleri yapılmadan diyete başlanmaz çünkü çoğu çocukta bu yoktur.. Ağır metal yüksek ve intolerans varsa elbette diyet ve şelasyon yapılmalıdır ve çocuk çok fayda görür.. Ama unutulan birşey var.. Ağır metal ya da intolerans otizm yapmaz.. Bunların varlığı otizm benzeri tablo yapar.. şelasyon ve diyet yapınca çocuk düzelir siz de otizmi yendik sanırsınız.. Hala otizmin ömür boyu sürecek nörolojik bir hastalık olduğunu kabul etmeyenler var maalesef..
Ben size kızımın 10 ay önceki yani 22 aylıkkenki bulgularını yazayım.. İsmine HİÇ bakmama, göz teması bizle bile kurmama, işaret parmağı kullanmama,, sıfır kelime anne baba bile yok,, komut alma sıfır al ver bile yok,, parmak ucu yürüme,, etrafında dönme ve kanat çırpma, korku algısı yok,, anne baba düşkünlüğü yok yanından kalkıp gitsek farketmez,, hayali oyun yok, oyuncaklarla amacına göre oynama yok sadece yan yana dizer, topa ayak vuramaz,, diş gıcırdatma,, yerli yersiz anlamsız çığlık.. Fazlası var azı yok aklıma gelenler bunlar.. Soruyorum size tanınız ne olurdu?? Çok ünlü bir profesörün tanısı orta düzey otizm çok beklentiye girmeyin ve acil eğitime başlayın..
Peki 10 ay sonraki durum ne.? Herkesle uzun uzun göz teması var, isme her zaman bakar,, işaret parmağını hep kullanır,, hiç bir davranış ve algı problemi yok,, bez kullanmaz tuvalet alışkanlığı var,, bütün renkleri sayıları şekilleri yiyecekleri vs. bilir, 3 4 kelimelik cümleler kurar, tüm komutları alır, her türlü hayali oyunu oynar,, 3 4 şarkı söyler, korku algısı var, tekrarlayıcı hareket yok,, davranış sorunu yeme içme uyku sorunu yok,, takıntı yok, oyuncakları amaca göre oynar,, kreşte arkadaşları ile çok güzel oynar. Şuan benim için tek problem karşılıklı sohbet olayı yok. Yani soru soruyor bu ne bu kaç ama gidip nasılsın ne yapıyorsun gibi şeyler yok. Tabi şuan 32 aylık Onun da zamanı gelecek inşallah..
Ne oldu biz şimdi otizmi yendik mi? Hayır çünkü zaten otizm değildik.. Tanıyı koyan hoca da zaten özür diledi..
Bu forumda onlarca otizmi yendik hikayesi okursunuz bizim gibi ama hepsi yanlıştı. Kimse otizmi yenemez.. Nerdeyse hiçbiri zaten otizm değildi.. Uyaran eksikliği,, atipik otizm, dehb falandı. Otizm yenilmez sadece otizm ile yaşamak öğrenilir.. Otizm ile baş etmek öğrenilir. 1000 sayfayı da okudum sadece 3 4 tane gerçek otizm vakası gördüm.. Birkaç tane de ağır geç kalınmış atipik ve uyaran eksikliği.. Onun dışındaki herkes emin olun benim kızım gibi toparlayacak inşallah..belki 1 2 kişilik özelliği kalacak o kadar.
Uzun lafın kısası erken ve yoğun eğitim, ilgi, sevgi,, mümkün olan en az tv telefon ve sosyalleşmek (kreş park avm) dışında şeylerle zaman kaybetmeyin Hele biorezonans, yunus terapisi, ozon tedavisi falan hiç bulaşmayın..
Diyet içinse şunu söyleyim.. Çocuğunuzun durumu ne olursa olsun sağlıklı beslensin. Paket gıdalardan uzak dursun.. Ceviz balık yağı prebiyotik demir ve d vitamini takviyelerini ihmal etmeyin. Çocuğunuzda intolerans varsa keçi sütü tüketin gluten tüketmeyin. Ağır metal yüksek ise şelasyon yaptırın.. Eğer bunlar normal ise gluten kazein vs diyetleri yapmayın.