Merhaba anneler,
Oncelikle bu siteyi buldum cok sevindim, ben henuz 24 yasindayim, genc bir anneyim, cok cocuk bilgim yok, oglumu doktora goturmek istiyorum ama onceden baska annelerin de fikrini almak istedim.
oglum oglumun uc yasina basmasina 4 ay kaldi. su ana kadar hic tek kelime etmiyor, agu gugu gibi ses de cikarmiyor, hic cikarmadi bebekken de bebek sesleri cikarmadi takmadim kafama, ama simdi neredeyse uc yasina giriyor, hani baba, anne, hayvan seslerini taklit etse, soylese onu da soylemiyor, ses cikariyor ama aglama seklinde, ya da bagiriyor normal cocuklar sikildigi zaman yaptigi gibi.
kulaklarini kontrol ettirdik normal, tv de cocuk sarkilari cikinca sesler cikariyor, ama hic bir hayvan sesi ya da bir kelime seklinde degil.
ismini cagirdigimda, ya da baskalari ismini cagirdiginda bakmiyor hemen,israrla cagiriyoruz yanibasinda hic bakmiyor sanki kendi ismi degilmis gibi, cok uzuluyorum boyle olunca, sanki kulaklari duymuyor gibi ama baktirdik da saglam dedi doktor.
oglum bir de hicbirseyi parmagiyla gostermiyor hic, birsey isterken hic bilemiyorum neyi istiyor, parmagiyla isaret etmiyor hicbirseyi, acikti mi susadi mi hep tahmin etmek zorundayim. ancak agliyor, o zaman anliyorum birsey istedigini. boyle anlasiyoruz. ama cok zorlaniyorum boyle olunca.
parklarda da hic baska cocuklarla oynamiyor onlarin ne yaptigina hic bakmiyor, ilgilenmiyor, obur cocuklar ilgili bisey yapmak istiyorlar oglum hic tepki vermiyor.
aslinda hic tepki vermiyor hicbiseye, 6 ay gormedigimiz komsumuzun oglu geldi, hic bakmadi bile yuzune, oysa oynamistilar cok guzel.
bilemiyorum, doktora gitmekten de korkuyorum ama gecikmekten de korkuyorum... teselli ariyorum aslinda
(