- Konu Sahibi melodi1970
- #10.901
Umudum var çocuklar çok benziyor sadece belki dil anlamında bizimki 42 aylık olduğu için biraz fark vsrdir. Ama sanki 3-5 ay önceki oğlumu okudum inan. Bizimkide tam gün gidiyyi krese yaptığım en dogru şey. Bugün ben uyumuşum o uyandı. Okula gidelim mi anne diye beni uyandırıyor. Evde olmak onu okadar sıkıyorki. Soru sorma becerisi hız kazandı. İçinden dediğin o sessiz tekrarın aynısı var oğlumda, seni çok iyi anladim o eko değil için rahat olsun, o onların kayıt biçimi. Bizimki yeni öğrenmis bana dün sen siskosun diyip gülüyo. Bunlar hep kreşin nimetleri. Şuan en fazla 6 ay geriden geliyorlardir oda zaten kabul edilen sınır yani eninde sonunda fark kapanacak. Ben haftada 1 eğitim aldiriyorum ama en çok evde ben destekliyorum odasında oyun oynuyoruz sürekli. TV bizim hayatımızda çok az var. Bende pek sevmiyorum. TRT çocuk istiyor arada ama saatlerce izleyemiyor. Oyun oynuyor sürekli. Onun dışında telefona çok düşkündü, ogretmenin bana kızdı annecim telefon izlemeyeceksin yasakmış dedim öğünden beri teklif dahi etmiyor. Üzüldü ama işe yaradı. Bizim parmak ucu yürümemiz falan yok. Buarada çöp attıktan sonra attım annecim falan diyecek merak etme. Yemek yerken onu seuredince ben yemek yiyom diye anlatacak. Herşeye benim deme huyu benim oğlumdada var. Kimseye hicbirseyini vermez. Kimseyi yatağında uyutmaz falan. Hakkini savunur. Babasına düşkün bizimkide. Babası varken benimle pek işi olmaz. Genel olarak çok benzettim inşallah daha iyi yerlere gelirler.Uzun zaman sonra merhaba arkadaşlar mesaj yazanlar olmuş oğlum 3 yaşında oldu burada yazan çoğu anne gibi diyeceğim bir kaç birşey var
Benim oğlum da sürekli istekleri için konuşur ve sorulan soruya cevap verir annecim bunu çöpe at der bende sen atabilirsin dediğim de bazen içinden sen atabilirsin der hani bu ekololi mi bilmiyorum tekrar eder sessizce gider atar evet ama gelince attım annecim demez attın mo diye sorunca attım der
Mesela elma yemek istermisin derim elma yemek istiyorum yada elma yemek istemiyorum der normali bumu değil mi bilmiyorum gözlemliyorum
Bir hata yaptığı anda seni seviyorum der bunj öğrenmiş ama hatasını biliyorsa kardeşimden özür diler bana seni seviyorum demesinin sebebi ona kızmamam galiba sarılır genelde bize eğer ki ısırma huyu devam ederse odasına koyun ve 3 dakika bekleyin dedi çocuk doktoru bizde gerçekten ilk uyardık sonra oyuncağını alıp mahrum edip odasına koyduk kapıyı kapadık 1 dakika bişe durmadı çok kötü ağladı dayanamadık ne yaptın diye sorduk şimdi özür dile dedik bu telkini yapmamız 3 sefer olmuştur sonra bıraktı kreşte de aynı şekilde oyundan mahrum etmişler gerçi dün kızınca yine beni ısırmaya yeltendi ama babası kızar diye birşey yapmadı bana arada kriz anında öyle çözmeye çalışıyor ısırma bitiyor diye sevinirken kardeşinin ısırma huyu başlıyor
Tuvalet eğitiminde ilk başladığımızda herşey Güzelken bez tak çıkar dışarda uyurken gezerken derlen kreşte altına yapmayan çocuk evde yapıyor çişi kakaso gelince söylemiyor nasıl söyleyebilir yapınca diyor ben beden dilinden anlıyorum yada çok su içince istikrarlı olursam belki der sonuçta haftasonu dışarı çıkarken bez takıyoruz istikrar Yok ki
Tuvalet konusunu halleden annelerden Bilgi rica ederim kakayı tuvalete yaparken yine saklanıp yapmaya başladı
Öyle sohbet muhabbet Yok bazen ezber konuştuğunu düşünüyorum yaşıtları ne durumda diye bakıyorum bazen baya dil gelişimi ilerde etrafta olan çocukların
Bazen kelime tekrarı oluyor aynı krşimeyi tekrar tekrar söylediği bu korkutuyor bizi açıkçası Aç anne aç aç aç aç anne mesela daha demin tv den YouTube aç dedi bende böyle denmez dedim tv den YouTube açarmısın dedi bende Yok ki burada dedim YouTube aç dedi tekrar tekrar Benden umudu kesince bir ağlama krizi tuttu
Sadece kreş ile yola devam ediyorum ama küçük oğlum büyüdükçe arada büyük fark olacak diye de aklım çıkıyor
Kreşe tam gün gidiyor arkadaşlarını görünce tanıyor ismini söylüyor asla unutmaz
Yazı okuma rakam bunlara geçen sene olduğu gibi büyülü bakmıyor ama ne yazdığının öğrenmek istiyor öğrenince asla unutmaz
Hiperaktivite olan bir çocuk görmüştüm aynı davranışlar onda da vardı hipetleksi yazılarını da okudum okudukça kafam karışıyor bide şöyle birşey gelişti oğlumun sınıfında hiperaktivite olan çocuk var tanı almış belki onu taklit ediyor bilir olabilir kreşte görüşmeye gitmiştim o çocuk oğlumu oğlum da onu ısırmış öğretmene o çocuk yaşıtları ile kalmalı benim oğlum da öyle olabilir benim açımdan sorun yok demiştim
Televizyon izliyor kreşten gelince dikkat süresi kısa çocukların izlememesi gerekiyor Aslında tek şükrüm kreş tam gün ben çalışan anneyim mecbur tam gün verdik
Arada sinemaya götürüyorum çok mutlu oluyor orada babasıyla gelen bir kaç çocuğa benim babam maça gitti diye uzaktan bağırdı mesela unutmadığını bilmek mutlu etti beni
Evdeki oyunlarda annecim at ol diyor bana evde üstüne binmek için bu hayali oyun olur mu bilmem annecim havla annecim inek gibi ol felan böylr şeyleri var
Netice de uzun uzadıya konuşmuyor bir ortama girince yazı oluyor rakam oluyor bakmak istiyor ama biz dizginliyoruz
Mesela uyku zamanında uyumak istemiyorum diyor kararlı davranıyor bu hoşuma gidiyor yanına oturuyoruz uyurken sandalyeden kalk yanıma yat diyor illa beraber yanında olmamızı istiyor anne gitsin baba yatsın diyor
Bazen yalan söylüyor kardeşi çok hareketli ve biraz saldırgan bir bebek kardeşim vurdu o yaptı diye parmağını elini kolunu öptürmeye getiriyor annecim öp öp öp öp diyor bir kere öp de Yavrum diyorum
Babasına çok düşkün genelde onla geziyor benle dışarı çıkmaz babası evde ise illa baba gelecek sen kardeşle kal der mesela ama babasıyla her yere gider babası ne söylerse yapar güvenli babaya bağlandı galiba
Kelimeleri karıştırma var mesela benim ona al bakalım demem lazm birşey verirken o bana al bakalım diyor oğlum ben sana verdim ben diyeceğim diyorum ezber mi yapıyor acaba asperger sendromunda bu tarz şeyler var galiba yaşayan annelerden Bilgi rica ediyorum
Geçen takip ettik 5 kelimeyi bir araya getiriyor annnecim yeşil suluğumu bana verirmisin tarzı eğer ezber ise Böyle ama tam 36 aylık çocuğun gelişiminede uyuyormuş konuşması
Genelde herşeye benim der kardeşinin olanı da der bu kardeşin bu anne bu babanın felan bazen kendine birşey sorduğum da bu kimin diye benim demek yerine kendi adını kullanır bu olmaması gereken birşey galiba
Arada parmak ucu yürüme devam ediyor buna çözüm ev terliği ile bulduk gerçi
Herşeyin haricinde geçen yüzümde minik bir sivilce çıktı geldi p sivilceye burası acıyor mu diye sordu çok şaşırdım farkındalık bımudur yağmur yağar yağmur yağıyor der sokaktan ambülans geçer evdeysen sesi duyar aaaa ambüşams geçiyor der bınlaf ezber mi değil mi bilmiyorum
Ekolali işini çözemedim sorulan soruları asla tekrar etmez cevap verir ama mesela elma istiyorum diye bir on kere tekrar eder tam am verecem lütfen
Bir tane bebek marketi var onun içinde oyun alanı var diye her haftaspnu orayı sayıklar eve yakın. Diye oraya girerken şimdide vatana gidicez der bizde hayır seç birini şu an ebebeğe geldik burada oynayacaksln sonrası park yada ev biz karar verecez ona diyoruz
Gün gelir pişman olmam inşallah eğitim aldırmıyorum tam gün kreş ile devam ediyoruz Eylül’den sonra belki devlet kreşine gidecek oğlum
Gelişmeleri pek okuyamadım burada herkesler iyidir inşallah benm oğlum 36 aylık oldu ise çoğu çocukta büyümüş hatta belki bu yaşadığım süreci yaşayan yeni anneler bile gelmiştir