Merhabalar, sosyallik asosyallik konu gündemine gelince yazmak istedim.. Oğlum 5 yaşında sayılır, özetle bizim yaklaşık 3 seneye yakındır mücadelemiz hep konuşma üzerineydi. 4 yaşında ve 4,5 yaş civarlarında yaptığı ataklarla konuşma olayını baya çözdü yaşıtlarından geri olsada.. Ama ne yazıkki sosyallik kısmını aşamıyoruz. Bizde durum farklı çok sıcak kanlı bahçede çocuk görsün hemen çıkmak ister, kreşte tüm oyunlara katılır, onlara sarılır ama onlarla konuşma yok.. İletişim isteği var ama sanırım nasıl yapacağını bilemiyor.. Mesela dün bütün çocuklar bisiklete biniyordu hemen bisikletiyle peşlerine takıldı onların peşinden hep sürdü.. Yani bizimle konuştuğu kadar onlarla konuşsa çok bir sorunumuz kalmayacak. Konuşma kalitesini yaşıtlarıyla yakalayabilir. Mesela bize misafir gelsin der.. Çocuklu misafirler gelir eve ama bir bakmışsın onlar oyun kurmuş o 5 dk yanlarında durur 5 dk ayrı bir odada oyuncakla oynar. Hep kolundan tutup onunda bildiği katılabilceği oyunlar kurmaya çalışırım çocuklarla.. Birde takıntılarımız var akşam olunca ışığı yakmak, kapı çalınca kapıyı açmak gibi görünürde sizlere çok büyük sorun gelmeyebilir ama ondan önce biri açsın gereksiz sinirlenir olayları başa alırız kapı tekrar kapanır o açar bu gerçekten beni çok zorluyor.. Doktoru zamanla aşacağını söylüyor ama ben çok endişeliyim..