- 11 Haziran 2012
- 2.114
- 1.409
- 198
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #9.401
mrb cnm kızım otizm teşhisi almadı ama geç konuştu agresif ağlak bi çocuktu halada istediği olmayınca küser triplenir birazda yetiştirme ile alakalı çok şımarttık sanırım ondan oldu üzme kendini zamanla aşılır umarım çünkü evde yaptığı davranışları okulda yapmıyor gayet uslu sizdede böyledir büyük ihtimal. Çocuklarımız çok hassas kırılganlar ama inş.bunuda aşacağız. benim oğlumda inş yakında konuşur bizi anlar şuan onu daha çok dert ediyorum :-(Evet kreste bana verdigi tepkileri vermiyor ben de farkettim sadece bi kere ogretmeni hayir dediginde yine aglamisti. Hayira karsi tepkili demisti ogretmeni halbuki her hayir da degil sadece biseyi yanlis yaptiginda hayir denilirse uzuluyor. Gercekten cok ilginc. Sagol canim cevabin icin.bizde de konusma yok daha.
yok cnm zaten yaşadığım yerde fazla seçenek yok malesef olanlarada içim elvermiyor iyi anlatmıyorlar 2,5 yaşından sonra vericez büyük ihtimal. sizde durumlar nasıl?esrade bende seni merak ediyordum ne yaptin diye. kres bulabildin mi
tv tamamen kapattık bizde oyun ilgi kitap okuyoruz bol bol konusuyoruz olumlu sonuclar var gibi algisi daha artti komutlari daha rahat yapiyor babasinin komutlarini karışık da olsa yapiyor bana karsi biraz inatlasmasi var kullaandigi kelimeleri daha sik kullanmaya başladı degisik hece soylemeye basladi bizim durum senin kizin gibi sanirim biz bir doktora daha gittik cocuk gelisimci arkadasim var onunla görüşüyoruz birsey yok diyorlar konusmasi icinde erken diyorlar erkek cocuguna gore normal diyorlar rabbim sana da iyi haberler nasip etsinyok cnm zaten yaşadığım yerde fazla seçenek yok malesef olanlarada içim elvermiyor iyi anlatmıyorlar 2,5 yaşından sonra vericez büyük ihtimal. sizde durumlar nasıl?
Hindistan cevizi ve balık yağının markası nedir? Özelden yazarmısınız burda reklam olmasın teşekkürlerCevAbın için teşk cnm bıldığım kadarıyla türkiyede sadece b6 vitamini satılmıyor ben 20 gündür kullanıyorum b6 vitamini balık yağı ve hındıstan cevızı yagı bu sürede tesadüf mu bilmem ama oplum ablasının ısmini söylemeye çalışıuor b6 vitamini algısının açılması için çok önemli diye okudum bende cnm hındıstan cevizi yağınıda tavsıye ederım
Rica ederim . Bize ilk kez Oxford Turcayı tavsiye ettiler ama ben gittigimde pek begenmedim daha sonra tohum otizm vakfında karar kıldık . Çok pahalıydı ama olsun satar savar en iyi egitimi alırız diye düşündük . Ama sonrasında farkettikki içi boş tamamen ticari bir yermiş , alakası yok reklamlarıyla . Döndük dolaştık oxfort turca ya döndük ve gerçekten iyi egitim veriyorlar . Buradan insanları uyarıyorum egitim sadece bir odanın içinde veriliyor en iyi yerede gitsen aynı . Öyle bahçesi güzel koridorları süslü püslü falan sadece göz boyuyorlar önemli olan ögretmenlerin iyi ve iyi niyetli olması .[/QUOTE
Ewet bende gittim çocuğum çok ufak diye bana başka yer önerdiler gittiğim kurum iyi fakat eğitimcimiz doğum iznine ayrılacak, hemde uzak belki kışın gidemem beyaz değişimler veya novaya gitmeyi düşünüyorum
Hindistan cevizi ve balık yağının markası nedir? reteşekkürler
Hindistan cevizi ve balık yağının markası nedir? /QUOTE]
maşallah canım bencede kızımdaki gibi tv tlf pc den dolayı konuşmuyor seninki. hiç üzülme bu kadar yapması bile çok iyi yakında dahada artar. oğlum hala komut almıyor adınada pek bakmıyor inş. oğlumda çabuk sıyrılır.tv tamamen kapattık bizde oyun ilgi kitap okuyoruz bol bol konusuyoruz olumlu sonuclar var gibi algisi daha artti komutlari daha rahat yapiyor babasinin komutlarini karışık da olsa yapiyor bana karsi biraz inatlasmasi var kullaandigi kelimeleri daha sik kullanmaya başladı degisik hece soylemeye basladi bizim durum senin kizin gibi sanirim biz bir doktora daha gittik cocuk gelisimci arkadasim var onunla görüşüyoruz birsey yok diyorlar konusmasi icinde erken diyorlar erkek cocuguna gore normal diyorlar rabbim sana da iyi haberler nasip etsin
adina bakmasi icin burada okumustum mesela ali al dersen bakar belki boyle boyle alisir komut almayida yapmadiginda elinden tutup beraber yapin komutu hem nesnenin adini ogrenmis olur bosa gitmiyor inan onlar onu aklinda tutuyor . bizde inatlasma cok var birde oglum dis cikardiktan sonra biraz daha acildi azilari cikti kopek disleri patlayacak simdi de . allah yardimcin olsun.maşallah canım bencede kızımdaki gibi tv tlf pc den dolayı konuşmuyor seninki. hiç üzülme bu kadar yapması bile çok iyi yakında dahada artar. oğlum hala komut almıyor adınada pek bakmıyor inş. oğlumda çabuk sıyrılır.
her türlü deniyoruz canım ya ama elimden tutup gezmezki o hep bildiğini okuyor kendi bişeyler peşinde koşturup duruyor. neye odaklandıysa onunla uğraşır çok zor bakar bana. yalnız bu günlerde maşallah diyim işten döndüğümde beni görünce seviniyor gülüyor kucağıma alıyorum sarılıyor sıcak davranmaya başladı gibi bide komut alsa içim daha rahat edecekadina bakmasi icin burada okumustum mesela ali al dersen bakar belki boyle boyle alisir komut almayida yapmadiginda elinden tutup beraber yapin komutu hem nesnenin adini ogrenmis olur bosa gitmiyor inan onlar onu aklinda tutuyor . bizde inatlasma cok var birde oglum dis cikardiktan sonra biraz daha acildi azilari cikti kopek disleri patlayacak simdi de . allah yardimcin olsun.
teşekkür ederim faydasını gördünüzmü peki kullandıktan sonra değişiklik oldumu? aslında bide ımmun 44 diye vitamin önerdi balık yağı+probiyotik+vitamin üçünü kullanın dedi yinede güvenemedim böbrekleri yorar diyeMaflor biz kullandık toz şeklinde, o bir ilaç değil probiyotik şase, yani kefir gibi, turşu gibi düşünebilirsiniz onun paketli formu.. Bunları artık normal sağlıklı insanlarda kullanıyor face de 2. beyin bağırsaklar diye bir gurup var orda bu tür bilgiler çok var ilginize çekerse..
oğlum hemen hemen hergün tuvaletini yapıyor ama gazı çok oluyor biraz kullanalım bakalım belki fayda eder. d vitamininede baktıralım o halde hiç bakılmadı çünküdönem dönem pek çok şey denedim. Çok düzenli olmadı ama ben çok inanmıyorum sanırım çocuğun bir kabızlık problemi yoksa, tuvaletinde dikkat çeken kötü bir koku renk vs yoksa bence bağırsak problemi yoktur. Bizde bir tek bariz d vitamini eksikliği çıktı bariz düzeyde onun takviyesini yapıyorum.
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır yazmiyorum fakat her firsat buldugumda mutlaka okuyorum tek tek yazdiklarinizi. Duygu durumum allak bullak, sanki oğlumdan çok benim terapilere ihtiyacim var Bazen yok bişeyi bir sürü gelişme kaydetti daha çok küçük daha 2,5 yaşinda abartiyorsun diyorum kendime, bazende bunalimin dibini yaşiyorum. Bu kaygı, yarın ne olacağını bilememek öldürüyor beni.. Biliyorum beni bir tek sizler anlarsınız..
Oğlum 2 aydir 3 gün 2 saat kreşe gidiyor (yarim gün gidememe nedenimiz ileri derecede alerji ve buna bağli ciddi beslenme sorunumuz) bunun dişinda 3 gün eve özel eğitimcimiz geliyor, 2 günde ergo terapiye gidiyoruz. Aslinda bilmediği hiç bisey yok, bilmediklerinide bu ne diye mutlaka sorar hemen hafizaya alir. Konuşmasina konuşuyor ekler pek olmasada telaffuzuda düzgün sayilir fakat konuşmayi iletişim araci olarak pek kullanmiyor. Örneğin nasilsin diyince iyiyim der cani isterse oda ama asla kendi sormaz. Eğitimlerden yada okuldan çikinca neyaptiniz bugun diye hep sorarim oynadik bitti fix cevabi, ne oynadiz diye sorarim asla cevap vermez. Bilişsel anlamda bir sıkıntısı yok hatta pek çok şeyde yaşitlarindan ileride çünki sürekli eğitim aliyor. Anormal derecede takintilari var, sayilar, harfler, renkler özelliklede siyah.. Her istediğini ağlayarak yaptirmaya çalişiyor hala, mesela susadi önce ağliyor oğlum ağlama ne istiyorsun söyle diyince zorla sakinleşip su içeyim ben diyor. Wc alişkanliğimiz yok, henüz hazir olduğunuda düşünmüyorum yaza inşallah çok zorda olsa öğreticem inş. Benim en çok üzüldüğüm şeylerden biri asla çocuklarla iletişim kurmuyor. Bugun kreşten almaya gittiğimde öğretmenide hiç çocuklarla oynamiyor dedi, kreşin sahibide klinik psikolog yarin görüşmeye çağirdi, ne diyeceklerini biliyorum fakat yinede içim içimi yiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?