- 3 Nisan 2012
- 513
- 345
- 43
- Konu Sahibi melodi1970
- #8.701
Canım dün oğluma işitme testi yaptırdık sonuç temiz dedi odyolog. İşlem 30 dakika sürdü hazırlık dahil. Evden yastığını çarşafını da götürdüm.
Hastanede klimalar açık olduğu için oda çok serindi uykusu kaçtı. Ben uzun kol giydirmiştim üstüne hırka giydirdim battaniye örttüm sıcaktan mayıştı. Testi yapan hoca çok dikkatliydi Işıkları açmadı telefon ışığında yaptı uyanmasın diye.
Sizde durumlar nasıl senin yakışıklı kreşe iyice alıştı mı. Bizde davranışlar normale dönüyor gittikçe yine de kelime Yok gibi. Baba,mama,nanne,del, ver,düssü yanı düştü, siu--su, tabi, yaya yanı hayır demek istiyor sanırım ama çoğu yerinde kullanmadığı için saymıyorum senin bıdıkta kelşmeler var mı.
Zaten ben davranışlarını daha çok önemsiyorum çünkü çok iyi konuşan otizmlileri de var. Ama davranış bozukluğu yoksa, konuşmadığı için otizmli demiyorlar dil gelişimi geri diyorlar sadece. O yüzden davranışları biran önce normale dönsün diye çok yıpratıyorum kendimi hatta oğlumu da yıprattım ama elde değil işte..(
Bazen bana seslenirken cim (annecim) veya neee (anne) diyor. Aç ve tut kelimelerini de kullandi bir kac kere. Ama cok faal degil henuz. Kendi halinde rakamlari sayiyor isaret parmagiyla ama dogru degil kendince seslendirmiste olabilir. Ben dogrusunu soyleyince istemiyor o soyleyecekmis. Isitme testini yaptiramadik icimde kaldi dogrusu. Bizim ortamda karanlik ve sessizdi. Ama ufacik bir temesta gozunu acip kablolari cikardi. Bana ozelden hangi hastaneye gittiginizi yazar misiniz.
Komutlar bizdede oyle su kumandayi ver desem bakar suratima kizar anlamiyor. Bildiklerini yapiyor ama. Okula alistik bayagi. Bugun gizlice izledim kendi halinde ortalikta dolanip durdu. Sonra bir cocuk gelip kalcasiyla onu itti yere dustu. Ne bisey yapti ne agladi. Aslinda cocuklarin hepsi oyle firsat bulunca itisiyolar. Ne dusunecegimi sasirdim bir yanim bosver al gel oglunu diyor diger yanim hep yaninda olamayacaksin simdiden alismali diyor. Amagelismeler var dogrusu bu degisik sesler ve tepkiler oldu. Allah hakkımızda hayırlısı ne ise onu versin.