U umudumvar17 Ben özel dr.a 3 kez gittim yanlış hatırlamıyorsam . Ve ücreti 600 idi .Maddiyat dışın dada hani ne olur ne olmaz devlete de illa gitmek istedim . Devlete 3 ay bir gittik . Dr hep 3 ay ara ile çağırdı . Bu son gittiğimde 6 ay sonra gel dedi. Tabii devlette özel gibi 1 saat çocukla ilgilenilmiyor .Sorular vs . çocuğa bir iki komut hemen denver veyabaska test bize denver 2 kez yapıldı my chat yapıldı . en son gittiğimde ise kelime testi yapıldı . Sonuca göre dr şimdi git 3 ay sonra gel dedi.Ama şunu biliyorum ki artık .Daha önce nörolojiye de gitmiştim . Aynen dr unuzun dediği gibi en iyi en ünlü dr a da gidilse bas ağrısı degilki bu dr. başka ilâç yazsın iyi gelsin . Eğitim egitim hep eğitim.
Bir arkadaşım eve çağırdı dışarıda eğitime götürdü . ayrıca spor vs . en iyisinin spor olduğunu onlara iyi geldiğini söyledi . Biz 5.5aydir aşağı yukarı eğitime gidiyoruz . Oda masa başı değil duyu bütünleme bana hocanın dediği ben değil siz faydalı olacaksınız . Çünkü derste öğrendiğini normal hayata geçirebilmek mesele . Orada herşeyi görev gibi yapıyor . Ama normal hayatta canı isterse . Eğitimde 1 saat harcanan sürede bazen ben mutlu iken birden öğretiyorum .
Başka bir tanıdık . Tipik otizm raporu almış kızını 3 yılda raporu kaldırttı ve şuan kiz yaşıtlarından her yönde önde akademik olarak değil sadece sosyallik hayal kurma vs. her acıdan ve hiç özel eğitim aldırmadan kendisi seminerlere giderek okuyarak . Çocuklarımıza tabiki destek eğitim aldıracağız ama onların eğitimcisi biziz . Tabii her zmn o kadar disiplinli otoriter olamadığımız ve çoğu zaman ağlamasın kıyamam düşüncesi ile başa sarıyoruz . Sahsen kendi adıma öyle diyebilirim .
Yazdıkça yazıyorum bende uzun oldu yine hakkınızı helal edin .
Canım çok güzel yazmışsın buradan herkes birşey çıkarır kendine ki en önemlisi kalkan rapor ardından çocukta olan başarı maşallah ne güzel bir hikaye
Kelime testi ne mesela canım karttan mı soruyorlar şu danver testini merak ediyorum benim oğlan 28 aylık ona yaptırmak gerçekten çok isterim
İnan yasitlarndan her açıdan önde olsun istemiyorum ben olmasın ya hattaha dersleri başarısz bile olabilir yeterki sağlıklı olsun
Bugünlerde kardeşinin gümbür gümbür gelen büyüme atakları ve 28 aylık koca oğlan da farkedemedgm el ayak ağız hastalığı ile mücadele ediyorjm
Pazar oğlum ateşlendi ve ateş geçti iki güne vücudu döküntü yapmadı derken perşembe gecesi 8 aylık oğlum ateşlendi ve hiç uyumadı onu doktora götürdük ki abisinden el ayak hastalığı geçmiş vücudu döküntü içinde ağızda yara perşembeden veri su bile içmedi yemek yemedi emiyo 7 24 meme de bensiz duramıyor çok çok çok zor
Dikkat edin arkadaşlar salgın var büyük oğlum için doktor bağışıklık sistemi güçlüyms döküntü olmadığı için ded
40 derece ateşte bile mutlu idi ama kardeşi 38 ateşte mahfrtti bizi iki evlat bu kadar farklı
Onun haricinde oyuncak kavgaları var evde dolu gürültü ver benim o benim benim günde çoğu kez kardeşine olmaz asla hepsi benim diyen bir abi var küçük oğlumun bir oyuncağı bile yok
Ona rağmen çorap çıkardm küçük oğlana top yaptım attı gitti geldi diye oynadm onla bile memnun oldu güldü geh geh diyor zıpla diyince Zıplamaya başladı gelişimini takip ediyorum mesela oyuncağa dalınca adına bakmıyor ama korkmuyorum sakince izliyorum onu ondan birşey saklamak imkansız
Abisi bebekken dondurma yerdim isteme bir yana dursun saklarım merak etme yok farkında bile değildi ama bu küçük öyle fena ki sakladığım şeye gidip bakıyor nereye sakladım takip TE
Abisi oyun oynarken yavaş oynuyor bazen küçük olan sıkılıyor hemen arabasını atıyor bazen eh diye vuruyor abisine
Büyük oğlum baEn çok ama çok daralsa da bunalsa da kardeşi alanına girip onu rahatsız da etse kardeşi ile temas etmesini onu biz var yada yokken sarılıp öpmesine Sait olmak mutlu ediyor kardeşi ona hem kötü hem iyi geldi ama.kardesi çok inatçı ister istemez abisini kendine çekiyor
Tek korkum şu küçük oğlum erken konuşur abisinde konuşma geriliği var bak kardeşi geçti o onu derse insanlar buna kafam çok taklit o diyor bu konuda belki 28 aylık bebeklere göre konuşma açısından geri gerçi ay gelişiminde nerede gibi sorular 30 dan sonra oluyor diyor ama 28 de olan niye neden gibi sorular bizde hiç ama hiç yok yani kafam karışıyor