- 2 Nisan 2017
- 284
- 111
- 103
- 37
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #8.681
Ama daha çok minik bak benim minik oğlum 8 aylık oldu çok erken diş çıkarıldı emekleme hattaha 2 aydır ayağa kalkıyor abisi 10 aylıkti tutunup kalktığını da emekleme süreci çok önce başladı meselaBebegim on aylik bende 8 aylikken goturdum ayni sekilde bu bebegin biseyi yok dedi ayni evhamlari ben hala yasiyorum ama ben okb hastasiyim elimde degil yani.size bise anlatmak istiyorum bebegim 7 aylikti benim annemle babamla oynayip gulerken ben cagirdigimda ya da goz temasi kurmaya calistigimda oglum gozlerini benden kaciriyordu.bi de 8 aylikken bi olay yasamistim babamin kucagindaydi oglum kapida beni gordu yuzunde muzip bi gulumseme babama dondu benim seslenecegimi biliyormus gibi ben seslenince duymuyormus gibi yapti dalga gecti benimle babamda dahil herkes benimle dalga gectigini farketmisti onlar herseyi anliyor.
Insallah atlatirsiniz. Bende atlatirim umarim.artik oglumu sıkmıyorum kendi haline biraktim zaten hersey olacagina varir.
ben sadece ismine bakmiyor diye goturmedim ki cok goz temasi bazen cok iyiydi iletisim kuruyordu bazen de nesnelerle asiri ilgileniyordu bizm cocuk doktorumuz biseyi yok diyordu kendi doktorumuzdan baska bi doktora goturdum oglum ona da bakmadi otizmli bi bebege benzemiyor ama yine de bi goturun dedi oylelikle psikiyatriste goturdumAma daha çok minik bak benim minik oğlum 8 aylık oldu çok erken diş çıkarıldı emekleme hattaha 2 aydır ayağa kalkıyor abisi 10 aylıkti tutunup kalktığını da emekleme süreci çok önce başladı mesela
Ama acaip insan secer herkese gitmez bensiz durmaz ağlar felan
Sadece ismine bakmıyor diye mi doktora gittiniz
Bak 28 aylık oğlum tel sarar ona hiç göstermedm kardeşine yaparken gördü kardeşi de oda öğrendi
Alkış 6 aylıkken yaparken bugünlerde de yapmıyor ne yapayım şüphe mı ederim
Bak sürekli evde dolaşıp istediği şeyi alıyor
Mesela bir elden diğer ele birşey vermesi bile gelişim için. Çok iyimis ay ay gelişim çizelgesine uyuyor mu buna bakın
Korkmayın daha çok ama çok küçük
Ay maşallah vallla bak 8 aylık bebeğim anne diyor ve tabi ki bilincsiz alkış tel sarar ve gel gel yapıyor agu hagu diyorSelam anneler.
Bende kızımdan bahsetmek istiyorum.şu anda 9 ay 9 günlük tam olarak.
Ben hiç bişey ögretemiyorum ve bazı şüphelerim var.
15 gün öncesine kadar bilinçsiz bay bay yapan gel gel yapan kızım şu anda yapmıyor.geçen bi gel gel yaptı o kadar tel sarar da aynı şekilde ama müzik açınca iki parmagını birleştirip gülü yoo.alkış yapmayı ögretemiyorum.üstten 2 diş çıkarıyo çok aglaması falan yok ama çok sinirli bi bebek elinden oyuncagı aldıgımda bagırıp kızıyo istedigi oyıncagı alana kadarda kendş kendine söyleniyo emeklemedi emekleme pozisyonu alıyo bi adım atıp sürünmeye geçiyo sürünmesi çok iyi istedigi heryere sürünerek gidebiliyo.yürütece kpyuyorum geziniyo annemi çok sever sıkılınca annemin yanına gidip ellerini açıyo alsın diye.baba mama dada gibi şeyleri heceleri söylüyo mamayı bilinçli söylüyo.ananeye nenene diyodum onu ezberlemiş nenene diyo anne de demeye başladı ama çok bilinçli degil gibi anneyi aglarken daha çok söylüyo.göz teması var gülüyo 2 köpek bir kedim var onlara ekmek uzatıp çekip oynuyo yürüteçteyken onlar gelirse heyecanlanıp kaçıyo yada annem kaçkaç yapınca kaçmaya çalışıyo.herşeyi agzına götürüyo araba sürmeyi yada top oynamayı ögretemiyorum agzına almaya çalışıyo.bebegi var bi tane gözü nerde diyince işaret parmagıyla gözüne dokunuyo ama kendi gözünü göstermiyo.istedigi bişey olunca göstermiyo parmagıyla ama ona uzanım ımma gibi bişe söylü yo.ismine bakmaya gelince bir gün jer seslendigimde bakarken bir gün arada bi bakıyo bugün 5 kere falan seslendim dönüp bakmadı al ezgi diyince hemen döndü.ekmek yemeye bayılıyo elimizde ekmek görünce hemen istiyo uzanıyo.geçenlerde bi poşetin içinde bi parça kuru ekmek varmış bende üzerine peçete falan attım asılı duruyodu yürüteçle gelip poşeti açmış peçeteleri yere atmış ekmegi kemirirken yakaladım.insanları ayırıyo tanımadıgında aglıyo.yemek yemesşnde hiç sorun yok muz dışında herşeyi yiyo muzuda yiyo ama isteksiz.yatarken oturur pozisyona geçebiliyo.
Sormak istedigim ismine bakmaması beni çok endişelendiriyo sürekli kafama takıp araştırıyorum.bu arada 5 ve 8 aylıkken nöroloji doktoruna götürdüm hiçbişeyi yok dedi ama psikiyatriye veya psikologa götürmedim.bu saydıklarım belirtimi acaba.ismine bir gün çok güzel bakarken bir gün bakmaması yada arada bi bakması çpk korkutuyo beni
İşte göz gösteriyo emeklemede 4-5 adıma çıktı ayakta dyçuramıyo ama yeni yeni bi yerlere tutunup tırmanmaya çalılıyo o zadar valla bakalım zaman gösterecek inşallahAy maşallah vallla bak 8 aylık bebeğim anne diyor ve tabi ki bilincsiz alkış tel sarar ve gel gel yapıyor agu hagu diyor
Dur biraz seni okuyayım neler yapması lazım öğreneyim ama sanki biraz fazla birşey bekliyorsun çünkü çok minnak işaret etme felan çok erken
Top oynatma araba sürme vallahi bunlar erken top atınca gittiği yere bakıyor mu araba saklayınca bulma yapıyor mu yani nesne devamlılığı farketme var mı bunu kontrol et
Herşeyin zamanı var bak 28 aylık oğlum 1 yaşına kadar topa vuran adam vurmadi ve şimdi gol yapıyor kardeşinden gördü 8 aylık bebekten hic emeklemedi kardeşi 5 aylıkken beri emekliyor ve onu taklit Edip evde emeklegip onla yarış halinde hani herşeyin vakti zamanı var çok iyi çok erken gözlem yapıyorsun ama kendini üzme diye diyorum bunları
Oy maşallah göz mü gösteriyor benim oğlan 1.5 yaş sonrası gösterdi bak seni okuyup gündüz 8 aylık oğluma denedim güldü sadece ara ara gösteriyorum göz burun felan bakalım o ne edecek
Bu arada bende şimdi seni okuyunca acaba neden böyle dedim bizimki tel sarar ve alkışa takmış durumda idi ama bugün sadece tel sarar yaptı 15 gundr yapmıyor du normal de kendi kendine bile yapar alkış felan bay bay gibi yapmayı öğrenmiş öyle yapınca bay bay diyorum
Ama şunu da gözlemle bunları yapmıyor ya başka şeyler yapmaya başladı mı mesela benimki bu süreçte kaba motora yönelip tek başına ayakta durdu bu hareketler erken ama. Öyle yapıyor
Abisi bir kere bile düşmedi ama oğlum hergun 3 kez kafa vuruyor yere koltuk yatak her yerden dusfu çünkü acelesi var hep hareket öğrenme halinde
Eminim korkulacak birşey yoktur benim oğlum da benden sıkıldı bakmıyor artık değişik biri gelince adını diyince ona bakıyor korkma yani hepsi aynı
Geçen hafta salı günü eşim başladı vermeye pazartesi de krese başladı ama tuvalet eğitimi zor bir süreç mesela bugün gece sabaha kadar tuttu cisi sabah ta krese giderken yapmadı krese tam gireceği zaman kapıda yapmış mesela kreste çiş yapmıyor 4 saat gidiyortvalet isini halleden varmi aramizda
Maşallah sizeSevgili Sedef,
Tuvalet eğitimi konusunda belirli bir yol yok, deneme yanılma yöntemi ile zamanla doğruyu kendin bulacaksın. Ama şunu söylemeliyim bir-iki günde tamamlanması zor. Sabır sabır sabır. Biz 3 yaşını birkaç ay geçerken başlamıştık. Kreşe gidiyordu oğlum ve öğretmeni ilk adımı atmıştı. Kreşte tüm gün yapmayan çocuk, eve gelince halıların üzerine yapıyordu. Sonra apartmanın bahçesindeki çiçekleri sulamakla başlayıp, evdeki saksılarla devam etmiştik. Toplamda 3-4 haftamızı almıştı. Bizde asıl sorun büyük tuvaletiydi. Tam bir yıl "kaka geldi, bez bağla" diyerek beze yapmayı tercih etmişti. Onu da bu yaz bağ, bahçede yapıp sevinç çığlıkları atarak hallettik.
Kreşe başlamak her çocuk gibi bizimkiler için de zor. Benim büyük oğlum (akademik başarısı oldukça yüksek, sosyal de bir çocuktur) tam altı ay ağladı kreşe giderken. Küçüğüm de bir kaç ay zorlandı, ama çok çok zordu (öfke nöbetleri, bağırmalar, bitmeyen bir ağlama), hatta kreşte öğretmenimizle bile sorunlar yaşanmıştık. Sonrasında çantasını alıp her sabah kapıda beklemeye başladı. Oynamayı beceremese de, yeni ortamlara uyum sağlaması güç olsa da kreşe alıştı. Oynamayı, hayali oyunlar kurmayı, yemek yemeyi, resim yapmayı, vb. diğerlerini gözlemleyerek, onları taklit ederek kreşte öğrendi. Ve kendi adımıza şunu söyleyebilirim birçok eksiğimizi kreşte tamamladık biz, özel eğitim sadece destek bizim için...
Üzüldüm ya cok moral bozuluyo iste gerilemr dönemlerinde. Ama illaki toparlayacaktır merak etme. Her gerilemeden sonra iki ilerleme oluyor bunu hep annelerden ögrendik. İnşallah cabucak toparlanır. Artı yeni seyler öğrenmesi cok ciddi bir gerileme olmadigindan bence. Simdi yasadigi travmadan yapiyodur yaptiklarini. Gecmis olsun.Güzel anneler merhaba , uzun zamandır pek ne girebildim siteye ne yazabildim . Zor süreçlerden geçtik . Oğlumda fitik çıktıyı için ameliyat demişlerdi bahsetmiştim daha önce bayram sonrasına ameliyat günü verilmişti . Bu süreçte birde taşındık . taşıdığımız yer aynı sokak evimizin yani sadece ama bu süre oğlumu çok etkiledi temizlikler taşınma yerleşme ilgimiz azaldı yetişemedim doğal olarak biraz sorunlar çıkarmaya başladı .Ah birde üzerine ameliyat .ameliyatta sünnetine yaptı doktor çok kararsızdım ama iyi ki yapmış diyorum . O süreç çok etkiledi bizi kan ver tahliller ameliyat kapısında içeri girmeyi2 bekledi önlukle çok yıprandı. Hele onu benden aldıklarında yakama öyle bir yapistiki ve sonrası narkoz etkisi filan iyiki yapmışlar dedim açıkçası . Ama ne oldu narkoz da bilinçsizce uyanmaya çalışırken ağlamalar vs kendine vurma ya başladı . 5 gün oldu ameliyat olalı geziyor filan ama lazimliga tuvaletini yapan çocuk tam tuvalet alışkanlığı oturacaktı beze döndü bezi bile zor değiştiriyoruz . Bez değişirken veya pansumanda hep eline bakıyor serum takılimi diye . Eskiden hayir diyen veya basini sallayan çocuk şimdi hayır yerine kendine vurmaya başladı. Yapmasını istemediğim şeyleri gelip gözüme sokarak yapıp tepki vermemi bekliyor .Eğitimcimiz bu süreçte zarar görebilir maalesef bir süre iyileşene kadar suyuna gideceksiniz dedi ama ne kadar sürecek nasıl tekrar davranışları oturacak bilemiyoruz ve endişeliyiz .Onun dışında artılar da var tabii cümleleri artti gelene hoşgeldin veya çıkarken hoscakal o ne gibi sorular başladı ama diğer ekşi yanları daha ağır geliyor gibi . Bizde durumlar böyle Allah başka sağlık sorunları çıkarmasın inşallah kimsede ikisi bir arada idare etmek gerçekten çok zormuş . Çok uzun yazdım kusura bakmayın . Oğlum 44 aylık .
Inşallah bende bu gerilmelerin ardından hızlı ilerlemesini konuşur olurum. Çok teşekkür ederim.Üzüldüm ya cok moral bozuluyo iste gerilemr dönemlerinde. Ama illaki toparlayacaktır merak etme. Her gerilemeden sonra iki ilerleme oluyor bunu hep annelerden ögrendik. İnşallah cabucak toparlanır. Artı yeni seyler öğrenmesi cok ciddi bir gerileme olmadigindan bence. Simdi yasadigi travmadan yapiyodur yaptiklarini. Gecmis olsun.
Üzüldüm ya cok moral bozuluyo iste gerilemr dönemlerinde. Ama illaki toparlayacaktır merak etme. Her gerilemeden sonra iki ilerleme oluyor bunu hep annelerden ögrendik. İnşallah cabucak toparlanır. Artı yeni seyler öğrenmesi cok ciddi bir gerileme olmadigindan bence. Simdi yasadigi travmadan yapiyodur yaptiklarini. Gecmis olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?